Le Point

Le Point on ranskalainen viikoittain ilmestyvä politiikka- ja uutislehti, joka on ilmestynyt vuodesta 1972 lähtien.

Lehti sisältää uutisia ja ajankohtaisia asioita Ranskasta ja ulkomailta, sekä artikkeleja, analyyseja ja kommentaareja taloudesta, teknologiasta, kulttuurista, taiteesta, urheilusta ja monista muista aiheista.

Le Point tilattavissa nyt Suomeen postilaatikkoon asti kannettuna puolen vuoden (26 numeroa) tai vuoden (52 nroa) tilausjaksolla!

Tilaa Le Point lehti tarjoushintaan

Le Point on ranskalainen politiikkaa ja uutisia käsittelevä viikkolehti, joka on perustettu vuonna 1972 ja jota julkaisee Le Point Communication. Lehden toimitus sijaitsee Pariisissa, Ranskassa.

Le Point on yksi Ranskan johtavista ja arvostetuimmista aikakauslehdistä. Se sisältää uutisia ja ajankohtaisia asioita sekä monenlaisia muita aiheita taloudesta teknologiaan, terveydestä kulttuuriin ja trendeihin, sekä mielipidekolumneja ja artikkeleja yleishyödyllisistä aiheista.

Lisäksi lehti käsittelee esimerkiksi musiikkia ja taiteita, kirja-arvosteluja, tapahtumia, uusimpia teknologioita, politiikkaa, tiedettä, kansainvälisiä kysymyksiä, urheilua ja mediaa. Sitä voidaankin hyvällä syyllä pitää monipuolisena yleislehtenä, joka tarjoaa älykästä ja valaisevaa sisältöä tärkeimmistä aiheista.

Lehden levikki oli parhaimmillaan 443 956 vuonna 2007. Viime vuosina sen levikki on useimpien muiden aikakauslehtien tapaan tippunut.

Le Point

Lehden historiaa

Le Pointin perustivat syyskuussa 1972 ryhmä journalisteja, jotka olivat vuotta aiemmin jättäneet radikaalipuoleen Jean-Jacques Servan-Schreiberin johtaman L'Expressin toimituksen. Lehden omistaa SEBDO Le Point ja sitä julkaisee viikoittain joka torstai Le Point Communication.

Vaikean alun jälkeen lehti pystyi melko nopeasti haastamaan L'Expressin. Lehden perustanut journalistiryhmä sai taloudellista tukea Hachettelta. Päätoimittaja oli Claude Imbert ja muita toimittajia Jacques Duquesne, Henri Trinchet, Pierre Billard, Robert Franc ja Georges Suffert.

Lehden omistaja on vaihtunu useaan otteeseen. Vuonna 1981 sen osti elokuvayhtiö Gaumont, kunnes vuonna 1997 se siirtyi nykyiselle omistajalleen ranskalaiselle sijoitusyhtiö Artémikselle, jonka omistaa François Pinault.

Vuonna 2001 Le Point koki uudistuksen, jossa sen layout ja logo vaihtuivat. Samalla viikkolehteen palkattiin uusia toimittajia ja se mallinnettiin pitkälti Time- ja Newsweek-lehtien kaltaiseksi.

Le Point on poliittisesti sitoutumaton, mutta sitä pidetään yleisesti konservatiivisena ja keskustaoikeistolaisena. Se tunnetaan myös yritysten mainetta mittaavista listauksistaan.

Miksi tilata Le Point

Le Point tuo lukijoille viimeisimmät poliittiset uutiset ympäri maailmaa. Sen lukijana sukellat keskusteluihin ja saat näkemyksiä eri toimijoista lehden eksklusiivisten haastattelujen ansiosta. Löydät myös taloudellisia ilmiöitä ja pääset ymmärtämään niiden taustalla olevia mekanismeja. Lisäksi tämä viikkolehti tarjoaa sinulle viimeisimmät kulttuurista ja yhteiskunnasta, jotta voit ymmärtää paremmin ympäröivää maailmaa.

 

 

Kenelle?

Ranskan uutisia ja politiikkaa seuraaville

Ilmestyy

52 numeroa vuodessa

Julkaisija

Artémis

Päätoimittaja

Étienne Gernelle / Sébastien Le Fol

Ensimmäinen numero

syyskuussa 1972

Levikki

364 733 (ACPM 2015-2016)

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

0242-6005

Maa

Ranska

Kieli

ranska

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram