Kanava

Kanava on Suomen johtava yhteiskunta- ja kulttuuripoliittinen lehti. Siinä politiikan, talouden, yhteiskunnan ja kulttuurin kärkinimet kirjoittavat syvällisesti, mutta helppotajuisesti ajankohtaisista kysymyksistä.

Kanava on syvällinen ja punnittuja puheenvuoroja sisältävä vastavoima pinnalliselle pikamedialle. Sen tavoitteena on tarjota valtavirtamedian aiheista ja näkökulmista poikkeava vaihtoehto heille, jotka haluavat seurata yhteiskuntaa pintaa syvemmältä.

 

Tilaa Kanava-lehti

Kanava on Suomen johtava yhteiskunta- ja kulttuuripoliittinen aikakauslehti. Siinä alojensa kärkinimet kirjoittavat syvällisesti, mutta ymmärrettävästi yhteiskunnan, politiikan, talouden ja kulttuurin kysymyksistä. Kahdeksan kertaa vuodessa ilmestyvää Kanavaa kustantaa ja julkaisee Otavamedia. Lehden levikki on 6 770 (LT 2014).

Lehti on saatavilla sekä tilausmyynnissä että irtonumerona. Alkamalla tilaajaksi saat lehden kotiin kannettuna, etkä missaa enää yhtään syvällistä numeroa. Lisäksi säästät rahaa, sillä tilaus on lähes aina edullisempi tapa kuin irtonumeroiden ostaminen.

Kanava – Pinnallisen median vastavoima

Syvällisiä ja punnittuja puheenvuoroja sisältävä Kanava on vastavoima pinnalliselle mediamaailmalle. Sen tavoitteena on osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ajankohtaisilla yhteiskunnan, politiikan, talouden ja kulttuurin johtavien asiantuntijoiden kirjoituksilla.

Lehti on alkuajoista lähtien tunnettu nimekkäistä kirjoittajistaan. Alkuaikoina siihen kirjoittivat muun muassa Urho Kekkonen ja Mika Waltari. Nykyisiin vakituisiin avustajiin lukeutuvat muun muassa valtiosihteeri Raimo Sailas, palkittu kulttuuritoimittaja Marketta Mattila, politiikan vaikuttaja Jarmo Virmavirta sekä professori Timo Vihavainen.

Kanavan tavoitteena on tarjota nopeuden vaatimusten ja alan murroksen kanssa painiskelevalla tiedotusvälinekentälle valtavirtamedian näkökulmista ja aiheista poikkeava vaihtoehto. Se on lehti heille, jotka haluavat seurata yhteiskuntaa pintaa syvemmältä!

Kanava-lehden historiaa

Kanavan virallinen nimi on Kanava – Suomalainen Suomi. Se ilmestyi vuosina 1933-1968 Suomalaisuuden Liiton julkaisemana nimellä Suomalainen Suomi. Alkuvuosinaan sen kirjoittajakuntaan kuuluivat muun muassa Urho Kekkonen, V.J. Sukselainen ja Mika Waltari. Kanava oli aikakauden mittapuuhun suhteutettuna merkittävä hanke, sillä heti sen ensimmäisen vuoden levikki oli yli 1200.

Suomalaisuuden Liiton rajallisten resurssien vuoksi lehteen yhdistettiin vuonna 1969 taloudellisissa vaikeuksissa paininut Valvoja-lehti, jolloin lehti sai nimekseen Suomalainen Suomi Valvoja. Seuraavana vuonna sen nimeksi vaihdettiin Aika, jonka toivottiin miellyttävän niin liberaaleja kuin vasemmistolaisiakin. Usemman julkaisijan yhteistyö alkoi kuitenkin pian kangerrella, lehden talous oli heikko, eikä sisällölle ollut tilausta. Aika-lehti lopetettiin vuonna 1973.

Vuonna 1973 Aika-lehden jatkajaksi perustettiin Kanava, joka pyrkii olemaan asiapitoinen yhteiskunnallinen keskustelufoorumi. Vuonna 1997 lehden julkaisumäärä muutettiin yhdeksästä kahdeksaan, joista yksi on kaksoisnumero. Runsaan sisältötarjonnan vuoksi lehden sivumäärä nostettiin ensin 72:een ja vuonna 2000 lopulta 80:een.

Kanavan pitkäaikaisimpia päätoimittajia ovat olleet Martti Haavio (1933-1966), Esko Aaltonen (1946-1966), Seikko Eskola (1972-1997) ja Seppo Zetterberg (1997-2008).

Lisätietoa lehdestä löytyy Wikipediasta.

Kenelle?

Heille, jotka haluavat seurata yhteiskuntaa pintaa syvemmältä

Ilmestyy

8 numeroa vuodessa

Julkaisija

Otavamedia Oy

Päätoimittaja

Matti Kalliokoski (vt.)

Ensimmäinen numero

1973

Levikki

6 770 (Levikintarkastus 2014)

Lukijamäärä

-

Lukijaprofiili

-

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä

ISSN

0355-0303

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram