Rondo Classic

Rondo Classic on Suomen suurin ja pisimpään ilmestynyt klassisen musiikin lehti.

Kerran kuukaudessa ilmestyvä lehti tarjoaa lukijoilleen pääosin klassista musiikkia, mutta sisältö laajentuu käsittelemään myös musiikkiteatteria, etnistä musiikkia, jazzia ja populaarimusiikkia.

Lehden sisältöä ovat taiteilijoiden henkilökuvat, musiikkireportaasit, musiikkielämän ilmiöt sekä niitä analysoivat taustajutut. Lisäksi Rondossa on kolumneja, cd- ja esitysarvioita, ulkomaanuutisia sekä radion ja tv:n musiikkiohjelmatiedot.

Pysy ajan tasalla mitä musiikin maailmassa tapahtuu. Uusi, tuore elämys, josta on iloa pitkään – joka kuussa!

Katso Rondo Classic-lehtitarjous tästä ja tilaa lehti kotiin kannettuna edulliseen hintaan:

Rondo Classic on Pohjoismaiden suurin klassisen musiikin aikakauslehti. Vuonna 1963 perustetun lehden painos on noin 8 500 kappaletta ja sillä on lukijoita noin 20 000. Lehteä kustantaa Classicus Oy ja se ilmestyy 12 kertaa vuodessa (2016). Lehden päätoimittajana toimii Harri Kuusisaari.

Lehden ydinaihe on klassinen musiikki, mutta sisältö laajentuu luontevasti käsittelemään myös musiikkiteatteria, etnistä musiikkia ja populaarimusiikkia. Lehden sisältöä ovat ajankohtaisten taiteilijoiden henkilökuvat ja -haastattelut, musiikkiaiheiset reportaasit, musiikkielämän ilmiöt ja musiikkipolitiikka sekä niiden taustoja analysoivat jutut, musiikin historia, säveltäminen ja esittäminen.

Lisäksi Rondo Classic sisältää kolumneja, cd- ja esitysarvioita, ulkomaanuutisia, nuorille ja opetukselle omistettuja palstoja sekä tv:n ja radion musiikkiohjelmatiedot.

Klassista musiikkia jo yli 50 vuotta

Rondo Classic on Suomen suurin ja pisimpään yhtäjaksoisesti ilmestynyt taidemusiikin erikoislehti – se on levittänyt klassisen musiikin elämysmaailmaa suomalaisille jo yli 50 vuoden ajan. Se on melko pitkä aika.

Maailma on muuttunut 50 vuodessa aivan toisenlaiseksi, mutta yksi asia on pysynyt ennallaan: ihmisen tarve kohota arjen yläpuolelle, hankkia sivistystä ja nauttia kulttuurielämästä. Näiden arvojen kautta Rondo haluaa jatkaa toimintaansa klassisen musiikin sanansaattajana.

Rondo sisältää artikkeleja muusikoista, tulevista konserteista ja taidemusiikin asemasta. Klassisen musiikin lisäksi lehti käsittelee aika ajoin maailman etnistä musiikkia, musiikkiteatteria, musiikkikulttuureja, jazzia ja pop-musiikkia.

Rondo tarjoaa myös Yleisradion Yle Radio 1:n ja Yle Teeman musiikkiohjelmatiedot. Joka toinen kuukausi, parillisten kuukausien numeroiden, liitteenä ilmestyy tilaajille suunnattu cd-levy, jonka voi tilata myös erikseen.

Lehden tavoitteena on yhdistää aikakauslehden sujuva ja värikäs journalistinen ote musiikkialan erikoislehden asiantuntevaan otteeseen. Se haluaa toimia sivistyksen ja rikkaan kulttuurielämän sanansaattajana kaikille lukijoilleen.

Musiikkiatietoa ja lukijamatkoja

Rondo järjestää myös erilaisia lukijamatkoja, kuten ooppera- ja konserttimatkoja Euroopan musiikkikaupunkeihin. Lukijamatkoille ovat tervetulleita Rondon tilaajat, lukijat kuin muutkin kiinnostuneet.

Lehden nettisivuilla osoitteessa rondolehti.fi pääset tutustumaan lehden uusimpaan ja aikaisempiin numeroihin. Juttuarkistossa on lehdessä julkaistuja artikkeleja. Sivuilla on myös useampia luettavia blogeja (Kamarimusiikkia, Punakynäniska, Takapotkuja ja Viikon sinfonia).

Musiikkitietoa-osiosta löydät Asiantuntija vastaa- ja Päivän pähkinä -palstat, Termiitti-palstalla nakerretaan slangisanat selkokielelle ja Lassi Rajamaan Rajamailla-sarjakuvat tarjoavat kannanottoja maailman tapahtumiin viikoittain.

Rondon sivuilta pääsee kuuntelemaan myös Klasu-, Klasu Pro- ja Viva Classica -nettiradioita. Keskustelupalstalla voi keskustella lehdestä, nettiradioista ja muista asioista. Lehti on myös Facebookissa.

Ilmestyy

Kerran kuukaudessa, 12 kertaa vuodessa

Julkaisija

Classicus Oy

Päätoimittaja

Harri Kuusisaari

Ensimmäinen numero

1963

Levikki

8 500 (painos)

Lukijamäärä

20 000

Lukijaprofiili

53 % mieslukijoita, 47 % naislukijoita

Irtonumero

9,90 € (Lehtipiste)

ISSN

0355-5054

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram