Astronomy

Astronomy on maailman myydyin tähtitieteen erikoislehti. Se tarjoaa ajankohtaisimmat, jännittävimmät ja visuaalisesti näyttävimmät kuvat maailmankaikkeudestamme.

Lehden joka numero sisältää asiantuntijoiden tiederaportaaseja, värikkäitä valokuvia, täydelliset taivaankannen tapahtumatiedot, vinkkejä havainnointiin, valaisevia teleskooppiarvosteluja ja paljon muuta.

Kaikki tämä helposti ymmärrettävässä ja käyttäjäystävällisellä tyylillä, joka sopii kaikentasoisille harrastajille – 12 kertaa vuodessa. Lehti tilattavissa Suomeen kaikilla alustoilla toimivana digilehtenä!

Katso Astronomy-lehtitarjous tästä ja tilaa lehti kotiin kannettuna edulliseen hintaan:

Tilaa maailman myydyin tähtitieteen erikoislehti Astronomy edulliseen hintaan.

Astronomy on yhdysvaltalainen tähtitieteen erikoislehti, jonka kohderyhmää ovat tähtitieteen harrastajat. Lehti sisältää taivaan katselua käsitteleviä kolumneja, lukijoiden lähettämiä tähtivalokuvia sekä yleistajuisia artikkeleja tähtitieteestä ja astrofysiikasta. Lehteä julkaisee yhdysvaltalainen Kalmbach Publishing -kustannusyhtiö. Lehden lukijat ovat tähtitieteestä kiinnostuneita ja heitä, jotka haluavat tietää enemmän taivaan tapahtumista, tarkkailutekniikoista, tähtivalokuvauksesta ja tähtitieteestä yleensä.

Astronomyn historiaa

Astronomy-lehden perusti tähtiharrastaja Stephen A. Walter vuonna 1973. Lehden ensimmäinen numero (elokuu 1973) sisälsi 48 sivua ja viisi artikkelia tietoa siitä, mitä taivaalla tulisi näkymään tulevana kuukautena. Lisäksi lehdessä oli tähtivalokuvia ja taiteilijoiden kuvituksia.

Walter oli työskennellyt osa-aikaisena Wisconsin-Milwaukeen yliopiston planetaarion luennoitsijana ja hän oli ollut kiinnostunut tähtikuvioiden valokuvauksesta jo hyvin nuorena. Vaikka Walter oli jo lapsesta saakka ollut hyvin kiinnostunut tähtitieteestä, hän pärjäsi koulussa matematiikassa niin huonosti, että hänen äitinsä epäili hänen koskaan tienaavan omaa elantoaan.

Walter valmistui Wisconsinin yliopistosta journalistiksi ja hän loi opiskelun aikana liiketoimintasuunnitelman tähtiharrastajille suunnatusta aikakauslehdestä. David-veljensä avulla hän sai toteutettua suunnitelmansa. Walter kuoli vuonna 1977.

Tähtitiedettä kaikille ammattilaisista harrastajiin

Astronomyssä julkaistaan artikkeleja astronomiasta tieteenä ja harrastuksena. Yleensä lehden ensimmäinen puolisko raportoi ammattimaista tiedettä ja toinen puolisko enemmän tähtiharrastajia kiinnostavaa materiaalia. Lehden tiedeartikkeleissa käsitellään monia aiheita, kuten kosmologiaa, avaruustutkimusta, astro- ja eksobiologiaa sekä observatorioiden ja yksittäisten ammattilaisten tekemiä tutkimuksia. Jokainen Astronomy-lehden numero sisältää taitellun tähtikartan, joka sisältää kuluvan kuukauden iltataivaan sekä planeettojen ja joiden komeettojen sijainnit.

Lehdellä on useita vakiokolumnisteja, kuten Bob Berman, Stephen James O'Meara, Glenn Chaple ja Phil Harrington.

Joka numero sisältää tähti- ja planeettakartat, vinkkejä ja tekniikoita teleskooppitarkkailuun sekä ohjeita yötaivaan valokuvaamiseen. Lehti julkaisee myös lukijoiden ottamia kuvia, tähtitieteeseen liittyviä taphtumia, lukijoiden kirjeitä sekä uusien tuotteiden esittelyjä. Toisinaan lehden mukana tulee harrastukseen liittyviä kirjasia, vihkosia ja postereita.

Astronomy on yli 110 000 kappaleen levikillään suurin tähtieteen erikoislehti. Suurin osa lehden lukijoista on Yhdysvalloissa, mutta sillä on myös paljon kansainvälisiä lukijoita.

Katso myös lehden viralliset verkkosivut.

Julkaisija

Kalmbach Publishing Co.

Päätoimittaja

David J. Eicher

Ensimmäinen numero

elokuussa 1973

Levikki

114 080 (ABC)

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

0091-6358

Maa

Yhdysvallat

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram