Times Literary Supplement

Times Literary Supplement eli TLS on johtava kansainvälisen kulttuurin viikkolehti, joka on ilmestynyt vuodesta 1902 lähtien.

TLS sisältää esseitä, arvosteluja ja runoja aikamme merkittävimmiltä kirjailijoilta ja runoilijoilta, sekä satunnaisia novelleja ja vakiokolumneja, kuten Hugo Williamsin rakastettu (ja vihattu) "Freelance". Lukijoilleen korvaamaton kirjallisuuslehti tarjoaa kattavan katsauksen uusimpiin kirjoihin, teatteriin, tieteisiin, oopperaan, näyttelyihin, elokuviin ja taiteeseen.

Homeroksesta Hilary Manteliin, Sapfosta Paul Muldooniin, Michelangelosta MoMA:an ja Amerikan vallankumouksesta digitaaliseen vallankumoukseen. TLS kattaa laajemman valikoiman aihealueita, kuin mikään toinen kirjallisuusjulkaisu.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

The Times Literary Supplement (TLS)

Times Literary Supplement (tai TLS) on viikoittain ilmestyvä kirjallisuusarvio, jota julkaisee lontoolainen News Corpin tytäryhtiö News UK.

TLS ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1902  The Times -lehden liitteenä, mutta siitä tuli oma julkaisunsa 1914. Monet huomattavat kirjailijat ovat osallistuneet sen tekemiseen, mukaan lukien T. S. Eliot, Henry James ja Virginia Woolf, mutta arvostelut julkaistiin pääosin nimettöminä vuoteen 1974 asti.

Vuodesta 1974 lähtien allekirjoitetut arvostelut lisääntyivät asteittain päätoimittaja John Grossin kaudella. Tämä herätti isoja kiistoja tuohon aikaan. "Anonymiteetti oli asianmukaista, kun se oli yleinen sääntö muissa julkaisussa, mutta näin ei enää ole", Gross sanoi. "Lisäksi henkilökohtaisesti minusta tuntui, että arvioijien pitäisi kantaa vastuu omista mielipiteistään."

Yksi toimituksen jäsenistä uransa alkuaikoina oli Martin Amis. Philip Larkinin runo Aubade julkaistiin ensimmäisen kerran TLS:n joulunumerossa 1977. Vaikka TLS:ää on pidetty yhtenä maailman huomattavimmista kriittisistä julkaisuista, sen historiasta löytyy myös hämmennyksiä. Lehti esimerkiksi sivuutti kokonaan kirjailija-runoilija James Joycen ja kommentoi vain negatiivisesti taidemaalari-piirtäjä Lucian Freudia.

Julkaisun toimitus sijaitsee Lontoossa ja sen nykyinen päätoimittaja on Stig Abell. Hän seurasi tehtävässä Peter Stothardia vuonna 2016.

Viime vuosikymmeninä TLS on sisältänyt esseitä, arvosteluja ja runoja lukuisilta merkittäviltä kirjailijoilta, esseisteiltä ja runoilijoilta sellaisilta nimiltä, kuin Italo Calvino, John Ashbery, Milan Kundera, Patricia Highsmith, Mario Vargas Llosa, Joseph Brodsky, Gore Vidal, Seamus Heaney, Orhan Pamuk ja Geoffrey Hill.

Monet kirjailijat ovat kuvanneet Times Literary Supplementia korvaamattomaksi. Esimerkiksi perulainen Mario Vargas Llosa on sanonut: "Olen lukenut TLS:ää siitä lähtien, kun opin englantia 40 vuotta sitten. Se on vakavin, arvovaltaisin, nokkelin, monipuolisin ja stimuloivin kulttuurijulkaisu kaikilla viidellä puhumallani kielellä."

Merkityksellisiä kirjoja arvioimalla ja tarkastelemalla keskeisiä kulttuurikysymyksiä, on TLS seurannut kirjallisuuden, politiikan, tieteellisen työn ja taiteen kehitystä jo sukupolvien ajan, sekä tuonut ainutlaatuista vakavuutta aikamme intellektuelleihin keskusteluihin. TLS on ainoa kirjallisuuden viikkolehti, joka tarjoaa kattavan katsauksen ei pelkästään uusimpiin ja tärkeimpiin julkaisuihin, mutta myös teatteriin, oopperaan, näyttelyihin ja elokuviin.

Times Literary Supplement tarjoaa viikoittain lukijoilleen yli 20 yksityiskohtaista ja uutta kirja-arviota, sekä uusia runoja, satunnaisia novelleja ja vakiokolumneja, kuten Hugo Williamsin rakastettu (ja välillä vihattu) "Freelance".

Jos välität mielen elämästä, pidät sitä varmasti välttämättömänä.

Katso myös:

Ilmestyy

50 numeroa vuodessa

Julkaisija

News UK

Päätoimittaja

Stig Abell

Ensimmäinen numero

1902

Levikki

26 466 (2015)

Lukijamäärä

-

Lukijaprofiili

-

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

0307-661X

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram