ELLE (Ruotsi)

Maailman suurimman muotilehden Ruotsin painos tarjoaa kuukausittain trendejä, oppaita ja inspiraatiota muodista ja kauneudesta – sekä Ruotsista että maailmalta.

Muotimaailman kuumimpien tähtien eksklusiivisia haastatteluja maailman tunnetuimmilta kuvaajilta, stylisteiltä ja muotitoimittajilta.

Ruotsin Elle tilattavissa Suomeen nyt puolen vuoden, vuoden tai kahden vuoden määräaikaistilauksena. Myös lahjaksi!

ELLE logo

Elle on kansainvälinen, ranskalaista alkuperää oleva, muotilehti. Sitä on julkaistu vuodesta 1945 lähtien ja se ilmestyy samannimisenä yhteensä 44 maassa. Lehti käsittelee pääasiassa naisten muotia ja se on omien sanojensa mukaan maailman suurin muotilehti. Ellen omistaa ranskalainen Lagardère Group.

Elle Ruotsissa

Ruotsin Elle esiteltiin maaliskuussa 1988 ja sitä julkaisi Hachette Filipacchi Sverige AB aina vuoteen 2007 asti, jolloin Aller osti sen. Lehden päätoimittaja ja vastaava julkaisija on Cia Jansson (2015). Lehti ilmestyy kuukausittain ja sen levikki on 61 600 (2013).

Ellegalan on Ellen järjestämä muotigaala, joka on järjestetty vuosittain vuodesta 1998 lähtien. Gaalassa palkitaan muotialan näkyvimmät henkilöt ja yritykset useissa kategorioissa: muotisuunnittelijat, mallit, stylistit, meikkitaiteilijat sekä vuoden parhaiten pukeutuvat naiset ja miehet. Palkitut ovat pääasiassa ruotsalaisia, mutta myös kansainvälisiä palkintoja annetaan. Tapahtuma on järjestetty viime vuosina Grad Hotel Tukholmassa ja on lähetetty suorana myös Ruotsin televisiossa.

Vuodesta 2013 Elle on jakanut myös Elle Beauty Awards -palkinnot.

Muotilehti Ellen lisäksi Ruotsissa julkaistaan kahta erikoislehteä: Elle Decoration ja Elle Mat & Vin.

Sisarlehti Elle Decoration ilmestyi vuosina 1992-2013 nimellä Elle Interiör ja vuodesta 2014 lähtien nykyisellä nimellään. Se on Ruotsin ainoa kansainvälinen sisustuslehti, joka sisältää sisustusreportaaseja sekä vinkkejä muista maista ja lehden 24 sisarlehdestä. Elle Decoration on järjestänyt vuosittain Elle Designgalan vuodesta 2004 ja jakaa Elle Decoration Swedish Design Awards -palkinnot. Lehti ilmestyy 10 kertaa vuodessa ja sen levikki on 47 700 kappaletta (2013). Sen päätoimittaja on Svante Övist.

Toinen sisarlehti Elle Mat & Vin on ruokaa ja juomaa käsittelevä aikakauslehti. Se on ilmestynyt vuodesta 1995 ja se ilmestyy 7 kertaa vuodessa. Lehden päätoimittaja on Suzanne Ribbing ja sen levikki on 39 800 kappaletta (2013).

Ellen historiaa

Ellen perusti venäläissyntyinen Helene Gordon Lazareff (synt. 1909), joka pakeni perheensä kanssa Pariisiin Venäjän vallankumouksen aikana. Työskennellessään hanttihommissa Daily Mailin ja Marie Clairen kaltaisille lehdille, hän tapasi tulevan aviomiehensä, Paris Soir -lehden päätoimittaja Pierre Lazareffin. Yhdessä he pakenivat vuonna 1939 toista maailmansotaa Yhdysvaltoihin, jossa he työskentelivät muun muassa Harper's Bazaarille. Siellä syntyi myös idea modernin ranskalaisen muotilehden perustamisesta. Palattuaan Pariisiin sodan jälkeen, he alkoivat työskennellä sen parissa, ja Ellen ensimmäinen numero julkaistiin marraskuussa 1945. Lehden huomiota herättävä sisältö oli suuri menestys ja se on ilmestynyt siitä lähtien viikoittain Ranskassa. Lehti on vuosien varrella nostanut esiin useita kuuluisuuksia, kuten Brigitte Bardot ja Twiggy.

Vuonna 1983 lehti alkoi julkaisemaan kansainvälisiä painoksia. Ensin Yhdysvalloissa, sitten Britanniassa, Espanjassa, Italiassa ja Honk Kongissa. Elle oli ensimmäinen aikakauslehti, joka alkoi julkaisemaan painoksia Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa (2006). Muslimimaissa julkaistavien painosten sisällöt on mukautettu maiden tiukempien normien mukaisiksi.

Suomessa Elle ilmestyi vuodesta 2008 helmikuuhun 2020 saakka.

Lisätietoa lehdestä virallisilta verkkosivuilta tai Wikipediasta. Sitä voi seurata myös sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa ja Instagramissa.

Kenelle?

Heille, jotka haluavat tietää kaiken muodista

Ilmestyy

12 numeroa vuodessa

Julkaisija

Aller Media AB

Päätoimittaja

Cia Jansson

Ensimmäinen numero

1988

Levikki

69 500

Lukijamäärä

-

Lukijaprofiili

91 % naislukijoita, 9 % mieslukijoita

Irtonumero

8,20 € (Lehtipiste)

ISSN

0284-6969

Maa

Ruotsi

Kieli

ruotsi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram