Vanity Fair

Vain harva lehti yltää samalle taiteellisuuden, intellektualismin ja informatiivisuuden tasolle kuin Vanity Fair. Yhdistämällä vakavahenkisen sanomalehden päättäväisyyden ja julkkispainotteisen aikakauslehden, se on ottanut haltuunsa oman leimallisen tilansa aikakauslehtien maailmassa.

Taiteellinen ja intellektuelli, sekä kohupaljastuksistaan ja uraauurtavista jutuistaan tunnettu Vanity Fair on paljon enemmän kuin juorulehti tai sosiaalisten tilanteiden dokumentoija.

Vanity Fair on ainutlaatuinen aikamme elämäkerta, joka provosoi ja ohjaa keskustelua. Se nostaa esiin isoja ideoita ja unohtumattomia kuvia.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Vanity Fair on Condé Nastin julkaisema aikakauslehti, joka käsittelee populaarikulttuuria, muotia ja ajankohtaisia asioita. Nykyistä Vanity Fairia on julkaistu vuodesta 1983 lähtien. Yhdysvaltain alkuperäispainoksen lisäksi se ilmestyy neljässä Euroopan maassa: Britaniassa, Espanjassa, Ranskassa ja Italiassa.

Condé Montrose Nast osti miesten Dress-muotilehden vuonna 1913. Hän uudelleennimesi lehden Dress and Vanity Fairiksi, joka ilmestyi ensimmäisenä vuonna neljä kertaa. Se ilmestyi menestyksekkäästi aina 1920-luvulle saakka. Vaikka lehden levikki oli korkeampi kuin koskaan, sen mainostulot romahtivat 1930-luvun Suuren laman aikana. Condé Nast päätti sulattaa lehden Vogueen maaliskuun 1936 numerosta lähtien.

Kesäkuussa 1981 S.I. Newhousen omistama Condé Nast Publications ilmoitti herättävänsä Vanity Fairin henkiin. Ensimmäinen uuden version numero julkaistiin helmikuussa 1983 ja sen toimitti The New York Timesin entinen kirja-arvostelija Richard Locke. Kolmen numeron jälkeen hänet korvasi Voguen veteraanitoimittaja Leo Lerman. Hänen seuraajiaan olivat Tina Brown (1984-1992) ja Graydon Carter (vuodesta 1992 lähtien).

Lehden vakiokolumnisteihin ovat kuuluneet Dominick Dunne, Sebastian Junger, Michael Wolff, Maureen Orth and Christopher Hitchens. Tunnetuja lehden kuvaajia ovat olleet muiden muassa Bruce Weber, Annie Leibovitz, Mario Testino ja Herb Ritts, jotka ovat tuoneet lehteen lukuisia koko sivun muotokuvia ajankohtaisista julkisuuden henkilöistä. Yksi tunnetuimmista kansista oli elokuun 1991 kansi, jossa esiintyi alaston ja raskaana oleva Demi Moore.

Vanity Fair Demi Moore

Kiistanalaisten valokuvien lisäksi lehti julkaisee usein keskustelua herättäviä artikkeleja eri aiheista. Vuonna 1996 toimittaja Marie Brenner kirjoitti paljastavan artikkelin tupakkateollisuudesta otsikolla "Mies, joka tiesi liikaa". Artikkelista mukaltiin myöhemmin elokuva The Insider (1999), jonka pääosia esittivät Al Pacino ja Russell Crowe. Tunnetuin juttu oli toukokuun 2005 numerossa julkaistu artikkeli, joka paljasti Deep Throat -nimimerkin todellisen identiteetin Richard Nixonin eroon johtaneen Watergate-skandaalin lähteissä.

Lehdessä on myös julkisuuden henkilöiden suorapuheisia haastatteluja, mukaan lukien kuukausittainen Proust Questionnaire. Muita kohahduttaneita haastatteluja ovat olleet muun muassa Teri Hatcherin haastattelu, jossa hän kertoi olleensa lapsena hyväksikäytetty, Jennifer Anistonin ensimmäinen haastattelu hänen avioeronsa jälkeen Brad Pittistä, Anderson Cooperin haastattelu veljensä kuoleman jälkeen sekä Martha Stewartin haastattelu hänen vapauduttuaan vankilasta.

Iso-Britannian painos on ilmestynyt vuodesta 1991 lähtien. Euroopassa lehti ilmestyy omilla kielillään myös Italiassa (vuodesta 2003), Espanjassa (2008) ja Ranskassa (2013). Saksan painos lopetettiin vuonna 2009.

Kenelle?

Populaarikulttuuria ja ajankohtaisia asioita seuraaville

Ilmestyy

12 numeroa vuodessa

Julkaisija

Condé Nast

Päätoimittaja

Henry Porter

Ensimmäinen numero

1991 (Britannian painos)

Levikki

80 083 (printti+digitaalinen, ABC 2016)

Lukijamäärä

252 000 (NRS 2015/2016)

Lukijaprofiili

87 % naislukijoita, 13 % mieslukijoita

Irtonumero

8,90 € (Lehtipiste)

ISSN

0733-8899

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram