Astronomy Now

Astronomy Now on Britannian isoin ja paras tähtitieteen erikoislehti. Se on ollut välttämätön resurssi kaikille tähtiharrastajille jo vuodesta 1987 lähtien.

Joka kuukausi 132-sivuinen lehti tarjoaa tähtitieteeseen ja avaruuteen liittyviä uutisia, tieteen uusimpia löytöjä, ohjeita ja oppaita yötaivaan tarkkailuun, lukijoiden tähtivalokuvia, kuukauden kuvan sekä teleskooppien, kaukoputkien ja muiden tuotteiden arvosteluja.

Astronomy Now -lehden kohderyhmää ovat kaikki tähtitieteen harrastajat ja aiheesta kiinnostuneet lukijat.

Lehteä ei pidä sekoittaa maailman suosituimpaan tähtitieteen erikoislehteen, Astronomyyn.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Astronomy Now on kuukausittain ilmestyvä brittiläinen lehti, joka käsittelee tähtitiedettä ja avaruutta. Royal Astronomy -yhdistyksen mukaan Astronomy Now on tärkein tähtitieteen aikakauslehti Britanniassa. Lehden levikki on noin 24 000.

Lehti sisältää artikkeleja, joiden aiheet vaihtelevat yötaivaan tarkkailusta aurinkokunnan uusiin löytöihin ja ulkoavaruuteen. Ensimmäinen Astronomy Now -lehden numero ilmestyi huhtikuussa 1987. Lehteä julkaisi Intra Press ja se ilmestyi neljä kertaa vuodessa. Nykyään lehteä julkaisee Pole Star Publications ja se ilmestyy kuukausittain.

Astronomy Now -lehden sisältöä

Jokainen numero sisältää useita vakio-osioita, joita ovat muun muassa:

  • Uutisartikkelit, joissa tarkastellaan edelliskuukauden tärkeimpiä uutisia.
  • The Night Sky -osio neuvoo, miten löydät planeetat, kaksoistähdet ja ulkoavaruuden kohteet. Moonwatch-osio on eteläisen pallonpuoliskon tarkkailijoille ja Sky Tour -osio käsittää kuukauden tähtikartat ja grafiikat. Light Pollution Cornerissa keskitytään valosaasteen kukistamiseen.
  • Absolute Beginners -osio on kaksisivuinen opas uusille tähtiharrastajille.
  • In the Shops -osio sisältää teleskooppien, kaukoputkien, kiikareiden, jalustojen, okulaarien ja muiden "astrovarusteiden" arvosteluja. Osiossa on myös alan kirja-arvosteluja ja kirjailijoiden haastatteluja.
  • Picture Gallery sisältää lukijoiden ottamia tähtivalokuvia, kuukauden kuvan sekä Faulkesin teleskooppiprojektin tuotoksia.
  • Society News -osiossa käsitellään tähtitieteen yhteisöjen uutisia ja informaatiota.
  • Tech Talk on opas teknisten ongelmien voittamiseksi käytännön tarkkailussa.
  • Ask Alan -osiossa Alan Longstaff vastaa lukijoiden kysymyksiin.

Lehden artikkelit on suunnattu amatööreille ja nojatuolitähtitieteilijöille, mutta se kiinnostaa myös monia ammattitähtitieteilijöitä. Lehdessä on viime vuosina käsitelty esimerkiksi Lunar Reconnaissance Orbiter -kuuluotainta, Lunar Crater Observation and Sensing Satellite -avaruusalusta, Messenger-luotaimen Merkuriuksen ohilentoja, Planck-avaruustutkimusasemaa, Herschel-avaruusobservatoriota sekä kosmologian uusimpia teorioita, galakseja, tähtien muodostumista, planeettoja ja kuita sekä teleskooppeja ja muuta teknologiaa.

Joka numerossa on Focus-osio, jossa käsitellään tiettyä aihetta syvällisemmin. Viimeisimpänä polttopisteessä ovat olleet esimerkiksi tähtien elämä, kaasujättiläiset, maapallon ulkopuolisen älyn etsiminen, auringon säteily, gammasäteily tähtitieteessä sekä maailmankaikkeuden kartat.

12 kuukausittaisen numeron lisäksi Astronomy Now julkaisee silloin tällöin erikoisnumeroita. Vuosikirja ilmestyy joka syksy.

Astronomy Now on tilattavissa Suomeen määräaikaistilauksena koko vuoden tilausjaksolla, joka sisältää 12 lehden numeroa.

Katso lehti muualla netissä:

Ilmestyy

Kerran kuussa, 12 numeroa vuodessa

Julkaisija

Pole Star Publications Ltd

Päätoimittaja

Keith Cooper

Ensimmäinen numero

1987

Levikki

noin 24 000

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

0951 9726

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram