Metal Hammer

Metal Hammer on maailman paras heavy metal -lehti ja pakollista luettavaa kaikille metallimusiikin ystäville.

Jo 30 vuotta ilmestynyt lehti kattaa metallimusiikin tyylilajit trash metallista death metalliin, nu metallista metalcoreen ja black metallista perinteiseen heavyyn. Sen jokaisella sivulla on asennetta ja tyyliä, jota artikkelin käsittelemä bändi edustaa.

Lehden sisältä löydät kaikki metallimusiikin tuoreimmat uutiset, live-keikat, uudet albumit ja tuotteet. Parasta antia ovat kuitenkin sen syvälliset haastattelut, joissa pureudutaan sekä tunnettujen että uusien bändien sielunmaisemiin. Lehden mukana tulee usein cover-CD, joka saa lukijat moshaamaan ja näyttämään pirunsarvi-käsimerkkiä.

Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Metal Hammer -musiikkilehden logo

Metal Hammer (joskus MetalHammer) on brittiläinen kuukausittain ilmestyvä heavy metal -musiikkilehti, jota julkaisee TeamRock. Lehden artikkelit kattavat sekä valtavirtabändit että heavy metal -genren harvinaisemmatkin esiintyjät. Se on Britannian toiseksi myydyin rock-lehti Kerrang!:n jälkeen.

Britannian painoksen julkaisija on vaihtunut useaan otteeseen. Aluksi lehteä julkaisi Dennis Publishing, joka myi sen Future plc:lle. Nykyään lehden omistaa TeamRock.

Lehti järjestää vuosittain Metal Hammer Golden Gods Awards -gaalan, jossa palkitaan vuoden parhaita bändejä ja musiikkialan vaikuttajia useissa kategorioissa. Niitä ovat muun muassa paras brittiläinen bändi, paras kansainvälinen bändi, paras uusi bändi, paras läpimurto, paras live-bändi, paras itsenäinen levy-yhtiö ja paras albumi.

Lehden historiaa

Lontoolainen Wilfried F. Rimensberger suunnitteli MetalHammer-lehden konseptia vuonna 1983. Idean monikielisestä rock-musiikkijulkaisusta hän sai saksalaisen MusikSzene-lehden julkaisija Jürgen Wigginghausilta. Hän ehdotti vielä alkuasteella olevan Kerrang!-lehden toimitukselle saksankielisen painoksen perustamista, mutta toimitus ei tuohon aikaan ollut kiinnostunut. Hän lähestyi myös useita Euroopan suurimpia kustantamoita, kuten Springer, Ringier ja Bauer, mutta yksikään niistä ei ollut kiinnostunut.

Lopulta Wigginghaus käytti Dortmunder Rocknachtia julkaisun kokeilualustana Saksassa ja Rimensberger perusti MetalHammerin englanninkielisen version Lontooseen. Hän kehitti monikielisen konseptin, jota myytiin 11 eri kielellä ympäri maailmaa ja joka saavutti yli miljoonan kappaleen kuukausilevikin myyden huippuaikana enemmän kuin Kerrang!

MetalHammeria julkaistiin useissa Euroopan maissa, Israelissa, Japanissa ja Neuvostoliitossa, jossa se oli ensimmäinen länsimainen nuortenlehti. Rimensberger onnistui luomaan omaperäisen ja ainutlaatuisen heavy metal -lifestylelehden, joka sulautui MetalHammerin radio-ohjelmia, gaaloja, kiertueita, festivaaleja, levytyksiä ja muita sisältäneeseen verkostoon. Organisaatio teki julkaisusta 1980-luvun johtavan lehden ja genren markkinajohtajan.

Rimensberger, joka perusti ja omisti MetalHammer UK:n, myi lehden myöhemmin Wigginghausille, mutta pysytteli itse taustalla aina 1990-luvun alkuun asti. Rimensberger toimi ensimmäisten Metalhammer Lorelei -festivaalin promoottorina, johon osallistuivat muunmuassa Metallica, Motörhead ja Venom. Hänellä oli paljon yhteyksiä musiikkipiireihin ja alan vaikuttajiin.

Aiemmin Melody Maker -sanomalehdessä työskennelleestä Harry Dohertystä tuli englanninkielisen Metal Hammerin päätoimittaja. Hän tuotti myös satelliittitelevisiossa pyörinyttä Metal Hammer TV Show'ta. Hän jätti tehtävän perustaakseen Hard'n'Heavy -videolehden, mutta palasi, kun Wigginhaus pyysi häntä ottamaan vastuulleen kaikki Metal Hammerin eurooppalaiset painokset ja niihin liittyvät julkaisut, kuten Rock Worldin. Yhteistyössä Picture Music Internationalin kanssa Doherty perusti Metal Hammer Video Magazinen, joka kilpaili suoraan hänen aiemmin perustamansa lehden kanssa. Hän jätti lehden riitauduttuaan Wigginghausin kanssa.

Rimensbergerliittyi MTV Europen työryhmään ja hänestä tuli toinen Tom Galleyn Phenomena-projektin tuottajista. Hän tuotti bändin myydyimmän albumin, Dream Runnerin, josta tuli jonkinlainen rock-klassikko. 1990-luvulla hän menetti kontrollin Metal Hammeriin ja myi saksankielisen painoksen Jürg Marquartille, Penthouse- ja Cosmopolitan-lehtien Saksan julkaisijalle. Myöhemmin hän myi myös Britannian painoksen.

Marraskuussa 2016 lehti juhli 30-vuotista taivaltaan heavy metalin erikoislehtenä.

Katso myös

Kenelle?

Heavy metalin ystäville

Ilmestyy

13 numeroa vuodessa

Julkaisija

Team Rock Limited

Päätoimittaja

Alexander Milas

Ensimmäinen numero

1983

Levikki

20 961 (ABC 2015)

Irtonumero

11,10 € (Lehtipiste)

ISSN

0955-1190

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram