Anime

Anime on Pohjoismaiden suurin animen ja mangan harrastelehti.

Anime-lehti opastaa lukijansa animen ja mangan maailmaan, kertoo alan tuoreimmat uutiset, seuraa tapahtumia Suomessa ja maailmalla, esittelee ja haastattelee mielenkiintoisia piirtäjiä ja ääninäyttelijöitä, arvostelee uudet mangajulkaisut ja käy läpi vanhat klassikkosarjat.

Kahdeksan kertaa vuodessa ilmestyvää lehteä tekevät Suomen parhaat anime-asiantuntijat harrastajilta harrastajille!

Anime-lehden tarjous

Anime on Pohjoismaiden suurin animeen ja mangaan erikoistunut harrastelehti, joka johdattaa lukijansa animen ja mangan maailmaan. Se seuraa ajankohtaisia tapahtumia Suomessa ja maailmalla, käy läpi klassikot ja käsittelee asiantuntevasti alan ilmiöt. Lehteä julkaisee H-Town ja se on saatavilla irtonumeromyynnissä lehtipisteissä sekä tilattavissa määräaikais- tai kestotilauksena suoraan kotiin joko itselle tai lahjaksi.

Animea, arvosteluja ja tapahtumia

Japanilainen viihdetarjonta on noussut varteenotettavaksi vaihtoehdoksi amerikkalaisen massaviihteen rinnalle, ja moni nuori rakentaakin sen ympärille koko identiteettinsä. Japanilaisen viihdekulttuurin kärkeä edustavat japanilainen animaatio eli anime ja sarjakuva eli manga.

Anime-lehden pääsisältöä ovat animeen ja mangaan liittyvät uutiset, pääkirjoitukset, kolumnit ja lukijapalstat sekä arvostelut. Lehdessä julkaistaan vain sellaisia arvosteluja, joista on olemassa konkreettinen julkaisu. Arvostelut sisältävät erilliset arvosanat teokselle ja sitä käsittelevälle julkaisulle. Arvosana-asteikko on kolmiportainen. Suurin osa arvosteluista käsittelee suomalaisia tai yhdysvaltalaisia mangajulkaisuja.

Lehdessä käsitellään myös uusia animesarjoja, mutta niitä ei arvostella. Useimmat sarja käsitellään uudelleen niiden päättymisen jälkeen kattavammassa artikkelissa. Koska uusia sarjoja alkaa Japanissa vain harvakseltaan, niitä esitellään vain joka toisessa numerossa. Välinumeroissa käsitellään enemmän klassikkosarjoja.

Anime vierailee suomalaisissa animetapahtumissa ja haastattelee niiden kunniavieraat. Lehden vakiopalstoilla esitellään mangapiirtäjiä ja ääninäyttelijöitä, arvostellaan tuotteita sekä nostetaan esille huomionarvoisia mangasarjoja. Lehti julkaisee myös suomalaisten animetapahtumien ja tulevien mangajulkaisujen kalentereita.

Anime-lehteä tekevät Suomen parhaat anime-asiantuntijat, jotka ovat pitkäaikaisia anime- ja manga-harrastajia ja siksi myös aina ajan hermolla. Lehteä tehdään harrastajilta harrastajille.

Tutustu tarjouksiin ja tilaa Anime-lehti!

Anime-lehden historiaa

Anime-lehden ensimmäinen numero ilmestyi tammikuussa 2005 ja sen ensimmäinen päätoimittaja oli Jari Lehtinen. Ensimmäisenä ilmestymisvuonna lehdessä oli 48-56 sivua, mutta vuonna 2006 sivumäärää nostettiin 68:een, jossa se on pysynyt tähän asti. Vuonna 2007 lehden toimitus erosi ja perusti kilpailevan Japan Pop -lehden.

Vuodesta 2007 lähtien lehden päätoimittajana toimi Pelaaja-lehden toimittaja Juha Wakonen, joka pyrki tekemään lehdestä maanläheisemmän ja lukijaystävällisemmän. Hänen aikanaan lehti sisälsi animen ja mangan lisäksi pelejä, musiikkia, Japanin-matkailua ja piirtämistä. Vuonna 2008 lehdessä kokeiltiin isompaa sivukokoa, mutta kokeilusta luovuttiin jo seuraavan vuoden alussa.

Vuodesta 2011 lähtien lehden päätoimittajana on toiminut Petteri Uusitalo, joka on vienyt lehteä takaisin juurilleen ja esimerkiksi sarjakuvat ja musiikkiaiheet on jätetty lehdestä pois. Lehden taittajana ja "taiteellisena johtajana" on toiminut koko historian ajan Lasse Erkola.

Anime-lehti verkossa

Lehden nettisivut osoitteessa animeshop.fi toimivat ajankohtaisena "portaalina" animen ja mangan maailmaan. Sivuilta löytyy ajankohtaisia uutisia ja kilpailuja sekä suosittu animeyhteisö, jossa käydään vilkasta keskustelua, jaetaan kuvia ja paljon muuta. Sivustolta löytyy myös sarjakuva- ja kirja-arvosteluja sekä tietoa alan tapahtumista.

Modernin nuortenlehden tapaan Anime-lehti löytyy myös suosituimmista sosiaalisista medioista: Facebook, Twitter ja Instagram.

Kenelle?

Anime- ja mangaharrastajille

Ilmestyy

8 kertaa vuodessa

Julkaisija

H-Town Oy

Päätoimittaja

Petteri Uusitalo

Ensimmäinen numero

2005

Levikki

12 000 (painos, 2008)

Lukijamäärä

44 000 (2007)

Lukijaprofiili

72 % naislukijoita, 18 % mieslukijoita. 68 % lukijoista on alle 20-vuotiaita

Irtonumero

5,00 € (Lehtipiste)

ISSN

1795-6986

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram