Newsweek

Newsweek on lehti, jolla on yli 80 vuoden perinteet tarjota lukijoilleen viimeisintä tietoa tärkeimmistä aiheista kaikkialla maailmassa.

Lehti tarjoaa syvällisiä analyysejä, uutisia ja mielipiteitä kansainvälisistä kysymyksistä, tieteestä ja teknogiasta, elinkeinoelämästä sekä politiikasta. Maailman parhaiden kirjoittajien palkittuja reportaaseja ja kommentaareja.

Tilaa Newsweekin kansainvälinen painos suosikkilaitteellasi toimivana digilehtenä nyt Suomen parhaaseen hintaan!

Newsweek on yhdysvaltalainen uutisviikkolehti, joka on perustettu vuonna 1933. Lehden painettu painos on saatavilla englanniksi Yhdysvalloissa, Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa ja Aasiassa. Se on saatavilla myös japaniksi, serbiaksi, puolaksi, koreaksi, arabiaksi, turkiksi ja espanjaksi. Newsweek on Yhdysvaltain toiseksi suurin uutisviikkolehti heti Time-lehden jälkeen. Lehdestä ilmestyy neljä englanninkielistä painosta ja 12 muuta painosta.

Vuosina 2008-2012 Newsweek koki sisäisiä ja ulkoisia muutoksia, joilla pyrittiin muuttamaan lehden fokusta ja yleisöä sekä parantamaan sen taloudellista tilannetta. Sen sijaan lehden tappiot syvenivät: liikevaihto tippui 38 prosenttia vuodesta 2007 vuoteen 2009. Vuonna 2010 lehti myytiin yhdellä dollarilla 92-vuotiaalle liikemiehelle, Sidney Hermanille.

Newsweek yhdistyi uutis- ja mielipidesivusto The Daily Beastin kanssa marraskuussa 2010 muodostaen samalla The Newsweek Daily Beast Companyn. Daily Beastin päätoimittaja Tina Brownista tuli molempien julkaisujen päätoimittaja. Lehti oli Hermanin ja IAC-yhtiön yhteisessä omistuksessa.

Newsweek lopetti painetun lehden julkaisemisen joulukuussa 2012 ja alkoi julkaisemaan digitaalista Newsweek Global -lehteä. IBT Media osti lehden IAC:ltä 2013 ja alkoi julkaisemaan painettua Newsweek-lehteä uudelleen maaliskuussa 2014.

Newsweek on saatavilla irtonumeromyynnissä Lehtipisteissä sekä tilattavissa Suomeen vuoden tai kahden vuoden määräaikaistilauksena. Vuoden tilausjakso sisältää noin 52 numeroa erikoisnumeroineen.

 

Newsweek logo

Levikki

Newsweekin maailmanlaajuinen levikki oli vielä vuonna 2003 yli 4 miljoonaa, josta 2,7 miljoonaa oli Yhdysvalloissa. Vuoteen 2010 mennessä levikki oli pudonnut 1,5 miljoonaan. New York Postin mukaan lehden levikki on pudonnut 2015 vuoteen mennessä vain hieman yli 100 000 kappaleeseen.

Lehden historiaa

News-Weekin perusti Thomas J. C. Martyn, entinen Time-lehden ulkomaan uutisten toimittaja, vuonna 1933. Hän sai useilta yhdysvaltalaisilta osakkeenomistajilta noin 2,5 miljoonaa dollaria taloudellista tukea lehden perustamista varten. Lehden ensimmäinen päätoimittaja oli Samuel T. Williamson. Lehti yhdistyi Today-viikkolehden kanssa 1937 ja se alkoi julkaisemaan tulkitsevia tarinoita, kolumneja sekä kansainvälisiä painoksia. Samalla sen nimi muuttui samalla nykyiseen muotoonsa Newsweek (ilman väliviivaa). Ajan myötä lehteen tuli laajempi kirjo materiaalia: uutisia, analyysejä, arvosteluja ja kommentaareja.

The Washington Post osti lehden 1961. 1970-luvulla lehdessä käsiteltiin laajasti Watergate-skandaalia, mikä johti lopulta presidentti Richard Nixonin eroon 1974.

1990-luvulla lehti alkoi julkaisemaan Best High Schools in America -listaa, joka rankkasi Yhdysvaltain toisen asteen koulut niiden oppilaiden menestyksen perusteella. Parhaat koulut pääsivät erilliselle eliittilistalle.

Newsweek koki isoja rakenneuudistuksia vuosina 2008-2009. Internet-uutislähteiden kanssa kilpaileminen ja ainutlaatuisten uutisten tarjoamisen vaikeus sai lehden keskittymään mielipiteisiin ja kommentaareihin. Tämä johti lehden levikin nopeaan tippumiseen, tilaushintojen kasvuun ja irtisanomisiin. Lehden mainostulot tippuivat vuodessa puoleen ja se alkoi tuottamaan tappiota.

2010-luvun omistajanvaihdokset ja uudistukset

Vuonna 2010 Newsweek konkurssin partaalla ja se asetettiin myyntiin. Se kiinnosti useita kansainvälisiä ostajia, mutta lopulta lehti myytiin Sidney Harmanille yhdellä dollarilla. Kauppaan sisältyi lehden velat.

Vuoden 2010 lopulla Newsweek yhdistyi The Daily Beast -verkkolehden kanssa. Daily Beastin ajateltiin olevan ensisijainen uutislähde ja Newsweekin tarjoavan lehteen syvempiä analyysejä, mutta vain kaksi vuotta myöhemmin omistaja ilmoitti Newsweekistä tulevan todennäköisesti verkkolehti.

Uudistunut Newsweek julkaistiin maaliskuussa 2011. Perspectives-osio siirrettiin lehden etuosaan, jossa se palveli edellisviikon kohokohtia. Ensimmäisille sivuille tehtiin lisätilaa kolumneille, toimittajille ja erikoisvieraille. Uusi News Gallery -osio sisältää kaksi sivua valokuvia ja lyhyen kuvasta kertovan artikkelin. NewsBeast-osio käsittää lyhyitä artikkeleja ja haastatteluja sekä useita graafeja ja kaavioita Daily Beastin tyyliin.

Päätoimittaja Tina Brown halusi säilyttää lehden tyylin syvällisenä ja analyyttisena sekä keskittyä politiikan ja maailman asioiden raportoimiseen. Hän toi mukaan myös pidempiä juttuja muun muassa muodista ja populaarikulttuurista. Laajemman Omnivore-osion jutut käsittelevät taidetta, musiikkia, kirjoja, elokuvia, teatteria, ruokaa, matkailua ja televisiota. Takasivun My Favorite Mistake -kolumnissa julkisuudesta tuttu vieras jakaa jonkin elämässä tekemänsä virheen.

Lokakuussa 2012 lehden kustantaja ilmoitti, että Yhdysvaltain painos lehdestä lopetettaisiin 80 vuoden ilmestymisen jälkeen pienentyneiden mainostulojen ja tilaajamäärien sekä painotuotannon ja jakelun kallistumisen vuoksi.

Nykytila

Elokuussa 2013 Newsweekin brändi ja verkkojulkaisu siirtyivät IBT Median omistukseen, joka jatkoi painetun lehden julkaisua maaliskuussa 2014. Lehdestä tuli jo samana vuonna jälleen kannattava. Lehden nykyinen päätoimittaja on Jim Impoco.

Lehden verkkosivut tarjoavat uutisia ja mielipiteitä politiikasta, kulttuurista, urheilusta, teknologiasta, tieteestä ja terveydestä.

Newsweek-lehteä voi seurata myös sosiaalisessa mediassa: Twitter (2,74 miljoonaa seuraajaa) ja Facebook (842 000 tykkääjää).

Lähteenä käytetty englanninkielistä Wikipediaa.

Kenelle?

Ajankohtaisista maailman tapahtumista kiinnostuneille

Ilmestyy

Viikoittain, noin 52 numeroa vuodessa

Julkaisija

Newsweek LLC

Päätoimittaja

Jim Impoco

Ensimmäinen numero

17.2.1933

Levikki

1 528 081 (AAM 2012)

Lukijaprofiili

63 % mieslukijoita, 37 % naislukijoita

Irtonumero

7,60 € (Lehtipiste)

ISSN

0028-9604

Maa

Yhdysvallat

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram