Mikrobitti

Legendaarinen Mikrobitti on taas täällä!

MB- ja MPC-lehdet yhdistyivät Mikrobitiksi, joka keskittyy jatkossa vain tietotekniikkaan, ei partakoneisiin ja ruohonleikkureihin. Lehti testaa ja vertailee tekniset laitteet, esittelee uudet innovaatiot, seuraa palveluja ja opastaa lukijoitaan digimaailman pyörteissä.

Katso tarjous ja tilaa Mikrobitti, jotta mukana pysyt jatkuvasti muuttuvan tekniikan mukana, hyvin informoituna ja fiksujen ostopäätösten tekijänä!

Katso Mikrobitti-lehtitarjous tästä ja tilaa lehti kotiin kannettuna edulliseen hintaan:

 

Mikrobitti logo

Legendaarinen Mikrobitti on tehnyt paluun Suomen lehtimarkkinoille. Uutta lehteä julkaisi ensin Talentum, kunnes se yhdistyi Alma Median muodostaen Alma Talentin.

Mikrobitin ensimmäinen numero ilmestyi vuonna 1984 ja siitä muodostui tietokoneharrastajien kulttilehti lähes kahdeksi vuosikymmeneksi. Lehden ensimmäisen vuosikymmenen aikana siinä julkaistiin uutisia, artikkeleja, peliarvosteluja ja ohjelmakoodilistauksia erityisesti Commodore 64:lle ja MSX:lle.

Vuonna 2004 Mikrobitti muuttui perinteisestä tietokonelehdestä laajemmin tekniikkaa käsitteleväksi lehdeksi. Sanoma Magazinesin Hifi-lehti liitettiin Mikrobittiin vuonna 2006.

Vuonna 2012 lehden nimi vaihtui MB:ksi ja sitä uudistettiin rajusti tietotekniikan harrastejulkaisusta kohti digitaalisen elämäntavan lifestyle-lehteä. MB ei missään vaiheessa tavoittanut kohderyhmäänsä ja lukijapako jatkui. Mikrobitin levikki oli parhaimmillaan yli 100 000, kun MB-lehden oli vuonna 2014 enää 29 500 kappaletta.

Toukokuussa 2015 Talentum osti MB-lehden naistenlehtiin ja perhelehtiin keskittyvältä Sanoma Media Finlandilta ja syyskuussa Talentum yhdisti MB:n ja MikroPC:n jälleen Mikrobitiksi.

Uusi Mikrobitti keskittyy tietotekniikkaan, sen testaamiseen, käyttämiseen sekä mielenkiintoisin ilmiöihin sen ympärillä. MikroPC:n osaava toimitus ja tinkimättömät testit yhdistyvät MB-lehden osaamiseen. Ensimmäinen uusi Mikrobitti ilmestyi 24.9.2015.

Uusi julkaisija lupaa lehden tarjoavan jatkossa tietoa tietoteknisistä laitteista, palveluista ja ilmiöistä – ei partakoneista tai ruohonleikkureista.

Mikrobitti testaa ja vertailee laitteet, esittelee uusimmat teknisen innovaatiot ja seuraa palveluja. Lehdessä on myös paljon oppaita, joiden mukana lukijat pysyvät jatkuvasti kehittyvän tekniikan aallonharjalla, hyvin informoituna ja fiksujen ostopäätösten tekijänä.

Uudistuneen Mikrobitin ulkoasun on suunnitellun lehden parissa varttunut graafikko Teemu Lehtosalo. Ulkoasussa on huomioitu tekniikkalehden vaatimukset ja se sisältää tuttuja elementtejä Bitin historiasta.

Lehden ilmestymispäivät 2024 löydät Alma Median sivuilta.

Kenelle?

Tietotekniikasta kiinnostuneet

Ilmestyy

Kerran kuussa, 12 numeroa vuodessa

Julkaisija

Alma Talent Oy

Päätoimittaja

Mikko Torikka

Ensimmäinen numero

1984

Levikki

39 000 (jakelu, mediakortti 2017)

Lukijamäärä

116 000 (KMT 2016), 134 000 (printti+digi)

Lukijaprofiili

90 % miehiä, 10 % naisia

Irtonumero

10,90 € (Lehtipiste)

ISSN

2343-1431

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram