Reader's Digest

Reader's Digest UK eli maailman suosituimman lehden, Valittujen Palojen, Britannian painos on täynnä inspiroivia tosielämän tarinoita, kiehtovia faktoja, ääneen naurattavia vitsejä ja paljon paljon muuta. Se on ainutlaatuinen lehti, jonka koko perhe voi jakaa ja josta kaikki voivat nauttia kuukaudesta toiseen.

Lehden joka numerossa loistavat kolumnistit antavat vinkkejä, neuvoja ja suosituksia terveyteen, matkailuun, ruokaan, puutarhanhoitoon, teknologiaan, autoihin, talouteen, musikkiin ja moniin muihin kiinnostaviin asioihin. Välttämättömiä vinkkejä, jotka tekevät elämästä helpompaa, yksinkertaisempaa ja hauskempaa.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Reader's Digest: Loistavaa luettavaa ja inspiroivia tarinoita

Reader's Digest on yhdysvaltalainen yleishyödyllinen perhelehti, joka ilmestyy 10 kertaa vuodessa. Lehden pääkonttori sijaitsi aiemmin Chappaquassa, New Yorkissa, mutta nyt se sijaitsee Manhattanille.

Reader's Digest oli useiden vuosien ajan Yhdysvaltojen myydyin kuluttajalehti, kunnes se menetti tittelinsä Better Homes and Gardens -lehdelle. Media Mark Researchin mukaan se tavoitti enemmän yli 100 000 dollaria tienaavia lukijoita, kuin Fortune, Wall Street Journal ja Business Week yhteensä.

Tämän lehden maailmanlaajuiset painokset tavoittavat 40 miljoonaa ihmistä yli 70 maassa 21 eri kielellä. Reader's Digestia julkaistaan myös pistekirjoituksena, digitaalisena, äänilehtenä sekä suurikirjaimisena versiona.

Fyysiseltä kooltaan Reader's Digest on kompakti, noin puolet suurimmasta osasta muista lehdistä. Tästä syystä lehden alkuperäinen slogan oli "America in your pocket", Amerikka taskussasi.

Mitä Reader's Digest -lehti tarjoaa?

Reader's Digest on monipuolinen yleisaikakauslehti, joka tarjoaa lukijoilleen laajan valikoiman sisältöä. Lehden tavoitteena on tarjota viihdyttävää ja informatiivista lukemista koko perheelle. Tässä muutamia keskeisiä piirteitä ja tarjontaa:

  • Inspiroivia tarinoita. Reader's Digest on tunnettu mukaansatempaavista tosielämän tarinoista, joihin kuuluu esimerkiksi Drama in Real Life -selviytymistarinat. Lehti julkaisee myös merkittäviä raportteja ja artikkeleita, jotka ovat vaikuttaneet yhteiskunnallisiin muutoksiin, kuten auto-onnettomuuksien vähentämiseen ja tupakoinnin haittojen tiedostamiseen​.
  • Viihdettä ja huumoria. Lehti sisältää runsaasti huumoria ja kevyttä luettavaa, kuten vitsejä, hauskoja anekdootteja ja humoristisia sarjakuvia. Osiot, kuten Humor in Uniform ja Life in These United States tarjoavat kevennystä ja naurua arkeen​.
  • Terveyttä ja hyvinvointia. Reader's Digest jakaa käytännön neuvoja terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Lehden artikkelit käsittelevät monia terveyteen liittyviä aiheita, kuten ravitsemusta, liikuntaa ja sairauksien ehkäisyä​.
  • Kotia ja puutarhaa. Lehti tarjoaa vinkkejä ja ohjeita kodinhoitoon, sisustukseen ja puutarhanhoitoon. Lukijat voivat löytää käytännön neuvoja esimerkiksi siivoukseen, organisointiin ja DIY-projekteihin.
  • Kirjallisuutta ja kulttuuria. Reader's Digest tunnetaan myös tiivistetyistä kirjoista ja kirjallisuuskatsauksista. Lehti esittelee parhaat nykykirjallisuuden teokset ja tarjoaa lukijoilleen mahdollisuuden nauttia kirjallisuuden helmistä lyhyemmässä muodossa.
  • Matkailua ja seikkailua. Lehti sisältää matkailuartikkeleita, jotka inspiroivat lukijoita tutustumaan uusiin kohteisiin ja kokemaan seikkailuja ympäri maailmaa. Matkavinkit ja oppaat tekevät matkustamisesta helpompaa ja nautinnollisempaa​ (Reader's Digest)​.

Reader's Digest on säilyttänyt suosionsa monipuolisen sisältönsä ansiosta, ja se tavoittaa edelleen suuren yleisön niin painettuna kuin digitaalisena versiona​kin​. Lehti on myös tunnettu rehellisyyskokeistaan ja sosiaalisista kokeiluistaan, jotka ovat herättäneet laajaa kiinnostusta ja keskustelua ympäri maailmaa​​.

Lehden historiaa

Lehden perusti vuonna 1922 DeWitt Wallace, joka oli toipumassa Ensimmäisessä maailmansodassa saaduista sirpalehaavoista. Hän sai idean kerätä maistiaisia suosikkiartikkeleista useista eri aiheista ja useista eri kuukausilehdistä, tiivistää ja uudelleenkirjoittaa niitä sekä yhdistää ne yhdeksi lehdeksi.

Perustamisestaan lähtien Reader's Digest on säilyttänyt konservatiivisen ja kommunismin vastaisen näkökantansa poliittisiin ja sosiaalisiin kysymyksiin. DeWitt ja hänen vaimonsa Lila Bell Wallace toivoivat lehden tuottavan alun perin 5 000 dollaria. Wallacen oikeansuuntainen arvio siitä, mitä massamarkkinoiden potentiaalinen yleisö halusi lukea johti lehden nopeaan kasvuun. Vuoteen 1929 mennessä lehdellä oli 290 000 tilaajaa ja se oli tuottanut 900 000 dollaria.

Lehden ensimmäinen kansainvälinen painos oli Iso-Britannian painos, joka perustettiin vuonna 1938.

Lehden formaatti oli usean vuosikymmenen ajan sama: 30 artikkelia per numero (yksi jokaiselle päivälle), sanastosivu, anekdootteja, sitaatteja, vitsejä ja aforismeja sekä yksi pidempi, usein kirjasta tiivistetty artikkeli lehden loppupuolella. Nämä kaikki oli lueteltu lehden sisällysluettelossa etukannessa. Kunkin artikkelin alussa oli pieni yksinkertainen piirros. Nykyään lehti sisältää enemmän värikkäitä, huomiota herättäviä ja jopa räikeitä grafiikoita ja kuvia sekä pienempiä juttuja artikkelien välissä. Sisällysluettelo sijatisee nykyään lehden sisäsivuilla.

Kenelle?

Koko perheen lehti heille, jotka haluavat tietää enemmän

Ilmestyy

10 numeroa vuodessa

Julkaisija

Reader's Digest

Päätoimittaja

Tom Browne

Ensimmäinen numero

1938

Levikki

100 000 (readersdigest.co.uk)

Lukijamäärä

430 000 (readersdigest.co.uk)

Lukijaprofiili

56 % naislukijoita, 44 % mieslukijoita

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

00340405

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram