National Geographic

National Geographic on yksi maailman tunnetuimmista lehdistä. Kannen keltaisista kehyksistä tunnistettavaa lehteä on julkaistu vuodesta 1888 lähtien.

National Geographic tunnetaan huolellisista, laadukkaista ja mielenkiintoisista reportaaseistaan sekä huippuluokkaisista valokuvistaan. Lehden artikkeleissa käsitellään kiehtovalla tavalla luontoa, tiedettä, ihmisiä, eläimiä ja historiaa.

Lehti esittelee maailman ihmeet ja tutustuttaa lukijansa tieteen kiehtovaan maailmaan kiinnostavalla tavallaan. Joka numero tarjoaa yli sata sivua mielenkiintoista luettavaa.

Suomenkielinen National Geographic -lehti lakkautettiin vuoden 2020 aikana.

Katso myös National Geographic US -lehti.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

 

National Geographic logo

National Geographic on joka kuukausi ilmestyvä tiedejulkaisu, jota on julkaissut Suomessa Bonnier Publications vuodesta 2001. Alkuperäinen yhdysvaltalainen lehti on ilmestynyt vuodesta 1888 lähtien. National Geographic tunnistetaan kantta reunustavasta keltaisesta kehyksestä, joka on myös lehden rekisteröimä tavaramerkki. Suomen painoksen levikki on 11 036 (LT 2014).

Korkealaatuisia reportaaseja kiehtovasti esitettynä

National Geographic on maailman tunnetuin matkailija ja yksi maailman tunnetuimmista aikakauslehdistä. Se tunnetaan upeaista valokuvistaan ja kiehtovista reportaaseistaan, jotka käsittelevät tiedettä, luontoa, ihmisiä, kulttuureita, tutkimusmatkoja ja avaruutta. Lehti vie joka kuukausi 50 miljoonaa lukijaansa unohtumattomille matkoille ja innoittaa heitä pitämään huolta kauniista maapallostamme.

Lehden sykähdyttävän upeista kuvista vastaavat maailman parhaat valokuvaajat, jotka ovat aina valmiina syöksymään sinne missä tapahtuu ja panemaan itsensä likoon. He lentävät tuntikausia kuumailmapallossa Borneon sademetsien yllä ja sukeltavat jokeen tekemään tuttavuutta lähempää tuttavuutta myrkyllisten kobrien kanssa jakaakseen kokemuksensa lukijoiden kanssa. Lehteen pääsevät kuvat valitaan tuhansien otosten joukosta ja lehteen pääseminen on kunnia-asia monille valokuvaajille ja toimittajille.

Jokainen reportaasi on kuukausien ja jopa vuosien suunnittelun sekä tutkimus- ja kenttätyön tulos. Lehden tavaramerkkehin kuuluvat myös huolellinen kieli ja perusteellinen taustatutkimus, joten voit luottaa tietoon, jonka se jakaa. National Geographic on lehti, joka kertoo mitä päivittäisen uutisvirran taakse todella kätkeytyy.

National Geographic esittelee maailman ihmeet ja tutustuttaa tieteen uusimpiin löytöihin omalla ainutlaatuisen kiehtovalla tavallaan. Lehden jokainen numero sisältää yli sata sivua painavaa asiaa ja huippumielenkiintoisia reportaaseja nautittavassa muodossa.

Lehden joka numerossa:

  • Uhkarohkeita tutkimusmatkoja
  • Rajoja rikkovia seikkailuja
  • Uraauurtavia löytöjä
  • Maailmaa mullistavia tutkimuksia

National Geographicia lukevat kaikenikäiset, maailmastamme ja ympäristöstään kiinnostuneet ihmiset.

Kuukausittain ilmestyvä lehti on saatavilla irtonumeromyynnissä kautta maan ja tilattavissa itselle tai lahjaksi kesto- tai määräaikaistilauksena.

 

Muualla verkossa

Lehden suomenkielisiltä verkkosivuilta osoitteesta natgeo.fi löytyy eläimiin, luontoon ja tieteeseen liittyviä uutisia sekä paljon muuta mielenkiintoista sisältöä, kuten videoita, kuvagallerioita, kuvakilpailun, visoja ja Kysy meiltä -palsta.

Lehden kiehtovaa kansainvälistä Facebook-sivua kannattaa myös ehdottomasti seurata!

Tilausmuutoksissa, kuten osoitteenmuutos- ja peruutusasioissa tulee aina olla yhteydessä Bonnie Publicationsin asiakaspalveluun.

Lehden historiaa

Ensimmäinen National Geographic Magazinen numero ilmestyi lokakuussa 1888, yhdeksän kuukautta sen julkaisija National Geographic Societyn perustamisen jälkeen.

Tammikuusta 1905 lähtien, jolloin lehdessä julkaistiin useita koko sivun kokoisia valokuvia Tiibetistä vuosilta 1900-1901, lehti muuttui tekstipohjaisesta julkaisusta lähemmäksi tieteellistä aikakauslehteä, joka tarjosi entistä enemmän kuvitettuja kertomuksia, mistä muodostui lehden tunnettu tyyli. Myöhäisempien numeroiden joukosta heinäkuun 1985 kansikuva afgaanityttö Sharbat Gulasta tuli yksi lehden merkittävimmistä valokuvista kautta aikojen.

1990-luvun lopulla lehti alkoi julkaisemaan The Complete National Geographicia, joka oli digitaalinen kokoelma lehden edellisistä numeroista. Valokuvaajat haastoivat lehden oikeuteen kuvien uudelleenjulkaisuun liittyvissä tekijänoikeuskysymyksissä. National Geographic poisti digitaalisen arkiston markkinoilta vuonna 2004, kunnes riidat oli sovittu. Vuodesta 2009 lehti jatkoi kokoelman julkaisua ja se on edelleen tilaajien saatavilla.

Kenelle?

Luonnosta, tieteestä ja historiasta kiinnostuneille

Ilmestyy

12 numeroa vuodessa

Julkaisija

Bonnier Publications Oy

Päätoimittaja

Karen Kjær Gunn

Ensimmäinen numero

1888 (Suomessa tammikuussa 2001)

Levikki

11 036 (LT 2014)

Lukijamäärä

122 000 (KMT 2009)

Lukijaprofiili

56 % miehiä, 44 % naisia

Irtonumero

9,15 € (Lehtipiste)

ISSN

1457-5981

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram