Koneviesti

Koneviesti on Suomen suurin konelehti yli 200 000 lukijallaan. Se on maa-, metsä- ja maarakennusalan työskentelevien johtava ammattilehti, joka esittelee, testaa ja vertailee maa- ja metsätaloudessa sekä maarakennuksessa käytettävät koneet ja laitteet asiantuntevalla otteella.

Koneviesti kertoo konealan uutiset tuoreeltaan sekä välittää kuulumiset alan tapahtumista. Lehden pääsisältöä ovat kuitenkin monipuoliset ja hyödylliset vertailut, testit ja koeajot.

Koneviesti on maa- ja metsätalouden sekä maarakennuksen parissa työskentelevien johtava ammattilehti. Lehden aiheita ovat maa- ja metsätalouskoneet, maarakennuskoneet, yhdyskuntatekniikka ja maastoajoneuvot.

Koneviesti esittelee, testaa ja vertailee maa- ja metsätaloudessa sekä maarakennuksessa käytettäviä koneita ja laitteita, kertoo konealan uutiset ja välittää kuulumiset alan ajankohtaisista tapahtumista, kuten messuilta.

Lehden pääsisältöä ovat käytännön olosuhteissa tehtävät vertailut, testit ja koeajot. Lehden jokaisessa numerossa esitellään sekä uutta että vanhaa tekniikkaa. Joulukuun Weteraaninumero on omistettu harrasteajoneuvoille ja lehden mukana ilmestyy uusiin energiamuotoihin keskittyvä BioEnergia-liite viisi kertaa vuodessa. Bioenergia-alan ykkösjulkaisussa käsitellään bio- ja kierrätyspolttoaineita, energian tuotantoa, kilpailukykyä, ympäristövaikutuksia ja alan yrittäjyyttä. Maatalous- ja työkoneiden historiaa käsitellään Weteraanit-osiossa. Huolto ja korjaus -osio keskittyy käytettyjen koneiden kunnostukseen.

Lehti ilmestyy 18 kertaa vuodessa ja sen yhteenlaskettu sivumäärä vuodessa on yli 2 200 sivua. Lehden päätoimittajana toimii Uolevi Oristo ja hänen lisäkseen lehdellä on 13 kokenutta toimittajaa ja avustajaa.

Koneviestiä kustantaa Suomen johtava maaseutusisällöntuottaja Viestimedia Oy, jonka muita brändejä ovat Maaseudun Tulevaisuus ja Aarre.

 

Koneviesti logo

Koneviestin historiaa

Ensimmäinen Koneviestin numero ilmestyi vuonna 1952, jolloin lehden kustantajana toimi seinäjokelainen Maaseudun ammattilehtiyhtymä. Lehti ilmestyi aluksi nimellä Maaseudun koneviesti, mutta vuodesta 1957 lähtien se ollut ollut pelkkä Koneviesti. Vuonna 1961 tarjontaan lisättiin Konemiehen käsikirja- ja vuonna 1969 Moottoriviesti-julkaisut. Vuonna 1969 Koneviestin omistajaksi tuli Viestilehdet Oy, joka siirtyi MTK:n omistukseen 1972.

Vuonna 1996 perustettiin lehden verkkosivusto koneviesti.fi. Vuosina 1998-2003 julkaistiin myös erillistä Mikroviesti-lehteä, joka keskittyi maa- ja metsätalouden tietotekniikkaan, mutta vuoden 2004 alussa lehti sulautettiin Koneviestiin.

Vuonna 2002 lehden toimitus muutti Maalaistentaloon, Helsinkiin. Vuotta myöhemmin lehti muuttui tabloidikokoisesta aikakauslehdeksi. Vuonna 2012 juhlittiin Koneviestin 60-vuotispäiviä.

Nykyään Koneviesti on Suomen suurin konelehti yli 200 000 lukijallaan. Lehden verkkosivuilla voi lukea konealan uutisia ja artikkeleja, hankkia tietoa maataloudesta, kotieläintuotannosta sekä koneiden huollosta, korjauksesta ja työkaluista. Sivuilta löytyy myös näköislehti, joka on luettavissa heti lehden ilmestyttyä sekä arkisto, joka kattaa kaikki lehden sisällöt vuodesta 1999 alkaen. Sivuilta löytyy myös muun muassa videoita ja asiakaspalvelun yhteystiedot.

Kestotilaajille lisäetuja

Koneviesti on saatavilla irtonumeromyynnissä kautta maan sekä tilattavissa määräaikais- tai kestotilauksena puolen vuoden tai vuoden tilausjaksolla.

Edullisin tilausmuoto on kestotilaus. Saat lehdet kotiin kannettuna, eikä tilauksen uusimisesta tarvitse huolehtia, koska se on voimassa siihen asti, että haluat lopettaa sen.

Kestotilaajat saavat monia etuja:

  • Lukuoikeuden koneviesti.fi:n sähköisiin palveluihin: artikkelit, näköislehdet ja arkisto (vuodesta 1999)
  • BioEnergia-liitteen neljä kertaa vuodessa
  • Maksuttoman rivi-ilmoituksen Lukijan kauppapaikan Ostetaan- tai Myydään-palstalle (koskee yksityishenkilöitä)
  • Automaattisen osallistumisen lukijakilpailuihin

Koneviestin kustantaja järjestää vuosittain useita kilpailuja ja arvontoja, joissa on upeita palkintoja. Vuoden 2015 Suurarvonnan pääpalkintona on Hyundau i40 Wagon -henkilöauto, jonka arvo on noin 37 000 euroa.

Kenelle?

Maa- ja metsätalous- sekä maarakennusalan ammattilaisille

Ilmestyy

18 kertaa vuodessa

Julkaisija

Viestilehdet Oy

Päätoimittaja

Uolevi Oristo

Ensimmäinen numero

1952

Levikki

31 103 (LT 2014)

Lukijamäärä

174 000 (KMT syksy 2014/kevät 2015)

Lukijaprofiili

87 % mieslukijoita, 13 % naislukijoita

Irtonumero

6,90 € (Lehtipiste)

ISSN

0355-0729

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram