Muumi

Muumi-lehti on 3-6 -vuotiaiden pienten lasten oma lehti, jonka sarjakuvatarinoissa rakastetut Muumi-hahmot Muumipeikko, Pikku Myy, Nipsu, Muumimamma, Muumipappa, Nuuskamuikkunen ja monet muut tutut hahmot seikkailevat Muumilaakson maisemissa.

Muumi-lehden sisältämät sarjakuvat sopivat hyvin alle kouluikäisille. Tarinat ovat selkeitä ja värikkäitä, ja päättyvät aina onnellisesti. Sarjakuvien lisäksi Muumi-lehti tarjoaa runsaasti puuhasteltavaa, iltasatuja ja Muumi-kilpailuja, joista voi voittaa palkintoja.

Lehden mukana tulee usein julisteita ja yllätyslahjoja.

Muumimamman sanoin: "Koska kaikki hauska on hyväksi vatsalle."

Muumitarinoiden hahmoja

Kuva: Wikimedia Commons

Mikä Muumi-lehti on?

Muumi-lehti on ollut jo yli kolme vuosikymmentä pienten alle kouluikäisten lasten rakastama kestosuosikki. Vuodesta 1991 lähtien se on ilahduttanut pieniä lukijoitaan Tove Janssonin luomien, hellyttävien ja rakastettujen Muumi-hahmojen seikkailuilla. Nämä tarinat sijoittuvat Muumilaakson tuttuihin ja turvallisiin maisemiin, tarjoten jännitystä ja opettavaisia hetkiä jokaiselle lapselle.

Alun perin lehden tarinat perustuivat suoraan Tove Janssonin omiin kertomuksiin, mutta ajan myötä sisältö on kehittynyt vastaamaan enemmän Muumilaakson tarinoita -animaatiosarjaa. Sarjakuvat ovat säilyttäneet tyylinsä ja viehätysvoimansa, ja ne jatkavat Muumi-perinteen elävöittämistä uusille sukupolville. Story House Egmontin julkaisema lehti ilmestyy 12 kertaa vuodessa ja on saatavilla samanaikaisesti Suomessa, Ruotsissa sekä Norjassa.

Alkuvuosina lehden laadusta huolehti Lars Jansson, joka tarkisti sarjakuvien käsikirjoitukset ja piirrostyylin. Nykyään tarinoiden tuotanto ja kuvitus on pääasiassa pohjoismaisten taiteilijoiden ja kirjoittajien käsialaa, mikä varmistaa, että jokainen numero on täynnä laadukasta ja lapsiystävällistä sisältöä. Tämä tekee Muumi-lehdestä erinomaisen valinnan perheen pienimmille, jotka ovat valmiita sukeltamaan Muumien ihmeelliseen maailmaan.

Kohderyhmä ja sisällön teemat

Muumi-lehti on suunniteltu erityisesti alle kouluikäisten lasten tarpeisiin ja mielenkiinnon kohteisiin. Sen pääkohderyhmä on 3–6-vuotiaat lapset, jotka ovat juuri kehitysvaiheessa, missä mielikuvitus, kielelliset taidot ja sosiaalinen ymmärrys alkavat kukoistaa. Lehden sisältö on räätälöity tukemaan tämän ikäryhmän kehitystä, tarjoten heille turvallisen ja innostavan tavan oppia uusia asioita.

Muumi-lehden sarjakuvat ja tarinat pyrkivät tarjoamaan lapsille paitsi viihdettä myös opettavaisia kokemuksia, jotka kuvastavat arkipäivän tilanteita ja tunteita. Teemat kattavat laajan kirjon elämän pieniä, mutta tärkeitä oppitunteja, kuten ystävyyden arvon, erilaisuuden hyväksymisen, ja uteliaisuuden merkityksen uuden oppimisessa.

 • Ystävyys ja yhteisöllisyys: Tarinat korostavat ystävyyden merkitystä ja sitä, kuinka tärkeää on tukea toisia. Muumilaakson hahmot osoittavat esimerkillään, kuinka ystävät auttavat toisiaan vaikeuksissa ja jakavat ilon hetket keskenään.
 • Uteliaille nuorille mielille: Jokainen lehden numero sisältää tarinoita, jotka kannustavat lapsia tutkimaan ympäröivää maailmaa ja kysymään kysymyksiä. Tämä stimuloi lasten luontaista uteliaisuutta ja oppimishalua.
 • Ratkaisukeskeisyys ja ongelmanratkaisu: Sarjakuvien seikkailut tarjoavat lapsille esimerkkejä siitä, kuinka hahmot kohtaavat haasteita ja löytävät niihin luovia ratkaisuja. Tämä auttaa lapsia ymmärtämään, että ongelmia voi lähestyä ja ratkaista monin eri tavoin.
 • Tunteiden käsittely: Tarinat käsittelevät myös tunteita, opettaen lapsille, kuinka tärkeää on ymmärtää ja ilmaista omia tunteitaan. Muumi-hahmot näyttävät esimerkkiä siitä, miten puhua tunteistaan avoimesti ja rakentavasti.

Nämä teemat eivät ainoastaan rikasta lasten kokemusmaailmaa, vaan myös valmistavat heitä elämän realiteetteihin opettavaisella ja viihdyttävällä tavalla. Muumi-lehti luo turvallisen ja inspiroivan ympäristön, jossa lapset voivat kasvaa ja oppia ymmärtämään itseään sekä ympäröivää maailmaa.

Sarjakuvat ja tarinat

Muumi-lehti tarjoaa sarjakuvia, jotka on suunniteltu erityisesti pienten lasten visuaaliseen ja kognitiiviseen kehitykseen sopiviksi. Sarjakuvien selkeät ja värikkäät kuvitukset houkuttelevat lasten huomion ja tekevät tarinoiden seuraamisesta helppoa ja nautittavaa.

Visuaalinen ilme ja tarinankerronta

 • Selkeys ja värikkyys: Jokainen sarjakuva on suunniteltu visuaalisesti selkeäksi, jotta nuorimmatkin lukijat voivat helposti ymmärtää tapahtumat ja hahmot. Värien käyttö on harkittua, mikä auttaa erottamaan hahmot ja maisemat toisistaan ja luo miellyttävän visuaalisen kokemuksen.
 • Helposti seurattava juoni: Tarinat on rakennettu niin, että ne ovat yksinkertaisia ja helppoja seurata, mikä tekee niistä ihanteellisia pienten lasten ensimmäisiksi sarjakuvakokemuksiksi.

Turvalliset ja kiehtovat aiheet

 • Turvalliset aiheet: Sarjakuvien aiheet ovat huolellisesti valittuja ollakseen ikäsoveltuvia ja turvallisia. Ne käsittelevät aiheita, jotka ovat lähellä lasten arkielämää ja mielikuvitusmaailmaa, välttäen pelottavia tai ahdistavia elementtejä.
 • Kiehtovuus ja mielenkiinnon ylläpito: Vaikka aiheet ovat turvallisia, ne eivät ole tylsiä. Ne stimuloivat lasten mielikuvitusta ja rohkaisevat heitä pohtimaan ja keskustelemaan luettujen tarinoiden teemoista.

Opettavaiset ja lämminhenkiset seikkailut

 • "Pienet mutta suuret asiat": Kuten satuklassikoissa, Muumi-lehdessä käsitellään pieniä, mutta merkityksellisiä asioita, jotka resonoi lasten kokemusmaailmassa. Näitä voivat olla ystävyyden arvo, rehellisyys, tai rohkeus kokeilla uusia asioita.
 • Lämpimät ja onnelliset loput: Jokainen tarina päättyy onnellisesti, mikä varmistaa, että lapsille jää lukukokemuksesta hyvä mieli. Tämä luo positiivisen lukukokemuksen ja auttaa lapsia tuntemaan turvallisuutta ja iloa sarjakuvien parissa.

Muumi-lehden sarjakuvat ovat siis enemmän kuin vain viihdettä; ne ovat keino opettaa, lohduttaa ja innostaa pieniä lukijoita kasvamaan empaattisiksi ja uteliaiksi ihmisenaluisiksi. Näiden tarinoiden kautta lapset oppivat ymmärtämään itseään ja muita, mikä on arvokas taito koko elämän ajaksi.

Lisäsisältö

Muumi-lehti tarjoaa lapsille paljon enemmän kuin pelkkiä sarjakuvia; se sisältää myös runsaasti lisäsisältöä, joka rikastuttaa ja monipuolistaa lasten kokemusta. Puuhatehtävät, kilpailut, yllätyslahjat ja julisteet tuovat lisäiloa jokaiseen lehteen ja kannustavat lapsia luovaan toimintaan.

Puuhatehtävät ja kilpailut

 • Monipuoliset puuhatehtävät: Jokaisessa lehdessä on mukana erilaisia tehtäviä, jotka on suunniteltu kehittämään lasten hienomotoriikkaa, ongelmanratkaisutaitoja ja luovuutta. Näihin kuuluu esimerkiksi värityskuvia, yhdistä pisteet -tehtäviä, helppoja arvoituksia ja askarteluprojekteja, jotka sopivat erityisesti alle kouluikäisten lasten taitotasolle.
 • Kilpailut: Muumi-lehti järjestää säännöllisesti kilpailuja, joissa lapset voivat osallistua ja voittaa Muumi-teemaisia palkintoja. Kilpailut ovat suunniteltu niin, että ne ovat hauskoja ja opettavaisia, ja ne rohkaisevat lapsia käyttämään mielikuvitustaan ja soveltamaan oppimaansa.

Yllätyslahjat ja julisteet

 • Yllätyslahjat: Silloin tällöin lehden mukana tulee pieni yllätyslahja, kuten tarroja, pieniä leluja tai keräilykortteja. Nämä yllätykset lisäävät jännitystä ja iloa lehden saapumiseen, ja ne voivat olla myös osa lehden teemaa tai juhlapyhää.
 • Julisteet: Lehden mukana tulee usein myös suuria, värikkäitä julisteita, joissa on suosikki Muumi-hahmoja tai kauniita Muumilaakson maisemia. Nämä julisteet ovat suosittuja lasten keskuudessa, ja ne tarjoavat helpon tavan koristella lastenhuoneita, tuoden Muumien maailman osaksi heidän jokapäiväistä ympäristöään.

Nämä lisäsisällöt eivät ainoastaan rikasta Muumi-lehden lukukokemusta, vaan ne myös tukevat lasten kehitystä leikin ja luovuuden kautta. Ne kannustavat lapsia toimimaan aktiivisesti ja osallistumaan, mikä on tärkeää heidän sosiaalisten ja kognitiivisten taitojensa kehittymiselle. Näin Muumi-lehti tarjoaa kokonaisvaltaisen ja monipuolisen elämyksen, joka yhdistää oppimisen, hauskuuden ja luovuuden.

Iltasadut ja perheen yhteiset hetket

Muumi-lehti ymmärtää perheen yhteisten hetkien arvon ja tarjoaa siksi erityisiä sisältöjä, jotka kannustavat yhdessäoloa ja yhteistä ajanviettoa. Iltasadut ovat täydellinen tapa päättää päivä, ja ne tarjoavat sekä lapsille että vanhemmille mahdollisuuden rentoutua, oppia ja luoda yhteisiä muistoja.

Iltasadut

 • Perheen yhteiset lukuhetket: Muumi-lehden iltasadut on suunniteltu nautittaviksi yhdessä. Ne ovat lyhyitä, mukaansatempaavia ja sopivat mainiosti osaksi iltarutiineja. Sadut ovat paitsi viihdyttäviä, myös opettavaisia, ja ne sisältävät tärkeitä elämänoppitunteja, kuten ystävyydestä, rohkeudesta ja empatiasta.
 • Rauhoittava vaikutus: Iltasatujen lukeminen on tunnetusti rauhoittavaa, mikä auttaa lapsia rentoutumaan ennen nukkumaanmenoa. Tarinoiden lempeät teemat ja lämminhenkiset kuvitukset luovat turvallisen ja miellyttävän tunnelman, joka valmistaa lapsia yöunille.

Perheen yhteiset hetket

 • Yhteistyön ja keskustelun edistäminen: Iltasadut tarjoavat loistavan tilaisuuden vanhemmille keskustella lasten kanssa päivän tapahtumista ja herättää ajatuksia sadun teemoista. Tämä edistää lapsen kielellisiä taitoja ja ajattelua sekä vahvistaa perhesuhteita.
 • Rutiinien luominen: Säännölliset lukuhetket muodostavat rutiinin, joka tuo turvallisuuden tunnetta lapsen elämään. Nämä rutiinit auttavat myös kehittämään lapsen lukutaitoa ja rakentamaan positiivista suhdetta kirjoihin ja lukemiseen.

Kivoja julisteita

 • Oman huoneen koristelu: Lehden mukana tulevat julisteet eivät vain kaunista lastenhuonetta, vaan myös antavat lapsille mahdollisuuden personoida omaa tilaansa. Tämä tukee lasten itseilmaisua ja antaa heille mahdollisuuden osoittaa mieltymyksiään ja kiinnostuksen kohteitaan.

Näin Muumi-lehti tukee perheiden yhteisiä hetkiä tarjoamalla sisältöä, joka yhdistää sukupolvet yhteisen tarinan äärelle. Iltasadut ja yhteiset lukuhetket eivät ainoastaan rikasta lasten mielikuvitusta, vaan myös vahvistavat perhesiteitä ja luovat arvokkaita yhteisiä muistoja.

Visuaalinen ja kerronnallinen ilme

Muumi-lehden visuaalinen ja kerronnallinen ilme on huolellisesti suunniteltu tukemaan sen päämääriä: tarjota viihdyttäviä, opettavaisia ja esteettisesti miellyttäviä kokemuksia nuorille lukijoille. Lehden visuaaliset elementit ja kerronta muodostavat yhtenäisen ja vaikuttavan lukukokemuksen.

Visuaalinen ilme

 • Värikäs ja houkutteleva kuvitus: Muumi-lehden kuvitus on tunnetusti värikästä ja eloisaa, mikä vetoaa erityisesti nuoriin lukijoihin. Käytetyt värit ovat kirkkaita mutta miellyttäviä silmälle, luoden positiivisen ja innostavan ilmapiirin, joka herättää lasten mielikuvituksen ja pitää heidät kiinnostuneina.
 • Hahmosuunnittelu: Muumi-hahmot ovat sydämellisesti ja taidokkaasti suunniteltuja, säilyttäen Tove Janssonin alkuperäisten piirrosten henkeä ja tyyliä. Jokainen hahmo on yksilöllisesti kuvattu, mikä tekee niistä helposti tunnistettavia ja rakastettavia.

Kerronnallinen ilme

 • Tarina ja dialogi: Muumi-lehden tarinankerronta on suunnattu nuorelle yleisölle, joten kieli on yksinkertaista, selkeää ja helposti ymmärrettävää. Dialogit ovat lyhyitä ja ytimekkäitä, mikä helpottaa lukemisen oppimista ja ymmärtämistä.
 • Opettavaiset ja inspiroivat juonet: Lehden tarinat ovat paitsi viihdyttäviä, myös opettavaisia. Ne käsittelevät teemoja, jotka resonoi lasten arkielämässä ja auttavat heitä ymmärtämään ympäröivää maailmaa ja sosiaalisia suhteita.

Kuvittajina ja kirjoittajina suomalaiset huippunimet

 • Kotimainen osaaminen: Muumi-lehden visuaalinen ja narratiivinen ilme on suomalaisten taiteilijoiden ja kirjoittajien käsialaa, mikä takaa korkean laadun ja kulttuurisen jatkuvuuden. Lehden piirtäjät ja kirjoittajat ovat alansa huippuja, ja heidän työnsä kunnioittaa syvästi Muumien perinnettä.
 • Luova yhteistyö: Lehden sisällön luomisprosessi on tiivistä yhteistyötä eri taiteilijoiden ja tarinankertojien välillä, mikä varmistaa, että jokainen lehden numero on sekä visuaalisesti että sisällöllisesti yhtenäinen ja laadukas.

Tämän seurauksena Muumi-lehti ei ainoastaan tarjoa houkuttelevaa visuaalista ja narratiivista kokemusta, vaan se myös välittää ja vaalii suomalaista kulttuuriperintöä tavalla, joka puhuttelee sekä lapsia että heidän vanhempiaan. Tämä yhdistelmä tekee lehdestä ainutlaatuisen ja arvostetun julkaisun, joka jatkaa suosionsa kasvattamista sukupolvelta toiselle.

Saatavuus ja lisätiedot

Muumi-lehden hankkiminen on tehty helpoksi ja joustavaksi, jotta mahdollisimman monet perheet voivat nauttia sen tarjoamasta sisällöstä. Mistä Muumi-lehtiä voi ostaa ja miten saada lisätietoa lehdestä ja sen julkaisusta?

Myyntipisteet ja tilausvaihtoehdot

 • Irtonumeromyynti: Muumi-lehti on saatavilla Lehtipisteissä ympäri Suomea. Tämä mahdollistaa sen, että vanhemmat voivat helposti hankkia lehden lapsilleen kauppareissun yhteydessä tai erityisesti lehden ilmestymispäivänä.
 • Tilausvaihtoehdot: Lehden voi tilata joko puolen vuoden (6 numeroa) tai vuoden (12 numeroa) jaksoissa. Tilaajille on tarjolla sekä määräaikaisia että kestotilauksia, jotka varmistavat, että uusimmat numerot saapuvat suoraan kotiin ilman, että tilausta tarvitsee uusia

Lisätietoja Muumi-lehdestä, sen tilaamisesta ja julkaisuaikataulusta löytyy Story House Egmontin virallisilta verkkosivuilta. Sivusto tarjoaa kattavat ohjeet tilausprosessiin, vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin sekä yhteystiedot asiakaspalveluun, mikäli lisäkysymyksiä ilmenee.

Lehden tarkat ilmestymispäivät ovat nähtävillä kustantajan verkkosivuilla. Tämä tieto auttaa vanhempia suunnittelemaan ostoja ja tilauksia siten, että lehti saapuu ajallaan juuri ennen loma-aikoja tai muita erityisiä perheen yhteisiä hetkiä.

Muumi-lehden lisäksi on saatavilla Muumi Puuhat -lehti, joka on suunnattu hieman vanhemmille lapsille, sisältäen monipuolisempia tehtäviä ja haasteita. Tämä lehti on myös ostettavissa Lehtipisteistä tai tilattavissa verkkosivujen kautta.

Yhteenveto

Muumi-lehti on jo vuosikymmenten ajan tarjonnut ikimuistoisia hetkiä ja elämyksiä pienille lapsille ja heidän perheilleen. Sen rikas ja monipuolinen sisältö, joka ulottuu värikkäistä ja mielikuvituksellisista sarjakuvista opettavaisiin iltasatuihin ja luoviin puuhatehtäviin, on suunniteltu kehittämään lasten lukutaitoa, sosiaalisia taitoja ja luovaa ajattelua. Lehden tarjoama sisältö yhdistää sukupolvet yhteiseen tarinankerrontaan ja luo perusteita yhteisille, rakentaville keskusteluille.

Jokainen Muumi-lehden numero on huolellisesti suunniteltu tukemaan lasten henkistä ja emotionaalista kasvua, tarjoten samalla turvallisen ja innostavan ympäristön oppimiselle. Lehden julkaisija, Story House Egmont, varmistaa, että jokainen lehti säilyttää korkean laadun ja kunnioittaa Muumi-perinteen syviä arvoja.

Sekä irtonumeroina että tilauksen kautta saatavilla oleva Muumi-lehti on helposti lähestyttävä ja joustava vaihtoehto perheille, jotka haluavat tuoda lisää iloa ja oppimista lastensa elämään. Käy Story House Egmontin verkkosivuilla saadaksesi lisätietoa lehdestä, sen tilaamisesta ja ilmestymispäivistä, ja anna Muumi-lehden viehättävien tarinoiden ja hahmojen tuoda taikaa ja seikkailua perheesi arkeen.

Kutsun kaikkia vanhempia harkitsemaan Muumi-lehden tilaamista – se ei ainoastaan rikasta lastenne lukukokemusta, vaan myös vahvistaa perhesiteitä ja luo yhteisiä, onnellisia muistoja vuosiksi eteenpäin.

Kenelle?

3-6 -vuotiaille lapsille

Ilmestyy

Kerran kuussa, 12 numeroa vuodessa

Julkaisija

Egmont Kustannus Oy Ab

Päätoimittaja

Jukka Torvinen

Ensimmäinen numero

1991

Levikki

2 000 – 3 000 (painos)

Lukijamäärä

-

Lukijaprofiili

61 % tyttöjä, 39 % poikia

Irtonumero

6,90 € (Lehtipiste)

ISSN

0789-7936

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram