Forbes

Forbes on yhdysvaltalainen talouslehti, joka on ilmestynyt joka toinen viikko jo vuodesta 1917 lähtien.

Lehden pääsisältöä ovat rahoitus-, teollisuus-, investointi- ja markkinointijutut, mutta se sisältää painavaa asiaa myös teknologiasta ja viestinnästä.

Forbes tunnetaan parhaiten sen vuosittaisesta Forbes 400- rankingistaan, joka listaa Yhdysvaltojen rikkaimman ihmiset, sekä Forbes Global 2000 -rankingista, joka listaa maailman suurimmat yritykset.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

 

Forbes logo

Forbes on yhdysvaltalainen kahdesti kuussa ilmestyvä talouslehti, jota julkaisee Forbes, Inc. Lehti sisältää artikkeleja rahoitus-, teollisuus-, investointi- ja markkinointiaiheista. Forbes raportoi myös niihin liittyvistä aiheista, kuten teknologiasta, viestinnästä, tieteestä ja laeista. Lehden tärkeimpiä kilpailijoita ovat Fortune ja Bloomberg Businessweek.

Forbes tunnetaan parhaiten sen Forbes 400 -listauksistaan, jotka listaavat Yhdysvaltain 400 rikkainta henkilöä sekä Forbes Global 2000 -listauksistaan, jotka listaavat maailman suurimmat yritykset. Forbesin motto on "The Capitalist Tool", kapitalistin työkalu. Lehden puheenjohtaja ja päätoimittaja on Steve Forbes.

Forbes on tilattavissa Suomeen vuoden määräaikaisena tilauksena, joka sisältää 24 numeroa.

Lehden historiaa

Forbes-lehden perustivat Hearstin talouskolumnisti B. C. Forbes ja Magazine of Wall Street -lehden toimitusjohtaja Walter Drey vuonna 1917. Forbes toi perustettavaan lehteen rahaa ja Drey julkaisukokemusta. Dreystä tuli lehteä julkaisevan yrityksen varatoimitusjohtaja ja Forbesista lehden päätoimittaja kuolemaansa asti vuonna 1954. B. C. Forbesia avustivat viimeisinä vuosina hänen kaksi poikaansa: Bruce Charles Forbes ja Malcolm Stevenson Forbes. Bruce Forbes otti haltuunsa lehden isänsä kuoleman jälkeen ja lähes tuplasi sen levikin kymmenen vuoden toimikautensa aikana.

Malcolmin kuoleman jälkeen hänen vanhin poikansa Malcolm Stevenson "Steve" Forbes Jr.:sta tuli lehden toimitusjohtaja ja päätoimittaja. Vuosina 1961-1999 lehden päätoimittajana toimi James Michaels. Hänen aikanaan lehti National Magazine Awards -loppukilpailuun 1993. Vuonna 2006 sijoitusyhtiö Elevation Partners, johon kuuluu muun muassa rock-tähti Bono, osti vähemmistöosuuden yhtiöstä.

Forbes myi Manhattanilla sijaitsevan pääkonttorinsa New Yorkin yliopistolle tammikuussa 2010. Samalla yrityksen pääkonttori muutti Jersey Cityyn, New Jerseyhyn.

Marraskuussa 2013 lehteä julkaiseva Forbes Media laitettiin myyntiin. Heinäkuussa 2014 enemmistö lehden osakkeista myytiin hongkongilaiselle Integrated Whale Media Investment -sijoitusyhtiölle.

Muut julkaisut

Forbes-aikakauslehden ja sen lifestyle-liite Forbes Lifen lisäksi yritys julkaisee Forbes Asia -lehteä ja 15 painosta muilla kielillä. Steve Forbes ja lehden toimittajat tarjoavat sijoitusvinkkejä Fox TV:n Forbes on Fox -tv-sarjassa ja Forbes on Radio -radio-ohjelmassa. Muita yritysryhmiä ovat muun muassa Forbes Conference Group, Forbers Investment Advisory Group ja Forbes Custom Media. Vuonna 2009 yritys alkoi julkaisemaan ForbesWoman-lehteä ja lehden intialaista painosta. Matkailulehti Forbes Travel Guide on ilmestynyt vuodesta 2009 lähtien.

Aiemmin yritys on julkaissut American Legacy-, American Heritage- ja Invention & Technology -lehtiä, jotka ovat joko lopettaneet tai siirtyneet toisille omistajille.

Forbes.com

Forbes.com on maailman yritysjohtajien kotisivu, joka tarjoaa mukaansatempaavan sekoituksen pääuutisia, videoita ja artikkeleja.

Verkkosivusto mahdollistaa sisällöntuottajien, kuluttajien ja markkinoijien osallistua enemmän kuin koskaan, ja sen 1 600 kirjoittajaa ja asiantuntijaa mahdollistaa vaativan verkkoyleisön monipuolisen palvelemisen. Forbes.com on kasvanut jatkuvasti ja sillä on ollut parhaimmillaan 36 miljoonaa kävijää kuukaudessa.

Tutustu myös lehden suosittuihin sosiaalisen median sivuihin:

Tuotekuvauksen lähteenä käytetty englanninkielistä Wikipediaa.

Ilmestyy

Joka toinen viikko, noin 24 numeroa vuodessa

Julkaisija

Forbes, Inc.

Päätoimittaja

Steve Forbes

Ensimmäinen numero

1979

Levikki

931 558 (AAM 2013)

Lukijamäärä

6 276 000 (MRI Spring 2015)

Lukijaprofiili

65 % mieslukijoita, 35 % naislukijoita, lukijoiden mediaani-ikä 42,6 vuotta

Irtonumero

8,20 € (Lehtipiste)

ISSN

0015-6914

Maa

Yhdysvallat

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram