Herman Hedning

Omahyväinen, pullea ja verenhimoinen Herman Hedning tekee elämän sietämättömäksi kaikille, jotka sattuvat hänen tielleen. Jopa herkkäuskoinen Lilleman ja keksijä Gammelman saavat maistaa hänen kieroa huumoriaan.

Lehti on ilkeä, vastenmielinen ja erittäin hauska. Herman Hedningin raakaa huumoria sen jaloimmassa muodossa. Lisäksi lehdessä on suosittuja kakkossarjoja, kuten Avgrunden, Bacon & Egg, Illustrerad djävulskap ja Mer än ord.

Herman Hedning on Ruotsin julmin huumorilehti. Tilaa lehti nyt!

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Herman Hedning on ruotsalainen pseudoesihistoriallinen sarjakuva, jonka on luonut Jonas Darnell. Sarjakuvan päähenkilö on Herman Hedning, joka elää apinoiden ja dinosaurusten asuttamassa maailmassa. Tarinoihin sisältyy myös raamatullisia henkilöhahmoja, kuten Aatami ja Eeva, paholainen ja jumala.

Sarjan tarinoissa karkea ja häijy Herman Hedning ajautuu ristiriitoihin huomattavasti kiltimmän Lillemanin ja tiedemies Gammelmanin kanssa. Lehteä julkaistaan Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.

Sarjakuva ilmestyi ensimmäisen kerran Fantomen-lehdessä vuonna 1988 nimellä Herman Hedning & Co. Sarja alkoi mustavalkoisena ja 2-strippisenä, mutta kasvoi pian puoli- ja kokosivuiseksi. Sarja muuttui värilliseksi samaan aikaan Fantomenin kanssa vuonna 1991.

Oman lehtensä Herman Hedning sai vuonna 1998. Ensimmäisenä vuonna ilmestyi kaksi numeroa ja seuraavana vuonna kuusi numeroa. Vuosina 2000-2010 lehdestä ilmestyi kahdeksan numeroa vuodessa. Nykyään vuodessa ilmestyy kuusi numeroa ja joka lehti sisältää 10-15 sivua Herman Hedning -sarjoja ja usein lisäksi värillisiä Fantomen-sarjojen uudelleenjulkaisuja.

Sarjan päähenkilöt

Sarjan keskiössä ovat kolme päähahmoa:

 • Herman Hedning – karkea, ilkeä ja saastainen päähenkilö, joka taistelee, syö ja ryypiskelee. Pyrkii suurimman osan ajasta vahingoittamaan Lillemania. On aseistautunut itse tekemällään nuijalla.
 • Lilleman – kiltti, naiivii ja herkkäuskoinen vegaani, joka rakastaa luontoa ja eläimiä. Hänellä on musta vyö Mikadossa ja kasvissyönnissä. Kiltteydestään huolimatta hänestä löytyy pieni määrä ilkeyttä, kun hän huomaa jäävänsä alakynteen Hermania vastaan. Hän esimerkiksi saattaa soittaa säkkipilliä, kun Hermanilla on krapula.
 • Gammelman – parrakas, viisas ja hieman itsekeskeinen tiedemies, joka keksii kaikenlaista pyörästä krapulanparannukseen. Näkee itsensä usein Lillemania ja Hermania korkeammalla ja ärsyyntyy, kun nämä kaksi taistelevat keskenään.

Muut hahmot

Muita sarjakuvassa usein esiintyviä hahmoja ovat:

 • Skaparen – eräänlainen jumalan parodia. Lisensoitu luoja ja paikallisen luojayhdistyksen seniilein jäsen. Hänellä on Gammelmanin tyylinen parta ja musta anonymiteettiviiva silmien edessä, koska Raamatun mukaan Jumala ei koskaan näytä kasvojaan. Skaparen näkee maailman omana hiekkalaatikkonaan ja nauttii sarjassa olevien henkilöiden piinaamisesta väittämällä sen olevan selittämättömyyttä. Skaparen tekee maailmaan sellaisia muutoksia, että hän haluaisi usein palata edelliseen varmuuskopioon.
 • Djävulen – on suuri konna ja helvetin herra, joka voi loihtia pahaa tahtoa. Punoo jatkuvasti suunnitelmiaan, miten saada Herman, Lilleman ja Gammelman myymään sielunsa itselleen. Muistuttaa ulkonäköltään 91:anin Överste Gyllenskalpia.
 • Ragnar – katkera ja alkoholisoitunut dinosaurus, Hermanin ainoa ystävä. Huomattavasti muita dinosauruksia pienempi. Rakastaa "puolustuskyvyttömien pikkueläimien päihittämistä" ja Hermanin kanssa ryypiskelyä.
 • Apinat (Aporna) – kieltäytyvät ymmärtämästä, että ne eivät ehkä olekaan ainot älylliset olennot. Rakastavat tehdä käyttäytymis- ja muita kokeitaan "primitiivisillä lajeilla", muun muassa Hermanilla.
 • Torakat (Urkackerlackorna) – esihistorialliset torakat, joiden tavoitteena on maailman herruus. Niiden kova kuori tekee niistä Hermanin harmiksi lähes haavoittumattomia.
 • Jättiläiset (Jättar) – isoja ja hitaita ihmisen kaltaisia olentoja, jotka huvittelevat juomalla käymisteitse valmistettuja juomia ja hakkaamalla toisiaan. Heidän johtajansa Alfajätten on se, jolla rumin ja hauskin paita. Jättiläiset eivät ole naisia tai miehiä, eivätkä ne voi lisääntyä. Ne luotiin tekemään raskaita töitä ja ne elävät vain niin pitkään kuin niitä tarvitaan.
 • Apokalypsen – apokalypsin parodia, Uhrjärnanin kouluprojektissa kauan aikaa sitten luoma jäntevä ja laiha vihreä hahmo, jolla on haarniska ja taistelukypärä. Hänen tukikohtansa oli laardista koostuvassa Kuussa, joka tuli syödyksi Hermanin ja Lillemanin kokeilujen vuoksi. Apokalypsenin Akilleen kantapää on, että hän lausuu oman nimensä väärin, mistä syystä hän teleporttautui takaisin kuuhun.
 • Odjuret – iso musta sammakko, jonka rintaan on tatuoitu 666. Odjuret syntyi Hermanin takamuksesta, kun hän oli syönyt sammakonmunia. Odjuretin tehtävä on olla paha ja hän ottaa tehtävän niin vakavasti, että se on melkein naurettavaa. Hän esimerkiksi vaatii ihmisiä kutsumaan itseään Ulf-Kennethiksi, koska se on vaikea lausua.
 • Klustero – piipohjainen elämänmuotojen luoja, joka ei koskaan saanut luojalisenssiä ja ollut katkera siitä saakka.
 • Döden – vihainen hamsteri, joka vastaa kuolleiden asioista.
 • Uhrjärnan – aikojen alussa kuu oli ainoa asia, joka oli olemassa maailmankaikkeudessa. Laardikuusta, syntyi Uhrjärnan, joka loi universumin, mukaan lukien kaikki sen jumalat.

Lähde: https://sv.wikipedia.org/wiki/Herman_Hedning

Kenelle?

Mustan huumorin ystäville

Ilmestyy

6 numeroa vuodessa

Julkaisija

Egmont

Päätoimittaja

Mikael Gauffin

Ensimmäinen numero

1998

Levikki

-

Lukijamäärä

-

Lukijaprofiili

90 % mieslukijoita, 10 % naislukijoita

ISSN

1403-543X

Maa

Ruotsi

Kieli

ruotsi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram