Kalle Ankas Pocket

Kalle Ankas Pocket – pieni taskukirja täynnä suuria seikkailuja! Se sisältää vain sarjakuvia, joita voi lukea uudelleen ja uudelleen. Kalle Ankas Pocket sisältää tavallisesti 256 sivua ja vuoden aikana ilmestyy kaksi 512-sivuista tuplanumeroa. Sarjakuvat ovat usein hieman pidempiä kuin Kalle Anka & C:o -viikkolehdessä.

Kalle Ankas Pocket on paljon enemmän kuin sarjakuvalehti. Suosittu taskukirjamuoto sopii niin isoille kuin pienille lukiejoillekin. Jokainen taskukirja on täynnä jännittäviä sarjakuvia ja runsaasti huumoria. Ne vievät sinut mukanaan Akun ja hänen ystäviensä matkaan selä lähelle että kauas.

Kalle Ankas Pocket on lehti, joka luetaan tarkkaan ja jonka seuraavaa numeroa odotetaan jo aikaisin. Lapset oppivat lukemaan ja saavat siitä uutta tietoa hauskalla tavalla.

Kalle Ankas Pocket (KAP) on ruotsalainen Disney-sarjakuvia sisältävä taskukirjasarja. Sitä on julkaistu vuodesta 1968 alkaen ja sen sisältö koostuu pääosin Italiassa tuotetuista sarjoista. Aluksi taskukirjoja julkaistiin epäsäännöllisesti, mutta nykyään julkaisutiheys on vakiintunut 13 numeroon vuodessa. 1990-luvun puolivälistä lähtien sen rinnalla on julkaistu useita sisarjulkaisuja.

Irtonumerot ja tilaus Suomeen

Kalle Ankas Pocket -taskukirjat on saatavilla irtonumerona Lehtipisteistä kautta maan (irtonumerohinta n. 9,80 euroa/numero) sekä tilattavissa Suomeen kotiin kannettuna puolen vuoden (sis. 7 numeroa) tai koko vuoden (13 numeroa) tilausjaksolla automaattisesti päättyvänä määräaikaistilauksena.

Kalle Ankas Pocketin historiaa

Ruotsinkielisten Disney-julkaisujen määrä kasvoi nopeasti 1960-luvulla, mikä johti materiaalinpuutteeseen. Aiemmin lehdissä oli julkaistu vain yhdysvaltalaisen Western Publishing -sarjakuvatuotannon sarjoja, mutta nyt materiaalia jouduttiin etsimään myös muilta julkaisijoilta. Italialaisen Mondadori-kustantamon (nykyään Disney Italia) sarjoja julkaistiin jo 1960-luvun puolivälissä Kalle Anka & Co -lehdessä. Italialaiset sarjat erosivat monilla tavoin amerikkalaisista sarjoista: niiden layout oli erilainen ja ne olivat yleisesti pidempiä, noin 30-sivuisia ja kolmesarakkeisia, kun amerikkalaisissa sarjoissa oli neljä saraketta. Näiden kahden yhdistely johti siihen, että sarjoja jouduttiin muokkaamaan aika paljon, ennen kuin ne päätyivät ruotsalaisen yleisön luettavaksi.

Mahdollisuus johti ensimmäisen taskukirjan (Tuff till tusen miljarder) julkaisemiseen kesällä 1968. Neljä kuukautta sen jälkeen julkaistiin Farbror Joakims skattjakt ja näin Kalle Ankas Pocket -taskukirjojen julkaisu oli alkanut.

Alkuvuosina taskukirjoissa julkaistiin ruotsinkielisiä käännöksiä italialaisesta I Classici di Walt Disney -sarjasta sekä valikoituja sarjoja Italian Disney-lippulaivasta, Topolino-sarjakuvasta (suom. Mikki Hiiri). Suurin osa taskukirjassa julkaistuista sarjoista oli italialaista alkuperää, mutta mukana oli myös muutamia amerikkalaisia sarjoja, kuten Carl Barksin sarja Den fantastiska flodfärden. Toisinaan mukana oli myös täysin ruotsalaisia tai pohjoismaisia sarjoja.

Nykyään suurin osa Kalle Ankas Pocketin sisällöstä on italialaista, mutta taskukirjat sisältävät myös Tanskassa tuotettuja sarjoja. Siinä on julkaistu myös joitakin harvinaisempia brasilialaisia sarjoja.

Ruotsalaisia sisarjulkaisuja

Vuodesta 1995 lähtien on julkaistu kovakantista kirjaa: Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul! 

Vuonna 1997 julkaistiin taskukirja Roope-sedän 50-vuotisjuhlien kunniaksi ja seuraavana vuonna kirja Kalle Ankas Pocketin 30-vuotisjuhlajulkaisu. Vuonna 1999 tuli ulos jo kolmas erikoistaskukirja, Kalle Anka Pocket Special, joka on hieman paksumpi, usein noin 512-sivuinen julkaisu. Mainitsemisen arvoinen on myös numeroimaton Kalle Ankas Pocket -julkaisu nimellä Grattis, Kalle!

Vuonna 2000 julkaistiin milleniumspesiaali, joka sisälsi aiemmin tapahtuneita historiallisia tarinoita.

Toukokuussa 2005 ilmestyi ensimmäinen pienempikokoinen (91x135 mm), 300-sivuinen Kalle Ankas Minipocket. Se koostuu taskukirjojen tarinoiden uudelleenjulkaisuista sekä Roope-ja muiden sisarlehtien sarjoista.

Lähteenä käytetty ruotsinkielistä Wikipediaa.

Kenelle?

Disney-sarjakuvien ystäville iästä riippumatta

Ilmestyy

13 kertaa vuodessa

Julkaisija

Egmont Publishing Kids AB

Päätoimittaja

Annelis Dahlqvist

Ensimmäinen numero

1968

Levikki

40 000 (painos)

Lukijamäärä

-

Lukijaprofiili

77 % miehiä/poikia, 23 % naisia/tyttöjä

Irtonumero

9,80 € (Lehtipiste)

ISSN

0345-6056

Maa

Ruotsi

Kieli

ruotsi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram