Guitarist

Guitarist on kauniisti esitetty painettu ja digitaalinen aikakauslehti kaikille, jotka rakastavat musiikin tekemistä kuudella kielellä.

Kuukausittain ilmestyvä arvovaltainen kitaralehti tarjoaa legendaaristen kitaristien, kuten Jimmy Page ja David Gilmour, oivaltavia haastatteluja, arvovaltaisia laite- ja välinearvosteluja, opettavaisia videoita ja paljon muuta mielenkiintoista sisältöä, joka sytyttää sisäisen intohimosi soittamiseen.

Mark Knopflerin paljastuksia studiolta, James Taylorin ja Robben Fordin soittotekniikan mestarikursseja ja joka numerossa yli 160 sivua muuta sisältöä, joka vie sinut lähemmäksi maailman parhaita kitaristeja kuin mikään toinen julkaisu.

Guitarist-lehden logo

Guitarist on kuukausittain ilmestyvä musiikin tekemisen erikoislehti, jota julkaisee brittiläinen Future plc. Se on pisimpään ilmestynyt eurooppalainen kitaralehti ja Britannian myydyin kitaralehti. Lehden nykyinen päätoimittaja on vuoden 2013 loppupuolella tehtävässä aloittanut Jamie Dickson. Lehden jokainen numero koostuu kolmesta ydinalueesta: arvosteluista, haastatteluista ja tekniikasta.

Lehti sisältää uusien julkaistujen kitaroiden, vahvistimien ja muiden laitteiden arvosteluja, tunnettujen ja nousevien kitaristien haastatteluja, alan uutisia sekä soittotekniikoita ja niihin liittyviä tabulatuureja. Guitaristin slogan oli aiemmin The Guitar Player's Bible eli "Kitaristin raamattu", mutta vuodesta 2012 eteenpäin se on ollut yksinkertaisesti The Guitar Magazine. Lehti vietti 30-vuotisjuhlaansa kesäkuun 2014 numerossa.

Future Publishing osti Guitarist-lehden Music Maker Publicationsilta vuonna 1997. Futuren muita musiikkilehtiä ja Guitaristin sisarlehtiä ovat Total Guitar, Guitar Techniques, Rhythm, Future Music, Computer Music ja monet muut. Vuodesta 2008 lähtien lehden verkkosivut ovat olleet osa Futuren MusicRadar-verkkosivustoa.

Laitearvostelut

Guitaristin avainsisältöä on laaja ja syvällinen laitearvosteluosio, jota tuottavat eräät maailman arvostetuimmista ja kokeneimmista kitaratoimittajista, mukaan lukien Dave Burrluck, Neville Marten ja Mick Taylor. Laitearvostelut kattavat kaikkien suurien valmistajien ja pienempien "putiikkien" kitaravarusteet. Sähkö- ja akustisten kitaroiden lisäksi lehti arvostelee vahvistimia, efektipedaaleja, sähköbassoja sekä ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja audio- ja äänityslaitteita.

Laitearvostelut voidaan jakaa karkeasti kahteen erilliseen osioon. Lehden alkupuolella olevat First Play -arvostelut keskittyvät korkealaatuisiin high-end -tuotteisiin, mutta eivät ole useinkaan yhtä yksityiskohtaisia kuin muut arvostelut. Toinen arvostelutyyppi on loppupuolella sijaitsevat syvällisemmät Feature Reviews -arvostelut, jotka käsittelevät uusia ja mielenkiintoisia laitteita, ja menevät usein "kulissien taakse". Näissä arvosteluissa on usein soittimien luojien haastatteluja ja ne käsittelevät instrumenttien historiaa enemmän artikkelimaisesti.

Kaikki Guitaristin arvostelut sisältävät kyseistä tuotetta käsittelevän in-house-videon, jolla arvostelija demonstroi tuotteen käyttöä. Demot voivat sisältää tuotteen ominaisuuksien esittelyä, tuotteella tuotettua musiikkia tai toimitustiimin keskustelua tuotteesta. Nämä videot julkaistiin aiemmin lehden mukana tulleella CD- tai DVD-levyllä tai lehden online-arkistossa. Vuodesta 2014 eteenpäin videodemot ovat löytyneet lehden YouTube-kanavalta.

Laitearvostelujen lisäksi joka numero sisältää syvällisen Q&A-osion, jossa Guitaristin asiantuntijat vastaavat lukijoiden teknisiin kysymyksiin ja etsivät vastauksia ongelmiin, sekä testiosion, jossa toimitus ottaa arvostellun tuotteen kuuden kuukauden testiin nähdäkseen, miten se toimii todellisessa maailmassa.

Artikkelit ja artistit

Guitarist on ensisijaisesti keskittynyt aina blues-, folk-, classic rock- ja metal-genreihin, mitä tulee sen julkaisemiin haastatteluihin ja artikkeleihin. Vaikka nämä musiikkigenret ovat edelleenkin sen ydintä, se on viime vuosina laajentunut käsittelemään myös muita kitarakeskeisiä genrejä, kuten alternative rockia, modernia heavyä, progressiivista rockia, jazzia, countrya, tilutusta ja monia muita.

Artistien haastattelut keskittyvät kuuluisiin tai huomionarvoisiin kitaristeihin ja ne on tehty enemmän "kitaranäkökulmasta" kuin monissa muissa musiikkilehdissä. Keskusteluissa käsitellään artistin soittotyyliä, käyttämää laitteistoa ja yleistä asennetta kitaraa kohtaan. Toisinaan haastattelut sisältävät videoita, joissa artistit esittelevät käyttämiään laitteita, ja videot julkaistaan lehden YouTube-kanavalla. Viime vuosina lehti on haastatellut muun muassa Jimmy Pagea, Joe Perryä, Marc Fordia, Charlie Hunteria, Jackson Brownea, Joe Bonamassaa, Jim Campilongoa, Eric Johnsonia, Guthrie Govania ja Steve Vaita.

Artistihaastattelujen lisäksi Guitarist sisältää usein syvällisiä artikkeleja, jotka liittyvät tiettyyn kitaristiin, kitaraan tai musiikkigenreen. Lehti on julkaissut juttuja esimerkiksi Brian Mayn Red Special -kitarasta, David Gilmourin mustasta Stratocasterista, Fender Stratocasterista, Gibson Les Paulista ja monista muista.

Soittaminen ja tekniikka

Lehdessä oli aiemmin laaja tekniikkaosio, jossa kolumnistit käsittelivät erilaisia soittotyylejä, mutta viime vuosina osio on typistynyt yhteen vakiokolumniin, jossa Neville Martin käsittelee aihetta.

Vaikka Guitarist sisältää nykyään aiempaa vähemmän kitaransoiton tekniseen puoleen keskittyviä kolumneja, sen artikkeleissa on usein pienempiä tyyliosioita. Näissä käsitellään kyseisen artistin soittotyyliä ja niiden tarkoitus on opastaa lukijaa soittamaan artikkelin artistin tai genren tyylillä. Esimerkkinä näistä ovat Aces-artikkelit, joissa käsitellään tiettyä legendaarista kitaristia ja hänen panostansa kitaramusiikkiin.

Kaikki lehden opetussisältö sisältää tabulatuurit jokaiseen oppituntiin sekä video- tai audiosisältöä, kuten oppimista helpottavia taustanauhoja.

Saatavuus ja tilaaminen

Guitarist on saatavilla irtonumerona hyvin varustelluista lehtipisteistä (hinta 13,40 euroa, 2017) sekä tilattavissa Suomeen painettuna lehtenä, digilehtenä tai yhdistelmätilauksena, joka sisältää sekä painetun että digitaalisen lehden.

Näin tilaat lehden:

  1. Siirry kustantajan verkkokauppaan katso tarjous -linkistä.
  2. Valitse painettu lehti, digilehti tai yhdistelmätilaus.
  3. Valitse toimitusalueeksi Eurooppa.
  4. Valitse neljä kertaa vuodessa laskutettava kestotilaus tai vuoden määräaikaistilaus.
  5. Viimeistele ja siirry maksamaan tilaus.

Voit maksaa tilauksesi turvallisesti SSL-suojatun yhteyden kautta Visa- tai MasterCard-luottokorilla tai PayPalilla.

Saat tilausjakson ensimmäisen numeron 7-21 päivän kuluessa tilauksesta. Tulevat numerot pyritään lähettämään ilmestymispäivänä. Lehdet lähetetään Britanniasta ja toimitusaika on tyypillisesti 10-14 päivää ilmestymisestä.

Vuodesta 2011 lähtien Guitarist on ollut saatavilla myös digitaalisessa muodossa, joka toimii iOS-, Android- ja Kindle Fire -laitteilla. Lisätietoa digilehdestä löydät julkaisijan verkkokaupasta.

Katso myös:

Kenelle?

Kitaristeille

Ilmestyy

13 numeroa vuodessa

Julkaisija

Future Publishing Ltd

Päätoimittaja

Jamie Dickson

Ensimmäinen numero

1984

Levikki

25 047 (ABC 2013)

Irtonumero

13,40 € (Lehtipiste 2017)

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram