Pelit

Pelit on pelaamisen erikoislehti, joka kertoo, mikä tekee retrosta suosittua, mikä uutuuksissa viehättää ja mihin suuntaan peliala on kehittymässä.

Pohditut ja pintaa syvemmältä raapaisevat artikkelit paljastavat pelien, pelinteon ja tekijöiden taustoja. Lehti kurkistaa pelinkehityksen kulussien taakse ja ottaa rohkeasti kantaa peliteollisuuden nykytilaan.

Pelit on ainoa lehti, joka kattaa kaikki pelialustat: pelikonsolit, PC:n, mobiilin ja netin. Se arvostelee uudet pelit ja raportoi pelimaailman uutisista, tapahtumista ja ilmiöistä tuoreeltaan.

Samalla, kun ajat ja pelit muuttuvat, yksi asia on varma: pelaaminen on parhaimmillaan parasta nautintoa!

Katso Pelit-lehtitarjous tästä ja tilaa lehti kotiin kannettuna edulliseen hintaan:

Pelit-lehti on 11 kertaa vuodessa ilmestyvä tietokone- ja konsolipeleihin erikoistunut aikakauslehti, jota julkaisee Fokus Media. Pelit-lehti on perustettu vuonna 1992 ja se on levikiltään sekä Suomen että koko Pohjoismaiden suurin pelilehti.

Vuonna 2013 Pelit-lehden levikki oli 21 469 kappaletta (LT 2013) ja lukijamäärä 129 000. Lukijoista noin kolme neljäsosaa on alle kolmekymppisiä miehiä. Tyttöjen ja nuorten naisten osuus lukijoista on kasvanut vuosi vuodelta.

Lehden sisältö keskittyy tietokone-, konsoli- ja mobiilipeleihin, mikä erottaa sen muista tietokonelehtistä, kuten Mikrobitistä. Suurin osa lehden sisällöstä koostuu peliarvosteluista ja peleihin liittyvistä artikkeleista, kuten peliuutisista ja -ennakoista.

Lehden päätoimittaja on Tuukka Grönholm, joka seurasi tehtävässä Tuija Lindéniä.

Lehti pelaamiseen intohimoisesti suhtautuville

Pelit on ainoa suomalainen lehti, joka käsittelee koko pelaamisen kenttää ja käsittää kaikki pelialustat: PC-pelit, konsolipelit, mobiilipelit ja nettipelit. Lehti käsittelee uudet pelit ennakkoon, arvostelee ja testaa ne sekä kertoo mitä pelimaailmassa tapahtuu. Lehti katsoo aina tulevaisuuteen, mutta se sisältää myös mielenkiintoisia retrojuttuja ja pelihistoriikkeja. Silloin tällöin lehdestä ilmestyy erikoisnumeroita, joissa pureudutaan tiettyyn aiheeseen, kuten urheilu- tai musiikkipeleihin.

Pelit arvostellaan sanallisesti ja pisteytetään 100 pisteen asteikolla. Huippupelit ja täysin uutta ideaa hyödyntävät pelit voivat saada Pelit suosittelee -leiman.

Pelien lisäksi lehden jokaisessa numerossa on ajankohtaisia pelimaailman uutisia ja reportaaseja pelialan tapahtumista Suomesta ja ulkomailta. Lehti seuraa tarkasti myös peli-ilmiöitä. Konehuone-osiossa käsitellään peliohjaimia ja muuta pelaamiseen liittyvää tekniikkaa. Kino-palstalla puhutaan elokuvista.

Lehti avaa verhoja pelikehityksen kulisseihin ja ottaa rohkeasti kantaa peliteollisuuden nykytilaan. Lehden persoonallinen ote on paitsi viihdyttävää luettavaa, myös riippumatonta ja tinkimätöntä journalismia pelimaailmasta.

Pelit-lehti on ollu suomalaisen pelikulttuurin puolestapuhuja ja edelläkävijä jo yli 25 vuotta. Samalla, kun ajat, pelit ja pelaajat muuttuvat, on yksi asia pysynyt ennallaan: pelaaminen on parhaimmillaan parasta nautintoa. Pelit on peliviihteen pää-äänenkannattaja, joka luetaan tarkasti ja säilytetään pitkään.

Lehti on saatavilla irtonumeromyynnissä lehtipisteistä kautta maan, sekä tilattavissa TilaaLehti.fi -sivuston kautta eri pituisilla tilausjaksolla itselle tai lahjaksi. Vaihtuva tarjous sisältää usein tilaajalahjan.

Lehden historiaa

Pelit-lehti alkoi ilmestyä vuonna 1992. Se perustettiin C-lehden ja Pelit-vuosikirjojen tilalle. Samalla C-lehden tilaajarekisteri siirtyi Pelit-lehdelle. Vuonna 1998 lehden rinnalla alettiin julkaista konsolipeleihin keskittyvää Peliasema-lehteä, joka sulautettiin Pelit-lehden sisältöön vuonna 2002.

Lehteä julkaisi aiemmin Sanoma Media Finland, mutta vuonna 2014 sen kustantaminen siirtyi Fokus Media Finlandille.

Muualla verkossa

Lehden verkkosivut pelit.fi tarjoaa tilaajille ja satunnaisille lukijoille runsaasti lisäsisältöä. Sivuston keskustelupalsta tarjoaa pelaajille mahdollisuuden keskustella peleistä, pelaamisesta ja muista asioista muiden lukijoiden kanssa. Palvelusta löytyy myös näköislehtiä, juttuarkisto, kilpailuja, videoita, pelikirja sekä paljon muuta mielenkiintoista aineistoa.

Katso myös:

Tilauksiin liittyvissä asioissa (peruutukset, osoitteenmuutokset, laskutus ym.) ota yhteyttä julkaisija Fokus Media Finlandin asiakaspalveluun.

Kenelle?

Peleistä ja pelaamisesta kiinnostuneet miehet ja naiset

Ilmestyy

Kerran kuussa, 11 numeroa vuodessa

Julkaisija

Fokus Media Finland Oy

Päätoimittaja

Tuukka Grönholm

Ensimmäinen numero

1992

Levikki

21 469 (LT 2013)

Lukijamäärä

129 000 (KMT 2012)

Lukijaprofiili

83 % miehiä, 17 % naisia

Irtonumero

5,90 € (Lehtipiste)

ISSN

1235-1199

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram