Tuulilasi

Tuulilasi on Suomen suurin autolehti, joka tarjoaa hyötytietoa ja elämyksiä 16 kertaa vuodessa.

Se koeajaa, testaa ja vertailee vuoden aikana sadat uutuusmallit, renkaat ja tarvikkeet Ferrarin F1-tallin entisen testausjohtaja Ossi Oikarisen johdolla. Rengastestejä johtaa Suomen kovin rengastestaaja Pasi Piiroinen. Kaikki testit suoritetaan Suomeen tuotavilla automalleilla.

Tuulilasi raportoi autoalan uutiset aina ensimmäisenä ja auttaa tekemään oikeita valinta silloin, kun auton vaihto tai hankinta on ajankohtaista.

Yleiskatsaus Tuulilasi-lehteen

Tuulilasi on suomalainen autolehti, joka testaa ja vertailee autoja kuluttajien näkökulmasta.

 

Tuulilasi on suomalainen autolehti. Lehti on perustettu vuonna 1963, ja sen nykyinen kustantaja on A-lehdet Oy. Tuulilasi ilmestyy 16 kertaa vuodessa ja sen päätoimittajana toimii Olli Koivusalo.

Tuulilasi on Suomen suurin autolehti, ja sen lukijamäärä on Kansallisen mediatutkimuksen (KMT 2023) mukaan 165 200. Lehden historia ulottuu yli viiden vuosikymmenen taakse, ja se on tunnettu erityisesti kattavista autotesteistään, koeajoistaan sekä autovertailuistaan.

Lehden perustaja oli Yhtyneet Kuvalehdet Oy, mutta vuonna 1971 julkaisuvastuu siirtyi A-lehdille. Vuosina 2015–2017 lehteä toimitti alihankintana Närsäkkälän Viestintä, mutta toukokuussa 2017 lehden teko palasi A-lehdille ja Koivusalo nimitettiin päätoimittajaksi. Vuonna 2019 alihankintatoimittajaksi vaihtui Hymiö Helsinki, samalla kun A-lehdet vastaa edelleen Tuulilasin markkinoinnista ja logistiikasta.

Tuulilasin tunnettuus ja arvostus suomalaisen autoilun keskuudessa perustuu sen laadukkaisiin ja perusteellisiin testeihin, jotka kattavat laajan valikoiman automerkkejä ja -malleja. Lehti koeajaa vuosittain yli 200 uutta autoa ja julkaisee säännöllisesti rengastestejä niin talvi- kuin kesärenkaille. Erikoistestit kattavat myös sähköautot, hybridit ja muut käyttövoimat, mukaan lukien bensiini ja diesel.

Lehti tarjoaa lukijoilleen ajankohtaista tietoa uusista automalleista, teknologioista ja autoilun tulevaisuuden trendeistä. Tuulilasi on suunnattu kaikille autoilusta kiinnostuneille suomalaisille, ja se tarjoaa arvokasta tietoa sekä uusista että käytetyistä autoista, unohtamatta klassikkoautoja.

Päätoimittajana Koivusalo jatkaa lehden perinteitä tarjoten lukijoille syvällisiä analyysejä ja asiantuntevia näkemyksiä autoilun maailmasta. Lehti on luotettava kumppani autokaupoilla ja tarjoaa lukijoilleen hyödyllistä tietoa, joka auttaa heitä tekemään harkittuja päätöksiä auton valinnassa.

Tuulilasin sisältö

Tuulilasi tarjoaa autojen testejä ja vertailuja, rengastestejä ja erikoistestejä, jotka auttavat kuluttajia.

Autotestit ja koeajot

Tuulilasi-lehden ydinosaamista ovat kattavat autotestit ja koeajot, jotka tarjoavat lukijoilleen syvällisiä ja asiantuntevia arvioita uusista automalleista.

Lehti koeajaa vuosittain yli 200 uutta autoa, mukaan lukien kaikki tunnetut merkit kuten Audi, BMW, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Kia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Tesla, Toyota, Volkswagen ja Volvo.

Nämä perusteelliset testit auttavat lukijoita ymmärtämään eri automallien ominaisuudet ja soveltuvuuden Suomen olosuhteisiin.

Koeajot toteutetaan aina Suomessa ja suomalaisista lähtökohdista, mikä takaa, että arvostelut ovat relevantteja kotimaan autoilijoille. Tuulilasin toimitus korostaa käytännön toimivuutta, ja testitulokset tarjoavat arvokasta tietoa polttoaineen kulutuksesta, ajomukavuudesta ja kustannustehokkuudesta.

Rengastestit

Tuulilasi-lehti tunnetaan myös kattavista rengastesteistään, jotka julkaistaan kahdesti vuodessa. Syksyllä lehti testaa talvirenkaita, mukaan lukien sekä nastarenkaat että kitkarenkaat, ja keväällä vuorossa ovat kesärenkaat.

Näissä testeissä arvioidaan renkaiden suorituskykyä erilaisissa ajotilanteissa ja sääolosuhteissa, tarjoten lukijoille arvokasta tietoa turvallisimmista ja parhaista rengasvaihtoehdoista Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin. Rengastestit suoritetaan suomalaisissa olosuhteissa, mikä takaa, että testitulokset ovat relevantteja kotimaisille autoilijoille.

Testit keskittyvät renkaiden pitoon, kulutuskestävyyteen, ajomukavuuteen ja melutasoon, auttaen kuluttajia tekemään turvallisia ja taloudellisia valintoja.

Erikoistestit ja vertailut

Tuulilasi on autolehtien kärkijulkaisu myös erikoistestien ja vertailujen osalta. Lehden toimitus tutkii ja vertailee erilaisia käyttövoimia kuten sähköautot, lataushybridit, perinteiset hybridit, kaasuautot, biokaasu ja etanoli, sekä vanhat tutut bensiini ja diesel. Nämä vertailut tarjoavat syvällistä tietoa eri käyttövoimien eduista ja haitoista, sekä niiden soveltuvuudesta erilaisiin tarpeisiin ja ajoprofiileihin.

Erikoistestit kattavat myös ajoneuvojen turvallisuusominaisuudet, tekniset innovaatiot ja ympäristövaikutukset. Lukijat saavat näin kattavan kuvan eri automallien ja käyttövoimien kilpailukyvyistä, auttaen heitä valitsemaan parhaiten omiin tarpeisiinsa sopivan ajoneuvon. Tuulilasi-lehden asiantuntijoiden tekemät vertailut ovat luotettavia ja auttavat autoilijoita tekemään informoituja päätöksiä autokaupoilla.

Lehden joka numerossa

 • Autoalan uutiset ensimmäisenä
 • Kaikkien uutuusmallien esittelyt
 • Koeajot, testit, kestotestit ja vertailut
 • Vinkkejä käytetyn auton hankintaan
 • Klassikkoautojen esittelyjä
 • Autoalan tulevaisuus; hybridit ja sähköautot
 • Ekoautot

Asiantuntijuus ja luotettavuus

Tuulilasi-lehti tarjoaa ajankohtaista tietoa sähköautoista ja niiden kehityksestä, tarjoten lukijoille kattavia testejä ja analyysejä uusimmista sähköautoista ja niiden suorituskyvystä Suomen olosuhteissa.

Toimittajien erikoisosaaminen

Tuulilasi-lehden toimitus koostuu autoalan asiantuntijoista, joilla on syvällinen tuntemus ja pitkä kokemus autoilusta ja automaailman uusimmista kehityksistä. Toimittajat ovat erikoistuneet erityisesti hybridi- ja sähköautoihin, mutta heidän osaamisalueensa kattaa myös perinteiset bensiini- ja dieselautot, kaasuautot, biokaasun ja etanoliautot. Tämä laaja-alainen asiantuntemus varmistaa, että Tuulilasin lukijat saavat ajantasaista ja luotettavaa tietoa kaikista autoiluun liittyvistä aiheista.

Toimitus tutkii jatkuvasti autoalan trendejä ja teknologisia innovaatioita, jotta lehden sisältö pysyy aina ajan tasalla. Toimittajat testaavat ja vertailevat autoja monipuolisesti ja perusteellisesti, mikä tekee Tuulilasista luotettavan lähteen kaikille, jotka haluavat pysyä perillä automaailman muutoksista ja uusista ajoneuvoista.

Koeajojen suomalaisuus

Yksi Tuulilasi-lehden suurimmista vahvuuksista on sen suomalaisuus ja paikallinen relevanssi. Kaikki lehden autotestit ja koeajot suoritetaan Suomessa, suomalaisissa olosuhteissa. Tämä tarkoittaa, että arvostelut ja testitulokset ovat suoraan sovellettavissa kotimaisiin ajoneuvoihin ja ajotapoihin, toisin kuin monissa muissa autolehdissä, jotka käyttävät suomeksi käännettyjä ulkomaisia testejä.

Suomalaisissa koeajoissa otetaan huomioon maan vaihtelevat sääolosuhteet, kuten kylmät talvet ja lumiset tiet, sekä sateiset ja mutaiset kelit. Tämä paikallinen lähestymistapa takaa, että Tuulilasin lukijat saavat realistisen kuvan autojen ja renkaiden suorituskyvystä ja soveltuvuudesta juuri Suomen olosuhteisiin. Tämä tekee Tuulilasista erityisen luotettavan ja arvokkaan tiedonlähteen suomalaisille autoilijoille.

Lehden toimitus ymmärtää suomalaisten autoilijoiden tarpeet ja prioriteetit, kuten polttoaineen kulutuksen, taloudellisuuden ja käytännöllisyyden. Näiden seikkojen huomioiminen tekee Tuulilasista jokaisen autoilevan suomalaisen ykkösvalinnan, kun on aika valita uusi auto tai vertailla eri automalleja.

Tuulilasin edut ja hyödyt lukijoille

Tuulilasi-lehti tarjoaa lukijoilleen ajankohtaista ja luotettavaa tietoa automaailman uusimmista tapahtumista ja trendeistä, erityisesti sähköautojen ja muiden vaihtoehtoisten käyttövoimien kehityksestä.

Ajankohtaiset uutiset ja tiedot

Tuulilasi tarjoaa lukijoilleen ajankohtaista ja luotettavaa tietoa automaailman uusimmista tapahtumista ja trendeistä. Lehden artikkelit käsittelevät tuoreimpia automalleja, teknologisia innovaatioita ja autoilun tulevaisuuden näkymiä.

Lukijat saavat ensimmäisten joukossa tietoa uusista automalleista, niiden ominaisuuksista ja soveltuvuudesta Suomen vaativiin olosuhteisiin.

Lisäksi Tuulilasi seuraa tiiviisti autoilun murrosta, kuten sähköautojen ja muiden vaihtoehtoisten käyttövoimien kehitystä, ja tarjoaa kattavat analyysit näistä aiheista.

Käytännön vinkit

Tuulilasi ei keskity pelkästään autojen testaamiseen ja vertailuun, vaan se tarjoaa myös käytännön vinkkejä autoilijoille.

Näihin vinkkeihin kuuluu esimerkiksi tee-se-itse-ohjeita auton huoltoon ja korjaukseen, taloudellisen ajotavan opastusta sekä neuvoja renkaiden valintaan ja vaihtoon.

Lehden artikkelit auttavat autoilijoita pitämään ajoneuvonsa hyvässä kunnossa ja parantamaan ajokokemusta.

Näin lukijat voivat säästää rahaa ja aikaa, kun he osaavat itse huoltaa ja korjata autojaan pienemmissä asioissa ilman ammattiapua.

Säästöt ja vertailut

Yksi Tuulilasin suurimmista eduista on sen tarjoamat kattavat autotestit ja vertailut, jotka auttavat lukijoita tekemään harkittuja ja taloudellisia päätöksiä auton hankinnassa.

Lehden asiantuntijat vertailevat eri automalleja keskenään ottaen huomioon hinta-laatusuhteen, polttoaineen kulutuksen, huoltokustannukset ja jälleenmyyntiarvon. Näin lukijat voivat valita itselleen parhaiten sopivan auton, joka täyttää heidän tarpeensa ja budjettinsa.

Tuulilasin tarjoamat vertailut eivät rajoitu pelkästään uusiin autoihin, vaan lehti arvioi myös käytettyjä autoja ja klassikkoautoja.

Tämä monipuolinen lähestymistapa varmistaa, että jokaiselle autoilijalle löytyy hyödyllistä tietoa riippumatta siitä, etsivätkö he uutta tai käytettyä autoa. Lehden ammattilaisten tekemät testit ja vertailut säästävät lukijoiden aikaa ja rahaa, kun he voivat luottaa lehden asiantuntijoiden perusteltuihin arvioihin ja suosituksiin.

Tilausvaihtoehdot ja erikoistarjoukset

Tilauksen hyödyt

Tuulilasi-lehden tilaaminen tarjoaa lukijoille lukuisia hyötyjä. Tilaajana saat ajantasaista ja kattavaa tietoa autoilusta suoraan kotiisi tai sähköpostiisi ilman, että sinun tarvitsee erikseen etsiä tietoa. Lehden monipuoliset autotestit, koeajot, rengastestit ja erikoistestit tarjoavat arvokasta tietoa autojen ominaisuuksista, suorituskyvystä ja käyttökelpoisuudesta suomalaisissa olosuhteissa. Tämä auttaa sinua tekemään harkittuja ja taloudellisia päätöksiä auton hankinnassa ja huollossa.

Tilaajana pysyt ajan tasalla automaailman uusimmista tapahtumista ja trendeistä, saat hyödyllisiä vinkkejä auton huoltoon ja korjaukseen sekä pääset nauttimaan lehden asiantuntevista artikkeleista ja syvällisistä analyyseistä. Lisäksi tilaus mahdollistaa pääsyn lehden digitaaliseen näköislehteen ja digiarkistoon, joten voit lukea lehteä missä ja milloin tahansa.

Tilausehdot ja -tarjoukset

Tuulilasi on tilattavissa TilaaLehti.fi-sivuston kautta 6 kuukauden ja 12 kuukauden määräaikais- ja kestotilauksella. Molemmat tilausvaihtoehdot tarjoavat joustavuutta ja varmistavat, että saat lehden säännöllisesti ilman katkoksia.

6 kuukauden määräaikaistilaus

 • Sopii hyvin heille, jotka haluavat kokeilla lehteä lyhyemmän ajan.
 • Tilaus päättyy automaattisesti jakson lopussa ilman erillistä irtisanomista.
 • Saat 8 numeroa lehteä kattavan kuuden kuukauden jakson aikana.

12 kuukauden määräaikaistilaus

 • Sopii autoilun harrastajille ja ammattilaisille, jotka haluavat pysyä jatkuvasti ajan tasalla automaailman uusimmista uutisista ja testeistä.
 • Tilaus päättyy automaattisesti jakson lopussa ilman erillistä irtisanomista.
 • Saat 16 numeroa lehteä kattavan vuoden aikana.

Kestotilaus

 • Kestotilaus on pitkäaikainen tilausvaihtoehto, joka jatkuu automaattisesti, kunnes se irtisanotaan.
 • Kestotilaajana nautit pysyvästi reilusta hinnasta, joka ei nouse tilauskausien välillä.
 • Voit nauttia lehdestä huoletta ilman pelkoa hinnankorotuksista.
 • Kestotilaus tarjoaa joustavuutta: voit milloin tahansa päivittää, keskeyttää tai lopettaa tilauksen.

Asiakaskokemukset ja palautteet

Lukijoiden kokemuksia

Monet lukijat ovat ylistäneet Tuulilasi-lehden uutta ilmettä. Eräs lukija kertoo, miten lehti oli uudistuksen jälkeen muuttunut uskomattoman hyväksi ja helpoksi lukea. Tämä parannus liittyi erityisesti taustaväriin ja fonttien selkeyteen, joka helpotti silmiä verrattuna aiempiin vuosiin.

Erityisesti vanhat kestotestit ja laajat vertailut herättivät nostalgisia tunteita, ja moni lukija kaipaa niiden yksityiskohtaista ja kattavaa lähestymistapaa.

Toisaalta, lehti on saanut osakseen kritiikkiä siitä, että se ei aina ole tuonut esiin kaikkia mahdollisia ongelmia tietyissä automalleissa. Esimerkiksi Volkswagen-konsernin autojen (VW, Skoda, Audi) kohdalla on kritisoitu lehteä siitä, ettei se ole käsitellyt tarpeeksi avoimesti jakoketjujen venymistä ja DSG-vaihteistojen ongelmia. Tämä on aiheuttanut epäluottamusta joidenkin lukijoiden keskuudessa, jotka kokevat, että lehti voi olla liian läheisissä väleissä tiettyjen automerkkien kanssa.

Tuulilasi-lehti on kokenut merkittäviä muutoksia vuosien varrella, ja lukijakokemukset ovat vaihdelleet suuresti. Monet arvostavat lehden viimeaikaisia visuaalisia parannuksia, mutta toiset kaipaavat vanhojen aikojen tarkkaa ja asiantuntevaa sisältöä.

Kritiikkiä on erityisesti kohdistettu siihen, että lehden artikkelit eivät aina ole tarpeeksi syvällisiä ja riippumattomia. Kaiken kaikkiaan lehdellä on vahva lukijakunta, joka arvostaa sen pitkäaikaista panosta autojournalismiin, mutta myös odottaa jatkuvaa parannusta ja läpinäkyvyyttä sisällöissään.

Päätoimittajan tervehdys

Olli Koivusalo nimitettiin Tuulilasin päätoimittajaksi toukokuussa 2017. Tässä päätoimittajan tervehdys A-lehtien sivuilta:

On hienoa päästä luotsaamaan Tuulilasia. Uskon, että kysyntää autoiluun keskittyvälle erikoismedialle löytyy, sillä autot ja liikkuminen ovat ihmisille jatkossakin perustarpeita. Kehitys on nopeaa ja autoiluun liittyvää luotettavaa tietoa tarvitaan varsinkin, kun sähköautoilu tulee ja alan teknologia muuttuu huimaa vauhtia. Paperilehti on itselleni suorastaan sydämen asia, mutta tarkoitus on painaa kaasua muissakin julkaisukanavissa.

Yhteystiedot ja asiakaspalvelu

Lehden julkaisija

Tuulilasia julkaisee A-lehdet Oy. Pyydämme keskittämään kaiken lehteä koskevan palautteen ja tilausmuutokset A-lehtien asiakaspalveluun.

 • Sähköpostilla asiakaspalvelu.a-lehdet.fi
 • Puhelimitse 09 759 6600 (ma-pe klo 8.00–20.00 ja lauantaisin 10.00–15.00)
 • Asiakaspalvelun chatissa
 • Yhteydenottolomakkeella
Kenelle?

Autoista ja autoiluista kiinnostuneet miehet

Ilmestyy

16 numeroa vuodessa

Julkaisija

A-lehdet Oy

Päätoimittaja

Jukka Rönkä

Ensimmäinen numero

1963

Levikki

53 187 (LT 2014)

Lukijamäärä

217 000 (KMT 2016)

Lukijaprofiili

88 % mieslukijoita, 12 % naislukijoita (KMT K15)

Irtonumero

5,90 € (Lehtipiste)

ISSN

1795-0546

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram