TIME Magazine

TIME on Yhdysvaltain toiseksi suurin viikkolehti yli 25 miljoonalla lukijallaan. Se on yksi maailman arvostetuimmista uutisjulkaisuista.

TIME on täynnä analyysejä ja oivalluksia ajankohtaisista asioista, politiikasta, taloudesta, tieteestä, terveydestä ja lifestylestä. Toisin kuin muut lehdet, se ei tyydy vain ilmoittamaan, vaan kertoo myös miksi.

Lehden jokainen numero on täynnä uutisia, kommentteja ja analyysejä ajankohtaisista tapahtumista.

Time (kirjoitusasu lehdessä TIME) on yhdysvaltalainen kerran viikossa ilmestyvä uutislehti. Sen perusti Henry Luce vuonna 1923. Lehden Yhdysvaltain painosta julkaistaan New Yorkissa ja Euroopan painosta Lontoossa.

TIME:lla on maailman suurin viikottaisten uutislehtien levikki ja yli 25 miljoonaa lukijaa. Lisäksi sitä jaetaan useisiin toimistoihin ja odotustiloihin, mikä tekee siitä levikiltään Yhdysvaltojen toiseksi suurimman viikkolehden heti Peoplen jälkeen.

TIME on yksi maailman kuuluisimmista ja arvostetuimmista uutisjulkaisuista. Ei ole mikään ihme, että yli 22 miljoonaa ihmistä haluaa lukea sen teräviä oivalluksia sekä analyysejä uutisista, ajankohtaisista asioista, politiikasta, liiketoiminnasta, taloudesta, tieteestä, teknologiasta, taiteesta ja viihteestä. Useilla journalismipalkinnoilla palkittu TIME tarjoaa syväluotaavia raportteja, jotka menevät faktoja pidemmälle ja kertovat miksi.

Tilaa TIME Magazine tänään ja pysyt mukana kansainvälisissä, liike-elämän, terveyden, ympäristön, politiikan, viihteen ja lifestylen uutisissa.

Erikoispainokset

Kautta historian Time-lehden kuuluisin pääjuttu on ollut Vuoden henkilö (Person of the Year), jossa lehti valitsee henkilön tai ryhmän henkilöitä, joilla on ollut suurin vaikutus maailman uutisiin edellisen 12 kuukauden aikana. Tunnustus annetaan henkilölle, joka on vaikuttanut vuoden kulkuun eniten - hyvässä tai pahassa. Se ei ole palkinto tai kunnianosoitus, mistä syystä valinta on osunut vuosien varrella useisiin kiisteltyihin henkilöihin, kuten Adolf Hitleriin ja Joseph Staliniin. Vuonna 2006 Vuoden henkilöksi valittiin "Sinä". Jotkut pitivät konseptia luovana, kun toiset olisivat halunneet tunnustuksen menevän oikealle henkilölle.

Kerran vuodessa julkaistava Time 100 on listaus, joka listaa Vuoden 100 vaikutusvaltaisinta henkilöä. Näissä julkaisuissa lehden kansi on täynnä listalla päässeiden ihmisten kuvia ja 100 ihmisestä kertovat artikkelit vievät suuren osan lehden tilasta. Lehti on julkaissut myös muita top 100 -listausta, kuten "Kaikkien aikojen 100 parasta romaania", "Kaikkien aikojen 100 parasta elokuvaa", "Kaikkien aikojen 100 parasta tv-sarjaa" ja "100 parasta muoti-ikonia kautta aikojen".

Time on julkaissut neljä kertaa erikoisnumeron, jonka kannessa on ollut henkilön kuva punaisella raksilla peitettynä. Ensimmäinen niin sanottu red X -numero julkaistiin vuonna 1945 ja siinä oli Adolf Hitlerin kasvot punaisella raksilla peitettynä. 58 vuotta myöhemmin vuonna 2003 lehti julkaisi Saddam Husseinin kuvan raksilla peitettynä. Kolmannessa kannessa oli Yhdysvaltain ilmaiskussa kuollut Abu Musab al-Zarqawi ja neljännessa kannessa vuonna 2011 Osama bin Ladenin kasvot punaisella raksilla peitettynä.

Time Magazinen historiaa

  • 1923 lehden perustivat Briton Hadden ja Henry Luce
  • 1929 Haddenin kuoleman jälkeen Henry Lucesta tuli keskeinen hahmo 2000-luvun mediassa
  • 1931 aloitettiin radio-ohjelma The March of Time, jossa esitettiin viikon uutisia
  • 1989 Time Inc. ja Warner Communications yhdistyivät Time Warneriksi
  • 2000 Timesta tuli osa AOL Time Warneria, joka vaihtoi nimensä takaisin Time Warneriksi vuonna 2003
  • 2007 Timen julkaisupäivä vaihtui maanantaista perjantaihin
  • 2009 lehti esitteli personoidun printteilehden Minen, joka sai huonon vastaanoton
  • 2013 lehti joutui vähentämään reilusti työntekijöitä vähentyneen mainosmyynnin vuoksi
  • 2013 Nancy Gibbs nimettiin Time-lehden päätoimittajaksi

Lehden kotisivut: time.com

Lehden Facebook-sivut: facebook.com/time

Kenelle?

Ajankohtaisista asioista kiinnostuneet miehet ja naiset

Ilmestyy

Kerran viikossa, 52 numeroa vuodessa

Julkaisija

Nordic Subscription Service / Mediafy

Päätoimittaja

Nancy Gibbs

Ensimmäinen numero

1923

Levikki

3 286 467 (Alliance for Audited Media 2014)

Lukijamäärä

Yli 25 miljoonaa

Lukijaprofiili

62 % miehiä, 38 % naisia (Eurooppa, Keski-Itä ja Afrikka)

Irtonumero

4,50 € (Lehtipiste)

Maa

Yhdysvallat

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram