Avotakka

Avotakka on Suomen suurin ja monipuolisien asumisen lehti ja sisustusmedia, joka tuo uusia ja raikkaita ideoita ja oivalluksia intohimoisille sisustajille.

Kauneimmat kodit, ajankohtaiset sisustusratkaisut, mielenkiintoiset ihmiset ja ilmiöt. Avotakka kertoo tuoreimmat uutiset sisustuksen maailmasta sekä parhaat tuoteuutuudet.

Arvokkaita neuvoja hankintoihin, ratkaisuja sisustuspulmiin, ostosvinkkejä, ideoita keittiöön sekä inspiraatiota omaan kotiin!

Avotakka on suomalaisen sisustamisen sydän

Avotakka on A-lehdet Oy:n julkaisema sisustamisen ja asumisen lehti. Vuonna 1967 perustettu sisustuslehtien klassikko innostaa sisustamaan, mutta jättää sijaa myös haaveilulle.

Lehden päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma on vienyt lehden sisällön yhä korkeammalle tasolle, sillä lehti tavoittaa Kansallisen mediatutkimuksen (KMT 2023) mukaan 172 400 aktiivista lukijaa.

Avotakka ilmestyy kerran kuukaudessa, ja se on tunnettu monipuolisista ja inspiroivista sisustusaiheistaan.

Avotakan historiaa

Avotakan ensimmäinen numero ilmestyi vuonna 1967. Lehti oli nuorekkaampi, värikkäämpi ja radikaalimpi käytännössä sen ainoaan kilpailijaan, Kaunis koti -lehteen verrattuna. Siinä, missä Kaunis koti esitteli enemmän yläluokkaista sisustusta ja suomalaista 1950-luvulla maineeseen noussutta muotoilua, Avotakka halusi palvella ensimmäistä yhteistä kotiaan perustavia nuoria pariskuntia ja vaurastuvaa keskiluokkaa. Se toi ensimmäistä kertaa Suomessa esille esimerkiksi muovin käyttöä sisustuksessa ja italialaista huippumuotoilua.

Lehden värikkyys ja elitistisyys eivät alkuun tavoittaneet kovin suurta yleisöä, mutta 1970-luvulla lehden alettua esittelemään julkisuuden henkilöiden koteja, sen suosio kasvoi nopeasti. Vuoden 1973 energiakriisin myötä lehti muuttui maanläheisemmäksi ja alkaen korostamaan muun muassa säästäväisyyttä ja ympäristöarvoja.

Avotakasta tekevät ainutlaatuisen lehden värikäs historia ja kyky mukautua vuosien ja vuosikymmenten aikana lukijoiden toiveisiin.

Joka kotiin sopivaa inspiraatiota

Avotakka on Suomen suurin sisustuslehti, joka tarjoaa joka kotiin sopivaa sisustusta ja inspiraatiota rakkaudella. Kuvassa Avotakka-lehden numero joulukoristeiden vierellä.
Avotakka on Suomen suurin sisustusmedia, joka tarjoaa raikkaita ideoita ja inspiroivia ratkaisuja suoraan lukijoiden koteihin. Ihania ja kauniita koteja, kekseliäitä sisustusratkaisuja, kiinnostavia ihmisiä ja ajankohtaisia sisustusuutuuksia. Avotakan joka numerossa esitellään vähintään neljä erityylistä kotia upeilla kuvilla varustettuna.

Design & Vintage -osiossa esitellään vanhoja tavaroita, arkkitehtuuria ja taidetta. Sisustuskokonaisuuksissa kerrotaan pintamateriaaleista, neuvotaan hankinnoissa ja tarjotaan ratkaisuja yleisimpiin sisustusongelmiin. Lehti esittelee myös uutuustuotteet ja antaa ostosvinkkejä. Keittiöosiossa annetaan ideoita keittiöön, kattausvinkkejä ja helppoja ruokaohjeita.

Lehti kertoo mielenkiintoisia tarinoita muotoilusta, arkkitehtuurista ja antiikista sekä arjen ilmiöistä. Se kunnioittaa perinteitä, mutta elää jatkuvasti katse tulevaisuudessa.

Avotakka tarjoaa uusia ja raikkaita oivalluksia sisustajan arkeen, joista kaikki voivat ammentaa raikkaita ideoita ja inspiraatioita oman kodin laittamisen. Se on elämänmakuinen, innostava, inspiroiva, korkealaatuinen, lämmin ja oivaltava sisustuslehti. Inspiroidu sen mukana!

Mitä Avotakka tarjoaa?

Avotakan jokainen numero käsittelee ainakin seuraavia aiheita:

 • Koti - Esitellään neljä kiinnostavaa kotia tarinoin ja kuvin.
 • Design - Vie suomalaisen muotoilun juurille. Vanhat tavarat, arkkitehtuuri, taide ja antiikki.
 • Sisustus - Pintamateriaalit, ostajan opas ja ratkaisuja yleisimpiin sisustusongelmiin.
 • Palstat - Uutisia, ilmiöitä ja ihmisiä.
 • Tuotteet - Uutuudet ja ostosvinkit.
 • Vihersisustaminen - Pihan, puutarhan ja parvekkeen laittaminen.
 • Muodonmuutokset - Pieniä stailauksia ja isompia muutostöitä.
 • Keittiö & ruoka - Helppoja ruokaohjeita, viinivinkkejä ja kattausideoita.

Miksi tilata Avotakka?

 • Monipuolinen ja laadukas sisustuslehti. Avotakka tarjoaa kiehtovan yhdistelmän uusia ja vintage-tyylejä, itse tehtyä ja perittyä. Lehden korkea laatu ja monipuolisuus takaavat, että sen jokainen numero on täynnä hyödyllisiä ja inspiroivia sisältöjä.
 • Aina ajankohtainen. Lehti seuraa tarkasti sisustusalan trendejä ja ilmiöitä, tuoden ajankohset vinkit ja ideat suoraan kotiisi.
 • Persoonallinen. Avotakka esittelee lukijoidensa näköisiä koteja, joissa yhdistyvät persoonallisuus ja kodikkuus. Jokainen koti on erilainen ja jokaisesta kodista voi löytää inspiraatiota.
 • Kestävä. Lehden filosofiaan kuuluu kestävien ja kohtuuhintaisten valintojen suosiminen, mikä tekee siitä vastuullisen valinnan ympäristöä ajatellen.
 • Laadukasta lukemista. Avotakan artikkelit syventyvät sisustusilmiöiden taustoihin ja kodin aarteiden historiaan, tarjoten lukijoilleen korkealuokkaista lukemista ja rentouttavia lukuhetkiä.

Avotakan ilmestymispäivät ja teemat

Avotakka ilmestyy kuukausittain, 12 kertaa vuodessa. Vuonna 2024 lehden ilmestymispäivät ja teemat ovat:

 1. 3.1.2024. Kotimaiset kalustevalinnat. Kauden väripaletti. Vihersisustus.
 2. 7.2.2024. Kylpyhuoneet. Kevään sisustustrendit.
 3. 6.3.2024. Keittiöt. Makuuhuoneet. Kodintekstiilit.
 4. 3.4.2024. Piha ja puutarha. Ulkokalusteet. Kierrätysideat.
 5. 2.5.2024. Kevään juhlat. Ulkokalusteet. Kesäkeittiöt.
 6. 5.6.2024. Teemanumero: vapaa-ajankodit. Saunat ja porealtaat.
 7. 3.7.2024. Uudet ideat kotiin: rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen trendit.
 8. 7.8.2024. Työpisteet. Kodinhoito. Kodintekstiilit.
 9. 4.9.2024. Suuri trendinumero. Habitare-messut. Kalusteuutuudet. Kylpyhuoneet.
 10. 2.10.2024. Keittiöt. Valaistus. Lastenhuoneet. Säilytyskalusteet.
 11. 6.11.2024. Makuuhuoneet. Kattaus. Tulisijat. Vintage.
 12. 4.12.2024. Suuri joulunumero. Kestävät koristelu-, kukka- ja lahjaideat. Viihde-elektroniikka.

Tilausvaihtoehdot, tilaajalahjat ja muut edut

Avotakka on tilattavissa TilaaLehti.fi:m yhteistyökumppaneiden kautta 6 kk ja 12 kk tilausjaksolla sisältäen 6 tai 12 numeroa määräaikais- tai kestotilauksena.

 • Määräaikaistilaus on helpoin vaihtoehto, sillä se päättyy automaattisesti tilausjakson lopussa, eikä sinun tarvitse huolehtia tilauksen peruutuksesta.
 • Kestotilaus on edullisin varmin valinta jatkuville tilaajille, jotka haluavat, että Avotakan tilaus on aina voimassa ilman keskeytyksiä, jolloin lukija ei missaa yhtään numeroa.

Sekä määräaikais- että kestotilauksessa numerokohtainen hinta tulee lähes poikkeuksetta edullisemmaksi kuin irtonumeroiden ostaminen. Lisäksi saat uunituoreen lehden suoraan postilaatikkoosi tai -luukkuusi toimitettuna.

Katso myös

Kenelle?

Intohimoisille sisustajille, asumisesta ja muotoilusta kiinnostuneille

Ilmestyy

12 numeroa vuodessa

Julkaisija

A-lehdet Oy

Päätoimittaja

Kari-Otso Nevaluoma

Ensimmäinen numero

1967

Levikki

62 096 (LT 2014)

Lukijamäärä

310 000 (KMT K15)

Lukijaprofiili

73 % naisia, 27 % miehiä, suurin ikäryhmä 45-64 vuotiaat (KMT K15)

Irtonumero

7,90 € (Lehtipiste)

ISSN

0355-2950

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram