Garfield

Garfield on maailman suosituimman kissan eli Karvisen oma lehti, jonka mukana pääset mukaan lihavan ja laiskan, mutta aina niin hellyttävän Karvisen ja hänen ystäviensä Eskon, Oskun ja monien muiden mukaan hauskoihin seikkailuihin.

Karvinen-lehti sisältää runsaasti uusia aiemmin julkaisemattomia strippejä sekä vanhempia klassikoita. Kerran kuussa ilmestyvä lehti sopii yli 7-vuotiaille lapsille, lapsenmielisille aikuisille ja kaikille muille, jotka eivät erityisemmin pidä maanantaipäivistä.

Joka lehden mukana juliste, jossa seuraavan kuukauden kalenteri!

Karvinen lehtitarjous

Karvinen on Jim Davisin luoma sarjakuva, jonka päähenkilöitä ovat ruoasta ja nukkumisesta pitävä kissa Karvinen, tämän isäntä Esko sekä tyhmä Osku-koira. Se esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1978. Suomessa sen nimikkolehti on ilmestynyt vuodesta 1984 lähtien ja sitä julkaisee Egmont Kustannus. Lehden painos on keskimäärin 3 000 kappaletta. Sarjakuvien ohella suosikkikissa on tuttu myös television piirrossarjoista ja elokuvista.

Maailman suosituin ja laiskin kissa

Karvinen on maailman suosituin ja laiskin kissa, mutta samalla myös hellyttävin. Sarjakuva ilahduttaa laiskanpulskealla filosofiallaan yhtä lailla nuoria kuin vanhempia lukijoitakin.

Karvisen oma sarjakuvalehti sisältää paljon uusia aiemmin julkaisemattomia strippejä sekä vanhempaa materiaalia. Kuukausittain ilmestyvä lehti tarjoaa paksun katin uusimmat kommellukset, joiden mukana pääset nauramaan vatsasi kipeäksi. Joka numeron on mukana juliste, joka sisältää kuukausikalenterin.

Hulvaton lehti naurattaa kaikenikäisiä ja soveltuu yhtä hyvin yli 7-vuotiaille lapsille, nuorille ja lapsenmielisille aikuisille. Erityisen hyvin se sopii henkilöille, jotka eivät erityisemmin pidä maanantaista.

Lehti on saatavilla irtonumeromyynnissä kautta maan sekä tilattavissa määräaikais- tai kestotilauksena. Lehden ilmestymispäivät 2024 löydät täältä.

Tietoa Karvisesta

Karvinen (engl. Garfield) on Jim Davisin luoma strippisarjakuva, joka ilmestyi ensimmäisen kerran 19. kesäkuuta 1978.

Vuonna 2005 ilmestyi Karvinen-elokuva, jossa päähenkilö seikkailee elävien näyttelijöiden kanssa. Elokuva sai jatko-osan Karvinen 2 vuonna 2006.

Ensimmäinen Karvisen strippi

Ensimmäinen Karvisen sarjakuvastrippi vuodelta 1978. Kuva: Wikimedia Commons.

Päähenkilöt

  • Karvinen - Lihava ja laiska kissa, joka pitää nukkumisesta ja syömisestä. Inhoaa maanantaita, dieettejä, hämähäkkejä ja eläinlääkäriä. Lempiruokaa on lasagne, mutta pitää lähes kaikesta ruoasta. Tekee usein pilaa isännästään ja Oskusta. Saanut nimensä sarjakuvan luojan isoisän nimestä.
  • Osku - Perheen koira, jonka äiti on beagle ja isä Karvisen mukaan tiiliskivi. Oskulla on pitkä ja märkä kieli sekä runsas kuolaneritys. Karvisen mukaan Osku on niin tyhmä, että sillä meni kolme vuotta oppia hengittämään, mutta luultavasti se vain teeskentelee tyhmää.
  • Esko - Karvisen ja Oskun isäntä, jonka toivottomat treffitavoitteet ovat sarjakuvien vakiotavaraa. Ihastunut Karvisen eläinlääkäri Liisaan.
  • Liisa Rohtovaara - Karvisen eläinlääkäri ja Eskon ihastuksen kohde. Esko vie Karvisen usein eläinlääkärille vain nähdäkseen Liisan, joka pitää Eskoa vastenmielisenä. Uusimmissa stripeissä käyvät kuitenkin usein yhdessä treffeillä.
  • Misu (myös Nekku) - Eskon vanhempien söpö kissanpentu, jota Karvinen vihaa.
  • Arlene (myös Muusa) - Vaaleanpunainen tyttökissa, jonka kanssa Karvisella on viha-rakkaus-suhde. Tunnetaan raosta etuhampaiden välissä.
  • Nalle - Karvisen lelunalle, jota Karvinen rakastaa yli kaiken ja suojelee kaikelta pahalta.

Pieni ego ei riitä mihinkään” (Karvinen)

Kenelle?

Hauskan sarjakuvan ystäville, jotka eivät erityisemmin pidä maanantaipäivistä

Ilmestyy

Kerran kuussa, 12 numeroa vuodessa

Julkaisija

Egmont Kustannus Oy Ab

Päätoimittaja

-

Ensimmäinen numero

1978, Suomessa vuodesta 1984

Levikki

3 000 (painos)

Lukijamäärä

-

Lukijaprofiili

52 % naisia/tyttöjä, 48 % miehiä/poikia

Irtonumero

6,50 € (Lehtipiste)

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram