Prospect

Prospect on vakiinnuttanut asemansa Britannian älykkäimpänä ajankohtaisia asioita käsittelevänä ja kulttuurista keskustelua ylläpitävänä aikakauslehtenä. Yhtä aikaa haastava ja viihdyttävä lehti pyrkii tekemään monimutkaisista ideoista helposti lähestyttäviä ja nautittavia hyödyntämällä parhaita kirjoittajia, ja pakkaamalla heidän työnsä hyvin suunniteltuun ja kuvitettuun lehteen. Lukijat kääntyvät sen puoleen saadakseen uusia ideoita otsikoiden takaa ja uusista näkökulmista.

Sen syvällisyys erottaa sen kilpailijoista. Lehden jokainen numero tuo yhteen terävimmät mielet tapahtumien ja ideoiden ympärille, jotka määrittelevät modernia maailmaa. Tuloksena syntyy viihdyttävä, informatiivinen ja ennakkoluuloton aikakauslehti, jossa yhdistyvät vahvat argumentit, selväjärkiset analyysit sekä elegantti ja elinvoimainen design.

Prospect tilattavissa nyt kotiin kannettuna vuoden määräaikaistilauksena, joka sisältää 12 numeroa.

Prospect-lehden logo

Prospect on yleishyödyllinen brittiläinen aikakauslehti, joka käsittelee politiikkaa, taloutta ja ajankohtaisia asioita. Kuukausittain ilmestyvän lehden yleisiä aihealueita ovat Britannian, Euroopan ja Yhdysvaltain politiikka, sosiaaliset kysymykset, taiteet, kirjallisuus, elokuvat, tiede, media, historia, filosofia ja psykologia. Lehti sisältää sekoituksen pitkähköjä analyyttisia artikkeleja, ensimmäisen persoonan reportaaseja ja yksisivuisia kolumneja.

Prospect on ajankohtainen aikakauslehti, joka on vakiinnuttanut asemansa älykkäänä ja oivaltavana julkaisuna, jolla on vaikutusvaltainen yleisö. Se on arvostettu ja arvovaltainen lehti, jota lukevat liikemiehet, ammatilaiset, akateemikot ja ajatusjohtajat.

Lehti tarjoaa ajatuksia herättävää sisältöä monenlaisita aiheista, mukaan lukien ajankohtaiset asiat, liiketoiminta, maailmanpolitiikka sekä lukijoiden rikkaat elämäntavat. Osaavan toimituksen lisäksi sen tekemiseen osallistuu lukuisia osaavia avustajia. Prospect etsii kaikkien aiheiden ajatusjohtajat ja haastaa heidät kommunikoimaan keskenään luodakseen agendoja, ei vain raportoidakseen niistä.

Lehden kenties merkittävimpiä osioita ovat:

  • Keskustelut kahta vastakkaista mielipidettä edustavan kirjoittajan välillä
  • Pyöreän pöydän keskustelut, joissa joukko asiantuntijoita tuo esiin näkökantansa annettuun aiheeseen
  • Merkittävien poliittisten ja kulttuurivaikuttajien haastattelut

Lehden historiaa

Prospectin perustivat lokakuussa 1995 Financial Times -lehden vanhempi kirjeenvaihtaja David Goodhart ja puheenjohtaja Derek Coombs. Goodhart sai idean perustaa kuukausittain ilmestyvä essee-pohjainen, yleishyödyllinen aikakauslehti, jollaista ei vielä tunnettu Britanniassa.

Lehti arvostaa riippumattomuutta enemmän kuin ideologiaa; sen artikkelit ja niiden kirjoittajat kattavat koko poliittisen kirjon. Viime vuosina päätoimittaja David Goodhart on herättänyt keskustelua artikkeleillaan, joiden mukaan Isossa-Britanniassa lisääntyvä monimuotoisuus voi heikentää solidaarisuutta, josta hyvinvointivaltio on riippuvainen.

Lehteen ovat kirjoittaneet vuosien varrella muun muassa Lionel Shriver, A. C. Grayling, Gordon Brown, Mohamed ElBaradei, Michael Lind, Michael Ignatieff, Geoff Dyer, Francis Fukuyama, Roger Scruton, Andrew Marr, John Kay ja J. M. Coetzee.

Prospect sai maailmanlaajuista huomiota lokakuussa 2005, kun se julkaisi listauksen maailman top 100 johtavista intellektuelleista. Tittelin voitti Noam Chomsky, jonka lukijat valitsivat annetuista ehdokkaista. Myös myöhemmän listaukset ovat herättäneet laajaa huomiota. Vuonna 2013 tittelin sai Richard Dawkins.

Elokuussa 2009 Adair Turner tuki Prospectissa ideaa maailmanlaajuisesta rahoitustoimiverosta. Hän varoitti, että turvonnut ja kohtuuttomia palkkoja maksava rahoitussektori on kasvanut yhteiskunnalle liian suureksi. Hän ehdotti, että valuutansiirtoveroa eli Tobinin veroa tulisi harkita käytetäväksi maailmanlaajuisesti.

Prospect on pyrkinyt myös elvyttämään novellitaidetta Britanniassa julkaisemalla lehdessä Royal Society of Literaturen voittajateoksen vuodesta 2009 lähtien.

Lehti myöntää vuosittain Think Thank Awardsit, joilla palkitaan ajatushautomoiden töitä kansallisella ja maailmanlaajuisella tasolla. Kilpailussa on useita palkintokategorioita.

Katso myös

Kenelle?

Älykkäille ja edistyksellisille ihmisille

Ilmestyy

12 numeroa vuodessa

Julkaisija

Prospect Publishing Ltd

Päätoimittaja

Tom Clark

Ensimmäinen numero

lokakuussa 1995

Levikki

31 425 (ABC 2015)

Lukijaprofiili

68 % mieslukijoita, 32 % naislukijoita

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

1359-5024

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram