Maailman Kuvalehti

Maailman Kuvalehteä lukevat tiedostavat ja avarakatseiset ihmiset, jotka pyrkivät elämään kestävän kehityksen mukaisesti tekemällä eettisesti ja ekologisesti oikeita valintoja. Lehden lukijat pitävät ihmisarvoa samana kaikkialla maailmassa ja kokevat erilaiset kulttuurit rikkautena.

Kymmenen kertaa vuodessa ilmestyvä Maailman Kuvalehti kertoo asioista valtamedian ulkopuolella ja taustoittaa maailman tapahtumia. Lehden tekijöihin kuuluu arvostettuja kirjoittajia ja lehden upeat kuvareportaasit ovat Suomen parhaiden valokuvaajien ottamia.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Maailman Kuvalehti (ent. Maailman Kuvalehti Kumppani) on Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa ry:n julkaisema aikakauslehti, joka ilmestyy 10 kertaa vuodessa, heinäkuussa tuplanumerona.

Uudistunut lehti täytti vuonna 2015 jo 30 vuotta. Uudistuksen myötä lehteen tuli kätevämpi koko, raikkaampi ilme, uudistuneet nettisivut ja paljon uutta sisältöä.

Kymmenen kertaa vuodessa ilmestyvä lehti kertoo inhimillisiä ja oivaltavia tarinoita eri maiden ihmisistä, ihmisryhmien asemasta maailmantaloudessa sekä tarjoaa valtamediasta poikkeavia näkökulmia asioihin. Lehden aihealueita ovat kehitysmaiden arki ja monikulttuurinen Suomi. Sen teemoihin kuuluvat ihmisoikeudet, kehityspolitiikka, ympäristö, kulttuuri sekä alueiden väliset kuilut.

Maailman Kuvalehden avustajiin kuuluvat ulkomailla asuvien tekijöiden lisäksi useita arvostettuja kirjoittajia ja kuvaajia. Lehdessä uskotaan omaperäisiin reportaaseihin, oivaltaviin tarinoihin ja valtamediasta poikkeaviin näkökulmiin. Lehden upeat ja värikkäät kuvareportaasit ovat Suomen parhaiden valokuvaajien ottamia.

Maailman Kuvalehti tarjoaa

  • Oivaltavia ja inhimillisiä tarinoita eri maiden ihmisistä
  • Tietoa ihmisryhmien asemasta politiikassa ja maailmantaloudessa
  • Suomen parhaiden valokuuvaajien korkeatasoisia kuvareportaaseja
  • Koskettavia reportaaseja kriisialueilta
  • Puhuttelevia henkilötarinoina
  • Analyyttisiä lukujuttuja, jotka taustoittavat tapahtumia ja ilmiöitä

Maailman Kuvalehden motto on "Rakkaudesta muuttuvaan maailmaan." Maailman ongelmat ovat koko ajan monimutkaisempia ja ymmärtääksesi niitä sinun tulee tietää. Kun rohkenet katsoa kauas, näet selvemmin lähelle ja oivallat pian, että meissä on enemmän yhteistä kuin erilaista.

Lehdessä julkaistaan Onnen lahjat -sarjakuvaa, jota piirtävät Pauli Kallio ja Kati Kovács. Lehdelle on myönnetty Pohjoismainen Joutsenmerkki-ympäristömerkki.

Maailman Kuvalehden lukijat

Maailman Kuvalehteä lukevat tiedostavat ja avarakatseiset ihmiset, jotka pyrkivät elämään kestävän kehityksen mukaisesti tekemällä eettisesti ja ekologisesti oikeita valintoja. Lehden lukijoille ihmisarvo on sama kaikkialla maailmassa ja erilaiset kulttuurit rikkaus.

Maailman Kuvalehti eli Maku on lehti, joka luetaan tarkkaan. Yli yhdeksän kymmenestä lukee lehden mieluiten painettuna ja yli puolet lukijoista lukee lehden kannesta kanteen ja arkistoi vanhat numerot. Lehden parissa viihdytään keskimäärin yli tunti ja sitä lukee yli kaksi henkilöä.

Maailman Kuvalehden historia

Kepa ry. aloitti Kumppani-lehden julkaisemisen Suomessa 1990-luvun alussa. Lehden julkaiseminen oli mahdollista pitkälti ulkoasianministeriön tuella. Vuoteen 2005 asti lehti ilmestyi joka toinen kuukausi ja se oli täysin ilmainen.

Vuodesta 2005 alkaen lehti on ilmestynyt kerran kuukaudessa ja se on ollut maksullinen. Vuonna 2009 lehden nimi muuttui muotoon Maailman Kuvalehti Kumppani. Syksyllä 2011 Kumppani jäi pois nimestä ja lehdestä tuli pelkkä Maailman Kuvalehti.

Maailman Kuvalehti muualla verkossa

Maailman Kuvalehteä julkaisee Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa ry, joka on yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntijajärjestö. Kepan toiminta-ajatuksena on "koota ja innostaa suomalaista kansalaisyhteiskuntaa toimimaan rohkeasti oikeudenmukaisen maailman puolesta". Kepa pyrkii lisäämään suomalaisen kansalaisyhteiskunnan tietoisuutta maailmanlaajuisista kysymyksistä ja parantaa sen toimintakykyä järjestämällä tiedotus-, koulutus-, kampanja- ja palvelutoimintaa. Tutustu Kepa ry:hyn järjestön nettisivuilla.

Lehden omilla sivuilla julkaistaan lyhyitä ja pitkiä juttuja maailman menosta sekä kolumneja ja pääkirjoituksia. Arkistosta löydät kaikki lehden aiemmin julkaistut numerot. Lehti viestii myös Twitterissä.

Ilmestyy

10 numeroa vuodessa, joista yksi tuplanumero

Julkaisija

Kepa ry

Päätoimittaja

Anni Valtonen

Ensimmäinen numero

1985

Levikki

6 000 - 12 000 (painos)

Lukijamäärä

-

Lukijaprofiili

55 % naisia, 45 % miehiä

Irtonumero

6,90 € (Lehtipiste)

ISSN

0039-5552

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram