Bamse

Bamse on 4-10 -vuotiaille tytöille ja pojille sopiva sarjakuvalehti, joka on ilmestynyt omana lehtenään jo vuodesta 1973 asti.

Bamsessa maailman vahvin ja kiltein nalle seikkailee hauskoissa ja jännittävissä sarjakuvissa lukuisien ystäviensä kanssa. Seikkailuihin Nalle päätyy usein ystäviensä, keksijä Kilpisen ja ketterän Pomppi-kaniinin kanssa. Sarjakuvan tarinat ovat opettavaisia ja niissä vastustetaan esimerkiksi kiusaamista ja väkivaltaa.

Sarjakuvien lisäksi Bamsessa on lapsille sopivia puuhatehtäviä ja Nallen koulu, josta lapset voivat oppia uutta.

Katso Bamse-lehtitarjous tästä ja tilaa lehti kotiin kannettuna edulliseen hintaan:

Tilaa Bamse lehti tarjoushintaan

Bamse on ruotsalaisen Rune Andréassonin luoma sarjakuvahahmo ja -lehti. Andréasson loi sarjakuvahahmon vuonna 1961. Se alkoi ilmestymään Allers-lehdessä 1966 ja sai oman lehtensä vuonna 1973. Suomessa Bamse ilmestyy Suomessa 16 kertaa vuodessa nimellä Bamse (aikaisemmin Maailman Vahvin Nalle) ja sitä julkaisee Story House Egmont. Bamsesta on tehty myös piirroselokuvasarja, joka tuli ulos 1966.

Bamsessa reipas ja kiltti maailman vahvin nalle seikkailee ystävineen hauskoissa ja jännittävissä sarjakuvissa. Tarinat tempaavat isoäidin jymyhunajasta jymyvoimansa saavan Nallen mukaansa hänen ystäviensä mukaan seikkailuihin. Tarinoissa esiintyvät muun mussa keksijä Kilpinen huimine laitteineen, pelokas mutta ketterä Pomppi-kani, Nallen perhe ja lemmikkimehiläinen Surre sekä Nallen viholliset Murri-Murri ja Kasimir Kettu.

Sarjakuvien tarinat ovat opettavaisia ja niissä vastustetaan esimerkiksi kiusaamista, rasismia ja väkivaltaa. Tarinat soveltuvat parhaiten 4-10 -vuotiaille lapsille. Sarjakuvien lisäksi lehdessä on erilaisia perheen pikkuväelle sopivia tehtäviä ja usein myös Nallen koulu, jossa kerrotaan jostakin sarjakuvassa esiintyneestä henkilöstä tai historiallisesta tapahtumasta.

Sarjakuvan maailma

Bamsen hahmot asuvat maaseudulla Kumpulassa. Monen hahmon talo sijaitsee korkean vuoren huipulla.

Lehden tarinoissa esiintyviä hahmoja ovat muun muassa:

 • Päähahmo on Nalle (ruotsiksi Bamse) on maailman vahvin ja kiltein nalle. Luonteeltaan hän on hyväntahtoinen ja hän puolustaa sorrettuja.
 • Kilpinen on viisas kilpikonna ja yksi Nallen parhaista ystävistä. Hän on etevä keksijä ja hänen kilpensä alta löytyy lähes mitä tahansa.
 • Pomppi-kaniini on myös Nallen hyvä ystävä. Hän on naisimissa Niina Kaniinin kanssa ja heillä on vilkas lapsi nimeltä Minihyppy.
 • Leena on Nallen vaimo, jonka kanssa hän meni naimisiin 1981.
 • Pojat Lennu ja Teddy sekä tytöt Nalle-Maija ja Pampula ovat Nallen ja Leenan lapsia.
 • Augusta Beata on Nallen isoäiti, jonka jymyhunajasta Nalle saa jymyvoimansa.
 • Surre on Nallen lemmikkimehiläinen.
 • Murri-Murri on yksi Nallen vihollisista.
 • Kroisos Myyrä (myös Johtaja Myyrä) on rikas, ahne ja ilkeä pankkiri, jonka apuna toimivat metkumyyrät.
 • Susi on alkuperäinen konna ja ilkeyden maailmanmestari, josta tuli myöhemmin kiltti.
 • Konna ja Koukku, Suden ilkeät serkukset.
 • Merirosvot Kenkku, Ketale, Kepuli ja Tunari.
 • Kasimir Kettu, yksi Nallen vihollisista.
 • Poliisipäällikkö Pontus Koppalakki alias Pontus Paukku.

Nallen koulu

Lehden vakiopalstoihin kuuluu Nallen koulu, josta lapset oppivat uusia asioita eläimistä, muista kulttuureista, maailmasta ja monista muista aiheista. Toisinaan koulun aiheina ovat erilaiset uskomukset.

Nalle ei ole vain maailman vahvin, vaan myös maailman kiltein nalle. Hän sanoo usein, että "kukaan ei tule paremmaksi lyömällä". Yksi Nallen alkuperäisistä vihollisista, Susi, tuli lopulta hänen ystäväkseen, koska häntä kohdeltiin hyvin. Sarjakuvan tarinoissa myös monet muut pahat hahmot ovat kääntyneet lopulta hyviksi.

Irtonumerot ja tilaaminen

Bamse on saatavilla sekä tilaus- että irtonumeromyynnissä. Irtonumeroita voi ostaa lehtipisteistä kautta maan 3,90 euron hintaan (2017).

Bamse ilmestyy 16 kertaa vuodessa ja lehden vuosikerta sisältää 4 tuplanumeroa (katso ilmestymispäivät 2024 täältä) Lehti on tilattavissa sekä määräaikaisena että kestotilauksena puolen vuoden (8 numeroa) tai koko vuoden (16 numeroa) tilausjaksolla. Lehden voi tilata myös lahjaksi, jolloin kannattaa valita automaattisesti päättyvä määräaikaistilaus.

Kuva: Bamselehti.fi

Kenelle?

4–10 -vuotiaille tytöille ja pojille

Ilmestyy

16 kertaa vuodessa

Julkaisija

Egmont Kustannus Oy Ab

Päätoimittaja

Marjaana Tulosmaa

Ensimmäinen numero

1973

Levikki

2 500 (painos)

Lukijamäärä

-

Lukijaprofiili

61 % tyttöjä, 39 % poikia

Irtonumero

3,90 € (Lehtipiste)

ISSN

0355-9173

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram