Suomen Kuvalehti

Suomen Kuvalehti on viikoittain ilmestyvä aikakauslehti, joka tarjoaa ajankohtaista luettavaa Suomen ja maailman tapahtumista. Se käsittelee ajankohtaisia yhteiskunnallisia kysymyksiä, taloutta, politiikkaa, kulttuuria, tiedettä ja taidetta.

Suomen Kuvalehti tarjoaa syvällistä taustatietoa uutisista ja kertoo mikä on olennaisinta juuri nyt. Lehden mielenkiintoiset haastattelut, reportaasit ja analyysit ovat älyllisesti palkitsevia, mutta samalla myös viihdyttäviä. Lehden mukana tulee TV-maailma maksuttomana lukijaetuna.

 

Suomen Kuvalehti logo

Suomen Kuvalehti eli SK on suomalainen viikoittain ilmestyvä aikakauslehti, jota julkaisee Otavamedia. Lehden levikki on noin 77 000 ja sillä on noin 274 000 lukijaa (KMT 2016). Suomen Kuvalehden vastaava päätoimittaja on Matti Kalliokoski. Suomen Kuvalehti tunnetaan laajoista, ajankohtaisia aiheita käsittelevistä artikkeleistaan. Sen pääaiheita ovat politiikka, kulttuuri ja kansainväliset tapahtumat.

Luotettava ja uskottava media

Median sirpaloituessa, on yhä tärkeämpää, että tiedotusväline on laadukas ja luotettava, ja että sen välittämä viesti on uskottava. Suomen Kuvalehti kertoo, mikä maailman murroksessa on olennaisinta, mihin kannattaa kiinnittää huomiota ja millä perustella arvioida tulevaisuutta. Siksi se on Suomen arvostetuin viikkolehti.

Suomen Kuvalehti tarjoaa ajankohtaista ja korkealaatuista luettavaa Suomen ja maailman tapahtumista joka perjantai. Se käsittelee ajankohtaisia yhteiskunnallisia asioita, taloutta ja taantumaa, politiikkaa, kulttuuri-ilmiöitä sekä tieteen ja taiteen vaikutuksia. Lehti tarjoaa syvällistä tietoa uutisista ja niiden taustoista. Se katsoo aina rauhassa eteenpäin, arvioi kehityksen piirteitä ja seuraa tarkoin, mitä ympärillämme tapahtuu joka päivä.

Lehden mielenkiintoiset haastattelut, upeat reportaasit ja analyysit ovat korkeinta journalistista tasoa, mutta samalla kielellisesti ja älyllisesti palkitsevia ja viihdyttäviä.

Suomen Kuvalehti tarjoaa välineitä selviytymiseen ja menestymiseen muutoksen aikana. Se auttaa lukijoita hahmottamaan maailmaa ja saamaan siitä täsmällisen kuvan.

Suomen Kuvalehti on arvostettu, luotettava, puolueeton, korkealaatuinen ja viihdyttävä lehti, joka auttaa ymmärtämään maailman kehitystä.

Lehti on saatavilla irtonumeromyynnissä kautta maan sekä tilattavissa kotiin tai työpaikalle 13, 17, 35 tai 52 numeron tilausjaksolla. Tilaukseen sisältyy lukijaetuna TV-maailman tilaus. Ilmestymispäivämäärät ja teemat 2024 löydät Mediakortit.fi -palvelusta.

Suomen Kuvalehden historiaa

  • Nykyinen Suomen Kuvalehti perustettiin vuonna 1916.
  • Lehden ensimmäinen päätoimittaja oli Matti Kivekäs, joka kaatui myöhemmin Suomen sisällissodassa vuonna 1918.
  • Vuonna 1934 se yhdistyi Kansan Kuvalehden kanssa.
  • Suomen Kuvalehti on jakanut vuodesta 1975 lähtien journalistipalkinnon, jonka palkintosumma on 5 000 euroa.
  • Vuonna 2010 lehti alkoi ilmestyä iPad-näköislehtenä.
  • Vuonna 2013 Suomen Kuvalehden verkkoversio muuttui maksulliseksi.

Lehden pitkäaikaisimpia päätoimittajia ovat olleet L. M. Viherjuuri (1918-1936), Ilmari Turja (1936-1951), Leo Tujunen (1961-1974), Mikko Pohtola (1974-1986) ja Tapani Ruokanen (1996-2014).

Muualla verkossa

Suomen Kuvalehden maksulliset verkkosivut tarjoavat lisää ajankohtaisia artikkeleja, uutisten taustoja, mielipidepalstan ja suosittuja yhteiskunnallisia blogeja.

Sivuston aihealueita ovat kotimaan ja ulkomaan uutiset, politiikka ja talous, kulttuuri ja tiede. Sivuilla on myös Hän-henkilökuvia, kaverikuvia, Jukka Ukkolan pakinoita sekä monia suosittuja blogeja, kuten Ylämaan kettu, Taivaan tähden, Mediaansekaantuja, Lähetyssaarnaaja, Americana ja Kirjailijan päiväkirja.

Palvelun käyttäjät voivat lukea lehteä digilehtenä, joka toimii tietokoneella, tableteilla ja älypuhelimella. Lehden painetun version kestotilaajat saavat käyttöönsä näköislehden.

Lehdellä on oma profiili myös monissa sosiaalisissa medioissa:

Kenelle?

Ajatteleville ihmisille

Ilmestyy

Joka perjantai. 49 numeroa vuodessa, joista 3 kaksoisnumeroa

Julkaisija

Otavamedia Oy

Päätoimittaja

Matti Kalliokoski

Ensimmäinen numero

1916

Levikki

76 833 (LT 2014)

Lukijamäärä

274 000 (KMT 2016)

Lukijaprofiili

55 % miehiä, 45 % naisia, suurin lukijaryhmä yli 65-vuotiaat (KMT 2016)

Irtonumero

6,90 € (Lehtipiste)

ISSN

0039-5552

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram