Hevoshullu

Hevoshullu eli HH on 7–14-vuotiaiden heppatyttöjen ja -poikien ykköslehti, joka tarjoaa ajankohtaista asiaa hevosten hoidosta, hevosroduista, ratsastuksesta, varusteista ja hevosalan ammateista.

Lisäksi lehdessä on vakiopalstoja, kuten Kysy Hevosista, Sukutauluseinä, Tallinseinä sekä lukijoiden omia novelleja. Mukana lehdessä tietysti myös iki-ihanat Polle-sarjakuvat, kirjekavereita, kivoja kilpailuja ja ihania hevosaiheisia julisteita!

Vuodessa ilmestyy 26 numeroa, joista 7 on tuplanumeroita!

Hevoshullu on lasten ja nuorten hevosaiheinen aikakauslehti, jota julkaisee Egmont Kustannus. Lehti ilmestyy noin kahden viikon välein, yleensä keskiviikkoisin. Vuosikertaan sisältyy 26 numeroa, joista seitsemän on tuplanumeroita. Hevoshullu on ruotsalainen Min Hästin sisarlehti. Lehden päätoimittaja on Marjo Kylmänen ja vakituisia avustajia muun muassa Minna Holstikko, Marvi Jalo ja Terhi Kemppinen. Hevoshullun kanssa samaan tuoteperheeseen kuuluvat myös lukuvuosikalenteri, Pollen Parhaita -pokkarit, Hevoshullun julistelehti, Hevoshullun parhaat -sarjakuvakirjat.

Heppafanien toivelehti

Hevoshullu eli HH on kaikkien nuorten heppafanien toivelehti, joka sisältää ajankohtaista asiaa hevosten hoidosta ja käsittelystä, hevosroduista, ratsastuksesta, varusteista sekä hevosalan ammateista.

Ajankohtaisten hevosjuttujen lisäksi lehden jokaisesta numerosta löytyy lukijoiden omat novelleja sekä vakiopalstat Kysy hevosista, Tallinseinä, Sukutauluseinä, Ravikavio ja monet muut.

Noin 48-sivuisessa Hevoshullussa on myös mielenkiintoisia tieto- ja viihdeartikkeleja, hauskoja sarjakuvia, kirjekavereita, kilpailuja ja ihania hevosaiheisia julisteita – sekä tietysti iki-ihana Polle eli Maailman Monin Poni.

Lena Furbergin sarjakuvahahmo Polle on seikkaillut Hevoshullussa jo 1970-luvulta lähtien. Siitä on julkaistu vuosien varrella lukuisia lyhyitä ja pitkiä jatkosarjoja, joista tunnetuimpia lienevät oikeiden ruotsalaisten yksityistallien tapahtumiin perustuvat Niemelän tytöt (Ola ja Ylva Ericson) ja Tuuvan talli (Lena Furberg).

Hevoshulluun sarjakuvia on piirtänyt muun muassa Veikko Savolainen (Joonas), jonka sarjoja ovat olleet muun muassa Tallin Jengi, Hirnu, Annika ja Sirkus Napoleon. Pääosin sarjakuvat ovat kuitenkin olleet ruotsalaista käsialaa. 1970-luvulta 1990-luvun alkuun saakka lehteen tuotti sisältöä myös Uma Aaltonen, joka piti suosittua Misty vastaa -palstaa ja tarinoita nuoresta Minkki-tammasta ja sen veljestä Cappuccinosta.

Katso myös

Kenelle?

Nuorille heppatytöille ja -pojille, pääkohderyhmä 7-14 -vuotiaat

Ilmestyy

26 numeroa, joista 7 on tuplanumeroita (19 kertaa vuodessa)

Julkaisija

Egmont Kustannus Oy Ab

Päätoimittaja

Marjo Kylmänen

Ensimmäinen numero

1972

Levikki

5 500-9 000 (painos)

Lukijamäärä

-

Lukijaprofiili

95 % tyttöjä, 5 % poikia (enimmäkseen 6-14 -vuotiaat)

Irtonumero

6,30 € (Lehtipiste)

ISSN

0356-5483

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram