Seura

Seura on yli 80-vuotias koko perheen aikakauslehti, joka tarjoaa viihdettä ja hyötytietoa joka viikko.

Seura kertoo tarinoita Suomesta. Sen ydinsisältöä ovat lämpivät ja luotettavat tarinat arjen sankareista, julkisuuden henkilöistä, tähdistä, kuninkaallisista ja tavallisista ihmisistä, jotka kertovat elämänsä käännekohdista. Lehti ruotii myös yhteiskunnan epäkohtia tutkivan journalismin keinoin.

Lehden aihealueita ovat hyvinvointi ja terveys, ruoka, leivonta, kulttuuri, kirjat, matkailu ja ympäristö. Joka numerossa myös ristikoita, sarjakuvia ja TV-maailma -liite.

Tilaa uudistunut, entistä iloisempi ja värikkäämpi Seura nyt kampanjahintaan!

Katso Seura-lehtitarjous tästä ja tilaa lehti kotiin kannettuna edulliseen hintaan:

 

Seura logo

Seura on vuonna 1935 perustettu suomalainen viikoittain ilmestyvä aikakauslehti, jota julkaisee Otavamedia. Lehden päätoimittaja on Erkki Meriluoto. Sen levikki on 135 797 (LT 2014) ja sillä on 364 000 lukijaa (KMT 2016).

Miksi kannattaa tilata Seura?

Suomi on täynnä kertomisen arvoisia tarinoita, joita Seura haluaa jakaa. Se tarjoaa elämyksiä ja samaistumisen kohteita kaikille suomalaisille.

Lehden ydintä ovat lämpivät, luotettavat ja syvälliset tarinat. Siinä julkisuuden henkilöt ja tavalliset ihmiset kertovat elämänsä käännekohdista. Kaikki haastateltavat ovat elämän pieniä tai suuria sankareita, joilla on jokin kertomisen arvoinen tarina.

Lehdestä saa vinkkejä myös matkakohteiden valintaan, terveellisiin ruokiin, ihmissuhdepulmiin, perhe-elämään, terveysasioihin sekä kotiin ja puutarhaan.

Uudistunut Seura on nyt entistä iloisampi, värikkäämpi ja selkeämpi. Lehden joka numerossa myös kuusi sivua ristikoita, sarjakuvia sekä tietysti TV-maailma -liite.

Seura on ajankohtainen ja asiallinen lehti, joka ei mässäile skandaaleilla vaan on aito. Se on suomalaisin viikkolehti ja lukijansa luotettu ystävä.

Muualla verkossa

Lehden verkkosivuilla osoitteessa seura.fi tilaajat voivat lukea ajankohtaisia uutisia, pääkirjoituksia, ihmisten tarinoita, historiaa, terveysasiaa ja kolumneja, joita kirjoittavat muun muassa kirjailija Jari Tervo, tähtitieteen professori Esko Valtaoja, runoilija ja valtiotieteilijä Jenni Haukio sekä vapaa toimittaja Juha Kauppinen.

Sivuilta löytyy myös suositut blogit: Isän pikajuna, Urheilupojat, Suomen positiivisin, Oletteko muuten huomanneet ja Leijonavahti.

Sivujen viihdeosiosta löytyy Tyylituomari, kulttuurisuosituksia, Nauruseuran vitsejä, ristikoita, sarjakuvia, horoskooppi ja kilpailuja.

Lehti on myös sosiaalisessa mediassa:

Seuran ilmestymispäivät ja teemat 2024 löydät täältä.

Lehden historiaa

Seuran ensimmäinen numero ilmestyi 6.12.1934. Lehteä julkaisi Yhtyneet Kuvalehdet ja sen ensimmäinen päätoimittaja oli Ensio Riskilakki. Siitä haluttiin tehdä suomalaisiin koteihin sopiva lehti teemalla "Suomen kotien viikkolukemisto". Riskilakki oli julkaissut 1920-luvulla samankaltaista lehteä, mutta Seuran tarinan nähdään alkaneen 1934.

Seuran levikki laski 255 000:sta 165 000:een vuosina 2001-2010, kun markkinoilla alkoi olemaan useita muita julkisuuden henkilöihin keskittyviä aikakauslehtiä. Sen levikissä ja lukijamäärissä tapahtuneet muutokset ovat olleet hyvin samankaltaisita kuin perhelehti Avulla.

Lehti koki ison uudistuksen vuonna 2004 päätoimittaja Jari Lindholmin johdolla. Hänen jälkeensä lehden päätoimittajina ovat toimineet Pekka Numminen (2006-2008), Saija Hakoniemi (2008-2015) ja Tarja Hurme (maaliskuusta 2015-?).

Kenelle?

Suomalaiset naiset ja miehet

Ilmestyy

Joka torstai, 52 numeroa vuodessa

Julkaisija

Otavamedia Oy

Päätoimittaja

Erkki Meriluoto

Ensimmäinen numero

1935

Levikki

135 797 (LT 2014)

Lukijamäärä

364 000 (KMT 2016)

Lukijaprofiili

64 % naisia, 36 % miehiä, suurin lukijaryhmä 65+

Irtonumero

4,95 € (Lehtipiste)

ISSN

0358-8017

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram