Psychology Today

Psychology Today on ainoa yleishyödyllinen aikakauslehti, joka on omistautunut meidän kaikkien suosikkiaiheeseen: meihin itseemme. Vuonna 1967 perustettu yhdysvaltalainen lehti kattaa kaikki ihmisen käyttäytymisen aihealueet aivojen toiminnasta ihmisten välisiin tunnesiteisiin ja laajempiin kulttuurisiin voimiin, jotka ajavat meidät kohti henkilökohtaisia valintojamme.

Psychology Today on korkealaatuinen, viihdyttävä ja kokonaisvaltainen terveyslehti, joka sopii niin ammattilaisille, opiskelijoille kuin muuten vain ihmismielestä ja käyttäytymisestä kiinnostuneille. Lehti ilmestyy joka toinen kuukausi.

Psychology Today logo

Psychology Today on kahden kuukauden välein ilmestyvä yhdysvaltalainen psykologian erikoislehti. Nicolas Charneyn vuonna 1967 perustaman lehden tarkoitus on tehdä psykologisesta aineistosta helpommin lähestyttävää. Lehti keskittyy käyttäytymiseen ja sen aihealueita ovat muiden muassa psykologia, neurotiede, ihmissuhteet, seksuaalisuus, vanhemmuus, työ ja terveys mukaan luettuna vaihtoehtoisen lääketieteen lähestymistavat.

Psychology Todayn levikki on noin 301 000 ja sen joka numero tavoittaa yli 14 ihmistä. Kesäkuusta 2010 kesäkuuhun 2011 se oli lehtikioskien toiseksi myydyin kuluttajalehti. Siinä missä monet muut aikakauslehdet ovat menettäneet lukijoitaan, Psychology Today kasvatti lukijamäärään 36 prosentilla vuonna 2013. Lehden päätoimittajina ovat toimineet Anastasia Toufexis (1998-1999), Robert Epstein (1999-2003) ja Kaja Perina (2003-).

Ihmismielen toimintaa sekä psykologian uutisia ja läpimurtoja

Psychology Today tutkii ihmismielen toimintaa ja selvittää se vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen, puuttuu vaikeisiin kysymyksiin stressistä riippuvuuksiin ja moraalista mielisairauksiin. Ajatuksia herättävä ja mielenkiintoinen lehti analysoi psykologian alan uutiset ja merkittävimmät läpimurrot. Se sopii psykologian ammattilaisille ja opiskelijoille sekä kaikille muille, joita kiehtoo ihmismieli.

Psychology Today -lehti on omistautunut tutkimaan mielen, kehon ja hengen välisiä yhteyksiä jo yli 40 vuoden ajan. Lehden jokainen numero pyrkii selvittämään miksi käyttäydymme niin kuin teemme, miten toimimme ympäröivässä maailmassamme ja miten reagoimme eri elämän vaiheisiin: lapsen syntymään, uravalintoihin, avioliittoon, vastoinkäymisiin ja menestykseen.

Lehti auttaa lukijoitaan tekemään terveellisiä elämänvalintoja omaksumalla positiivisia käyttäytymismuutoksia, jotka vaikuttavat ei vain meihin itseemme, vaan myös muihin ihmisiin.

Lehden verkkosivuilta osoitteesta psychologytoday.com löytyy terveydenhuoltoalan ammattilaisten hakemisto sekä satoja psykologien, psykiatrien, sosiaalityöntekijöiden, lääkäreiden, antropologien, sosiologien ja tiedetoimittajien blogeja.

10 lehden aihealuetta, joita lukijat pitävät tärkeinä:

  1. Itsensä kehittäminen
  2. Ihmissuhteet
  3. Terveysneuvot
  4. Ammatillinen kiinnostus
  5. Seksuaalisuus
  6. Ruoka ja ravitsemus
  7. Perhe ja vanhemmuus
  8. Vaihtoehtoinen lääketiede
  9. Urakysymykset
  10. Fyysinen kunto ja terveys

Lehti on saatavilla irtonumeromyynnissä Lehtipisteissä kautta maan sekä tilattavissa kotiin kannettuna koko vuoden tilausjaksolla (sis. 6 numeroa).

Kenelle?

Kaikille ihmismielestä kiinnostuneille

Ilmestyy

Joka toinen kuukausi, 6 numeroa vuodessa

Julkaisija

Sussex Publishers

Päätoimittaja

Kaja Perina

Ensimmäinen numero

1967

Levikki

275 000

Lukijamäärä

3 643 750

Lukijaprofiili

Suurin lukijaryhmä 18-49 -vuotiaat, lukijoiden mediaani-ikä 46 vuotta

Irtonumero

6,90 € (Lehtipiste)

ISSN

0033-3107

Maa

Yhdysvallat

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram