Astronomy Now on kuukausittain ilmestyvä brittiläinen lehti, joka käsittelee tähtitiedettä ja avaruutta. Royal Astronomy -yhdistyksen mukaan Astronomy Now on tärkein tähtitieteen aikakauslehti Britanniassa. Lehden levikki on noin 24 000.
Lehti sisältää artikkeleja, joiden aiheet vaihtelevat yötaivaan tarkkailusta aurinkokunnan uusiin löytöihin ja ulkoavaruuteen. Ensimmäinen Astronomy Now -lehden numero ilmestyi huhtikuussa 1987. Lehteä julkaisi Intra Press ja se ilmestyi neljä kertaa vuodessa. Nykyään lehteä julkaisee Pole Star Publications ja se ilmestyy kuukausittain.
Astronomy Now -lehden sisältöä
Jokainen numero sisältää useita vakio-osioita, joita ovat muun muassa:
- Uutisartikkelit, joissa tarkastellaan edelliskuukauden tärkeimpiä uutisia.
- The Night Sky -osio neuvoo, miten löydät planeetat, kaksoistähdet ja ulkoavaruuden kohteet. Moonwatch-osio on eteläisen pallonpuoliskon tarkkailijoille ja Sky Tour -osio käsittää kuukauden tähtikartat ja grafiikat. Light Pollution Cornerissa keskitytään valosaasteen kukistamiseen.
- Absolute Beginners -osio on kaksisivuinen opas uusille tähtiharrastajille.
- In the Shops -osio sisältää teleskooppien, kaukoputkien, kiikareiden, jalustojen, okulaarien ja muiden "astrovarusteiden" arvosteluja. Osiossa on myös alan kirja-arvosteluja ja kirjailijoiden haastatteluja.
- Picture Gallery sisältää lukijoiden ottamia tähtivalokuvia, kuukauden kuvan sekä Faulkesin teleskooppiprojektin tuotoksia.
- Society News -osiossa käsitellään tähtitieteen yhteisöjen uutisia ja informaatiota.
- Tech Talk on opas teknisten ongelmien voittamiseksi käytännön tarkkailussa.
- Ask Alan -osiossa Alan Longstaff vastaa lukijoiden kysymyksiin.
Lehden artikkelit on suunnattu amatööreille ja nojatuolitähtitieteilijöille, mutta se kiinnostaa myös monia ammattitähtitieteilijöitä. Lehdessä on viime vuosina käsitelty esimerkiksi Lunar Reconnaissance Orbiter -kuuluotainta, Lunar Crater Observation and Sensing Satellite -avaruusalusta, Messenger-luotaimen Merkuriuksen ohilentoja, Planck-avaruustutkimusasemaa, Herschel-avaruusobservatoriota sekä kosmologian uusimpia teorioita, galakseja, tähtien muodostumista, planeettoja ja kuita sekä teleskooppeja ja muuta teknologiaa.
Joka numerossa on Focus-osio, jossa käsitellään tiettyä aihetta syvällisemmin. Viimeisimpänä polttopisteessä ovat olleet esimerkiksi tähtien elämä, kaasujättiläiset, maapallon ulkopuolisen älyn etsiminen, auringon säteily, gammasäteily tähtitieteessä sekä maailmankaikkeuden kartat.
12 kuukausittaisen numeron lisäksi Astronomy Now julkaisee silloin tällöin erikoisnumeroita. Vuosikirja ilmestyy joka syksy.
Astronomy Now on tilattavissa Suomeen määräaikaistilauksena koko vuoden tilausjaksolla, joka sisältää 12 lehden numeroa.
Katso lehti muualla netissä:
- Verkkosivut – https://astronomynow.com/
- Facebook – https://www.facebook.com/astronomynow/
- Twitter – https://twitter.com/astronomynow