Wendy

Wendy on ruotsalainen ja ruotsinkielinen sarjakuvalehti hevosia rakastaville 9-14 vuotiaille lapsille.

Lehti sisältää muun muassa suositun Wendy och Snobben & Skrutten -sarjan, hyödyllisiä tietoartikkeleja, ihania julisteita, hauskoja kilpailuja ja lukijoiden kirjeitä.

Wendy ilmestyy 8 kertaa vuodessa ja joka numeron mukana tulee pieni yllätyslahja!

Kuvaus

Wendy on ruotsalainen 9-14 -vuotiaille hevosten ystäville suunnattu sarjakuvalehti. Seuraa 15-vuotiasta Wendyä, hänen perhettään sekä ystäviään. Lehti käsittelee hevosia, mutta tietysti mukana on myös rakkautta ja muita arkipäiväsiä asioita.

Lehti sisältää muun muassa suositun Wendy och Snobben & Skrutten -sarjakuvan, tietosivuja, julisteita, kilpailuja ja lukijoiden kirjeitä.

Lehti ilmestyy 8 kertaa vuodessa ja joka numeron mukana on pieni lahja!

Wendy-lehden historiaa

Penny-lehtiVuonna 1982 perustettu Penny, joka tunnetaan nykyään nimellä Wendy, on Min Hästin ohella toinen erittäin suosittu ruotsinkielinen hevoslehti. Lehdellä kesti lähes 10 vuotta (vuoteen 1991 asti) löytää sarjakuva, joka osti sen esille Min Häst -lehden varjosta ja lopulta määritteli sen.

Tuon sarjan nimi oli Wendy, joka valloitti lehden useista eri syistä, vaikka Pennyä oli julkaistu lehdessä säännöllisesti ja sen asema oli vankka. Useimpia niistä oli julkaistu suositussa Pennyn samannimisessä hollantilaisessa alkuperäislehdessä.

Wendy-sarjan aloittamisen jälkeen Penny ja monet muut aiemmin säännöllisesti julkaistut sarjat tulivat päätökseen ja lehti muutti nimensä Wendyksi 1996. Lehti esittelee itsensä Ruotsin painokseksi saksalaisesta Wendy-hevoslehdestä, jossa sarjaa julkaistiin alunperin.

Wendy-sarja sijoittuu talleille, hevostilalle ja ratsastuskouluun Lindhöjdenissä, muttei kuitenkaan samoille talleille tai samojen hevosten kanssa kuin Lena Furbergin Stallgänget på Tuva -sarjat.

Sarjassa on usein saippuaoopperamaista dramatiikkaa ja sen tarinoissa ratkotaan inhimillisiä ongelmia sekä ympäristöön ja luonnonsuojeluun liittyviä kysymyksiä. Wendy ja hänen ystävänsä ovat myös hieman vanhempia ja kokeneempia kuin Tuva.

Lisätiedot

Kenelle?

9-14 -vuotiaille hevostytöille

Ilmestyy

8 kertaa vuodessa

Julkaisija

Egmont Publishing Kids AB

Ensimmäinen numero

1982

Lukijaprofiili

96 % tyttöjä, 4 % poikia

Irtonumero

7,10 € (Lehtipiste)

ISSN

1402-5655

Maa

Ruotsi

Kieli

ruotsi

TilaaLehti.fi logo
TilaaLehti.fi-sivusto tarjoaa parhaat lehtitarjoukset ja tilaajalahjat yli 600 kotimaiseen ja ulkomaiseen aikakaus- ja sanomalehteen sekä muihin julkaisuihin.
hello world!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram