BBC History

Britannian myydyin historialehti BBC History auttaa tuomaan maailman rikkaat menneet ajat eloon.

Joka kuukausi johtavien historioitsijoiden kirjoittamia monipuolisia juttuja historiallisista henkilöistä ja aiheista toisesta maailmansodasta Stonehengen tarkoitukseen ja Kleopatrasta Henrik VIII:n kuuteen vaimoon.

BBC History -lehteä lukee sadat tuhannet lukijat ympäri maailmaa. BBC:n suosittujen tv- ja radio-ohjelmien vanavedessä kulkevan lehden missio on "informoida, sivistää ja viihdyttää".

BBC History tilattavissa nyt kotiin kannettuna vuoden määräaikaistilauksena (sis. 13 numeroa)!

BBC History: Lehti Britannian ja maailman historiasta

BBC History Magazine logo

BBC History on brittiläinen historialehti, joka on omistautunut Britannian ja maailman historialle. Lehti on suunnattu kaikille osaamisen tai kiinnostuksen tasosta riippumatta. Siitä ilmestyy 13 numeroa vuodessa, yksi joka kuukausi sekä joulun erikoisnumero. Lehden omistaa BBC Worldwide ja sitä julkaisee lisenssillä Immediate Media Company.

Lehti koostuu akateemisten historioitsijoiden kirjoittamista ajankohtaisista aiheista, jotka ovat usein linjassa BBC:n radio- ja tv-ohjelmien kanssa. Lehti sisältää uutistapahtumien historiallisia analyysejä ja aiempien vastaavien vertailuja, uusien kirjojen arvosteluja sekä artikkeleja merkittävistä historiallisista tapahtumista.

Herättää historian eloon

BBC History on Britannian myydyin historialehti ja sillä on erittäin sitoutunut ja uskollinen lukijakunta. Se tuo historian eloon informatiivisilla, elävillä ja viihdyttävillä artikkeleillaan, joita kirjoittavat maailman johtavat historioitsijat ja historian toimittajat. Olipa kyseessä sitten politiikan historia tai kiehtovat tarinat yksityiselämästä kautta aikojen, BBC History tuo uutta valoa menneisyyteen ja auttaa ymmärtämään nykyisyyttä.

Vaikka BBC History on historialehti, se ei jämähdä menneisyyteen. Olipa kyseessä uusin tutkimustieto tärkeästä historiallisesta aiheesta tai selitykset, miten historia voi vaikuttaa ajankohtaisiin asioihin, se tarjoaa aina tuoreen näkökulman siihen, miten asiat ovat menneet ennen. Se on lehti, joka kattaa kaiken, mitä koskaan on tapahtunut poimien kiehtovimmat aiheet lukijoilleen joka kuukausi.

Miksi kannattaa alkaa tilaajaksi?

  • Historian asiantuntijoiden artikkeleja tunnetuilta nimiltä, kuten Dan Snow, Antony Beevor, Mary Bead ja Michael Wood
  • Syvällisiä artikkeleja joka kuukausi
  • Uutisia historiasta, mielipiteitä, ideoita vierailuihin kulttuuriperinnöllisissä kohteissa Britanniassa ja ulkomailla
  • Vastauksia kiehtoviin historiallisiin kysymyksiin
  • Kattava kirja-arvosteluosio
  • Määräaikainen, automaattisesti tilausjakson lopussa päättyvä tilaus parhaaseen tarjoushintaan
  • Lehti kotiin kannettuna, joten yksikään numero ei jää välistä!

Lehden historiaa

BBC History -lehden perusti toukokuussa 2000 BBC Magazines (nyk. Immediate Media Co) ja sen ensimmäinen päätoimittaja oli kokenut toimittaja Greg Neale. Helmikuussa 2004 julkaisutoiminan emoyhtiö BBC Worldwide osti Origin Publishing -julkaisijan, joka oli julkaissut kilpailevaa Living History Magazinea huhtikuusta 2003 lähtien. Living History Magazine yhdistettiin onnistuneesti BBC Historyn kanssa ja sen myynti ja tilausmäärät nousivat.

Lehti on laajentunut myös ulkomaille. Maaliskuussa 2010 espanjalainen julkaisija Ediciones Nobel toi markkinoille lehden espanjankielisen version, BBC Historia. Maaliskuussa 2011 aloitti lehden unkarilainen painos, joka sisältää unkarilaisten historioitsijoiden kirjoittamia juttuja ja englanninkielisestä painoksesta käännettyjä artikkeleja.

BBC History on saanut usein huomiota mediassa provosoivilla artikkeleillaan. Tammikuun 2006 numerossaan lehti julkaisi artikkelin "10 huonointa brittiä" ja saman vuoden elokuussa artikkelin "Britannian paras pääministeri", jotka nousivat otsikoihin. Vuonna 2008 lehti kysyi olisiko nyt oikea aika pyytää Ranskalta muun muassa Englannin valloituksesta kertovaa Bayeux’n seinävaatetta Englantiin näytteille.

Lehden neuvottelukuntaan kuuluu tai on kuulunut useita historioitsijoita, mukaan lukien Simon Schama, Richard Evans, Laurence Rees, Kenneth O. Morgan ja Ian Kershaw.

Kenelle?

Historiasta kiinnostuneille

Ilmestyy

13 numeroa vuodessa

Julkaisija

Immediate Media Company Limited

Päätoimittaja

Rob Attar

Ensimmäinen numero

toukokuussa 2000

Levikki

97 000 (ABC 2014)

Lukijamäärä

321 000 (ABC 2014)

Lukijaprofiili

58 % mieslukijoita, 42 % naislukijoita, lukijoiden keski-ikä 46 vuotta

Irtonumero

9,90 € (Lehtipiste)

ISSN

1469-8552

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram