Kotiliesi

Kotiliesi on naisten- ja kodinlehtien varsinainen klassikko, joka tarjoaa kiinnostavia ja ajatuksia herättäviä haastatteluja ja puheenaiheita suomalaisille naisille.

Monipuolisen lehden joka numero on vahva lukupaketti upeita lukujuttuja ja valtavasti hyötytietoa. Tavallisten suomalaisten tarinat, koskettavat kohtalot, kulttuuri ja historia kiehtovat kaikenikäisiä naisia.

Kotilieden lukijalle tärkeimpiä asioita ovat koti, perhe ja hyvät ihmissuhteet. Lisäksi lehdessä käsitellään ruokaa, sisustusta, arkea, perhe-elämää, terveyttä ja pukeutumista. Vuoden aikana ilmestyy useita teemanumeroita, joissa käsitellään esimerkiksi käsitöitä, puutarhanhoitoa ja juhlien järjestämistä.

Kotiliesi on kodin sydämessä – sen parissa viihdyt, tunnet olevasi kotona ja opit nauttimaan elämäsi jokaisesta hetkestä läheistesi kanssa!

 

Kotiliesi logo

Kotiliesi on suomalainen naistenlehti, jota on julkaistu vuodesta 1922 lähtien. Se sai alusta alkaen suuren suosion ja vahvan kytkennän suomalaisiin kotitalouksiin sekä mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan. Alunperin lehden tavoitteena oli opettaa naisia terveellisen ruoan valmistamisessa, kodinhoidossa, lastenkasvatuksessa ja sairauksien hoidossa.

Nykyään Kotiliettä julkaisee Otavamedia ja se ilmestyy noin joka toinen viikko (27 kertaa vuodessa). Lehden päätoimittaja on Saija Hakoniemi, joka vastaa myös muista Otavamedian kodinlehdistä. Kotilieden levikki on 98 769 (LT 2014) ja sillä on 274 000 lukijaa (KMT 2016). Lehden kokonaistavoittavuus on 378 000 henkilöä ja sitä luetaan keskimäärin 81 minuuttia.

Ensimmäinen ja perinteisen naisten- ja kodinlehti

Kotiliesi on ollut suomalaisten naisten arjen asiantuntija ja korvaamaton ystävä pian vuosisadan. Se on Suomen ensimmäinen ja perinteisin naisten- ja kodinlehti. Klassikkolehti arvostaa kotia ja perhettä. Sille arki on juhlaa. Kotiliedelle koti ei ole vain paikka, vaan voiman lähde ja läheiset ihmiset elämän tärkein voimavara.

Monipuolisen lehden jokainen numero sisältää upeita lukujuttuja ja valtavasti hyötytietoa. Se on lehti, jota luetaan sydämellä, siihen sitoudutaan ja sen parissa viihdytään pitkään.

Lehden tärkeimpiä aihealueita ovat koti, ruoka ja sisustus. Muita aihealueita ovat muun muassa arki, perhe-elämä, ihmissuhteet, työelämä, kulttuuri, terveys ja hyvinvointi sekä pukeutuminen. Vuosittain ilmestyvissä teemanumeroissa käsitellään esimerkiksi käsitöitä, juhlia ja puutarhanhoitoa.

Kotiliesi tunnetaan myös ajatuksia herättävistä haastatteluistaan sekä upeista lukujutuistaan, joissa kerrotaan ihmisten tarinoita ja koskettavia kohtaloita.

Kotilieden avulla opit nauttimaan elämäsi jokaisesta hetkestä läheistesi kanssa. Upeiden lukujuttujen lisäksi lehti tarjoaa yli tuhat sivua hyötytietoa joka vuosi. Se sisältää myös paljon ohjeita kodin sisustamiseen, puutarhanhoitoon, käsitöihin ja on lähes korvaamaton apu juhlien järjestäjälle. Kotilieden herkulliset ruoka- ja leivontaohjeet periytyvät äidiltä tyttärelle.

Lehden päätoimittajana toimii vuodesta 2015 lähtien Saija Hakoniemi. Aiempia päätoimittajia ovat olleet muun muassa Leena Peltonen, Elina Simonen ja Liisa Tuutti.

Muualla verkossa

Lehden verkkopalvelu Kotiliesi.fi on yksi Suomen suurimmista naistenlehtien nettisivustoista. Se tarjoaa yli 4 500 reseptiä, puutarhaosion sekä joka päivä uusia ruokaan ja kotiin liittyviä artikkeleja.

Sivustolta löytyy myös kolumneja, vinkkejä juhlien järjestämiseen, käsityöohjeita, kilpailuja, videoita ja e-kortteja. Kannattaa seurata myös lehden monipuolisia blogeja: Himahella, Lintusen maailma, Kotiliesi-blogi ja toimituksen blogi.

Lehti on saatavana ja luettavissa myös digilehtenä, joka toimii tietokoneen nettiselaimella, älypuhelimilla ja tableteilla. Kotiliesi on aktiivisesti mukana myös muissa sosiaalisen median palveluissa: Facebook, Twitter, Instagram ja YouTube.

Lehden ilmestymispäivät 2024 ja teemat löydät täältä.

Kotilieden Kummikerho

Kotilieden Kummikerho on avustusyhdistys, joka auttaa vaikeuksiin joutuneita henkilöitä ja perheita Suomessa. Apu annetaan yhdistysten, kuntien tai muiden yhteisöjen kautta. Yhdistys on perustettu vuonna 1938.

Jouluna 1971 Kummikerho lahjoitti lukijoiltaa keräämillään varoilla Pohjois-Pohjanmaan köyhille perheille tunnuksella "Oma vuode jokaiselle". Viime vuosina Kummikerho on hankkinut muun muassa virkistyslomia omaishoitajille ja sairaiden lasten äideille sekä oppikirjoja ja muuta oppimateriaalea vähävaraisten perheiden lapsille.

Kenelle?

Kaikille suomalaisille naisille

Ilmestyy

27 numeroa vuodessa

Julkaisija

Otavamedia Oy

Päätoimittaja

Saija Hakoniemi

Ensimmäinen numero

1922

Levikki

98 769 (LT 2014)

Lukijamäärä

274 000 (KMT 2016)

Lukijaprofiili

80 % naislukijoita, 20 % mieslukijoita, suurin lukijaryhmä yli 65-vuotiaat

Irtonumero

4,95 € (Lehtipiste)

ISSN

0023-4281

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram