Science

Science on vertaisarvioitu yhdysvaltalainen tiedelehti, jota julkaisee AAAS. Vuodesta 1880 lähtien ilmestynyt julkaisu on yksi maailman arvostetuimpia akateemisia aikakauslehtiä.

Lehti julkaisee merkittäviä tieteellisiä tutkimuksia, tutkimusarvosteluja sekä tiedeuutisia, tiedepoliittisia mielipiteitä ja reportaaseja sekä tieteilijöitä yleisesti kiinnostavia aiheita, joilla voi olla laajempaa vaikutusta tieteeseen ja teknologiaan. Lehden aiheet kattavat kaikki tieteenalat.

Tilaa Science-lehti koko vuoden tilausjaksolla (sis. 51 numeroa) kotiovelle kannettuna nyt kampanjahintaan!

Tilaa Science-lehti tarjoushintaan

Science (usein myös Science Magazine) on yhdysvaltalainen vertaisarvioitu tiedelehti, jota julkaisee American Association for the Advancement of Science (AAAS), ja joka on yksi maailman arvostetuimpia akateemisia aikakauslehtiä. Sen ensimmäinen numero ilmestyi vuonna 1880, se ilmestyy viikoittain ja sen painetun lehden levikki on noin 130 000 kappaletta. Koska lehdellä on myös kansainvälisiä tilaajia ja se tarjoaa myös digitaalisia lukupalveluja, sen arvioidaan tavoittavan noin 570 400 henkilöä.

Lehden pääfokus on julkaista merkittäviä tieteellisiä tutkimuksia ja tutkimusarvosteluja, mutta lehdessä julkaistaan myös tiedeuutisia, tiedepoliittisia mielipiteitä sekä muita tieteilijöitä kiinnostavia aiheita, joilla voi olla laajempia vaikutuksia tieteeseen ja teknologiaan. Toisin kuin monet muut tiedelehdet, Science ja sen tärkein kilpailija Nature, kattavat kaikki tieteenalat. Journal Citation Reportin mukaan Science-lehden vaikuttavuuskerroin oli 33 611.

AAAS:n jäsenyyttä ei vaadita lehdessä julkaisemiseksi, vaan julkaisuja hyväksytään kirjoittajilta kaikkialta maailmassa. Kilpailu julkaisuun pääsystä on todella kovaa, koska kirjoittajat voivat saada julkaistulla artikkelilla merkittävää huomiota ja edetä urallaan. Science-lehden päätoimitus sijaitsee Washingtonissa Yhdysvalloissa ja toinen konttori Cambridgessä, Iso-Britanniassa.

Maailman johtavia tiedeuutisia, kommentaareja ja huippututkimusta

Science Magazine on yksi maailman johtavista tiedeaikakauslehdistä. Sen palkittu uutistiimi tuo viimeisimmät tiedeuutiset saatavillesi maailman tieteellisistä tutkimuksista ja tiedepolitiikasta.

Science on sekä johtava painettu tiedelehti, mutta sillä on myös erittäin suosittu ja useaan otteeseen palkittu verkkosivusto, science.org. Verkkosivusto tarjoaa tiedeuutisia ja -journaaleja sekä tietoa muista AAAS:n julkaisuista: Science Express, Science Signaling, Science Translational Medicine, ScienceNOW ja ScienceCareers.

Lehdessä on vakiintunut seuraajakunta myös sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa ja Twitterissä.

Science lehti logo

Science Magazinen historiaa

Science-lehden perusti newyorkilainen journalisti John Michels vuonna 1880 Thomas Edisonilta saamalla taloudellisella tuella. Lehti ei aluksi saavuttanut tarpeeksi tilauksia ja sen julkaiseminen jouduttiin lopettamaan maaliskuussa 1882. Hyönteistutkija Samuel H. Scudder herätti lehden henkiin vuotta myöhemmin käytyään neuvotteluja yhdysvaltalaisten tiedeyhteisöjen kanssa, mukaan lukien AAAS:n. Neuvotteluista huolimatta Science ajautui uudelleen taloudellisiin vaikeuksiin vuonna 1894 ja se myytiin psykologi James McKeen Cattellille vaivaisella 500 dollarilla.

Cattellin ja AAAS:n sihteeri Leland O. Howardin vuonna 1900 tekemän sopimuksen mukaan Sciencestä tuli American Association for the Advancement of Sciencen aikakauslehti. 1900-luvun alkupuolella lehdessä julkaistiin useita merkittäviä artikkeleja eri aiheista, kuten banaanikärpästen genetiikasta, gravitaatiolinsseistä ja kierteisgalakseista. Cattellin kuoleman jälkeen lehden omistus siirtyi vuonna 1944 kokonaan AAAS:lle ja lehdeltä jäi puuttumaan johdonmukainen toimitus. Vasta vuonna 1956 Graham DuShanen tultua lehden päätoimittajaksi, sen levikki alkoi kasvamaan.

Tämän jälkeen lehden päätoimittajina ovat toimineet useat merkittävät tiedemiehet, kuten fyysikko Philip Abelson, biokemisti Daniel E. Koshland Jr., biokemisti Bruce Alberts ja geofyysikko Marcia McNutt.

Vuonna 2015 AAAS:n toimitusjohtaja Rush D. Holt Jr. totesi lehdestä tulleen entistä kansainvälisempi. Hänen mukaansa kansainväliset yhteistyölehdet ovat nykyään normi – niitä on nyt 60 % julkaistuista, kun vuonna 1992 luku oli vain 20 %.

Science-lehti on tilattavissa Suomeen vuoden määräaikaisella tilausjaksolla, joka sisältää noin 51 lehdestä ilmestyvää numeroa.

Kenelle?

Tiedettä ja teknologiaa tarkasti seuraaville

Ilmestyy

viikoittain, n. 51 numeroa vuodessa

Julkaisija

American Association for the Advancement of Science

Päätoimittaja

Marcia McNutt

Ensimmäinen numero

1880

Levikki

130 000

Lukijamäärä

570 400

Lukijaprofiili

-

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

0036-8075

Maa

Yhdysvallat

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram