Maku

Maku on Suomen suosituin ruokalehti ja jokaisen kotikotin itsestään selvä valinta. Se on lehti, joka auttaa onnistumaan keittiössä ja innostaa syömään terveellisemmin.

Joka numerossa runsaasti uusia reseptejä: helppoja ja nopeita arkiruokia, leivonnaisia, juhlaideoita, sesongin raaka-aineita ja muuta ruokaan liittyvää. Lisäksi Maku tarjoaa parhaat keittiöniksit, juoma- ja viinisuositukset, ruokamatkoja, kodinkoneiden vertailuja ja uutisia ruoan maailmasta.

Katso Maku-lehtitarjous tästä ja tilaa lehti kotiin kannettuna edulliseen hintaan:

Suomen maittavin lehti aktiivisille kotikokkaajille

Maku lehti tarjous ja tilaus

Suomen suurin ja suosituin ruoka- ja juomalehti, kaikkien kotikokkien ykkösvalinta Maku, on jo yli kymmenvuotias.

Tätä helposti lähestyttävää ja inspiroivaa lehteä julkaisee A-lehdet ja sen päätoimittaja on Jenny Brandt, joka seuraa tehtävässä Riikka Pekkalaa.

Täydellinen kumppani niin arkeen kuin juhlavimpiinkin hetkiin

Maku on innovatiivinen ja virkistävä ruokalehti, jonka resepteissä keskitytään erityisesti vaivattomuuteen. Se tarjoaa yksinkertaisia, mutta oivaltavia reseptejä, jotka sopivat niin kiireisiin arki-iltoihin kuin erityisiin juhlahetkiinkin.

Tämä lehti ymmärtää lukijoidensa tarpeita joustaa tilanteen mukaan – olipa kyseessä sitten perjantai-illan herkkuhetki, rento viikonloppuaamiainen tai ne juhlan hetket, kun haluat loihtia unelmaleivonnaisia vieraidesi hurmaamiseen.

Maku tuo kirjaimellisesti pöytään monipuolisia ja inspiroivia ruokaideoita. Sen sivuilta löydät niin helpot ja nopeat reseptit, jotka ovat täydellisiä kiireisen päivän pelastajia, mutta myös näyttäviä ruokalajeja, jotka soveltuvat parhaiten erityisiin hetkiin oman perheen tai vieraiden kanssa nautittavaksi.

Lehti korostaa ruoanlaiton iloa ja yksinkertaisuutta, tarjoten lukijoilleen mahdollisuuden nauttia herkullisesta ja terveellisestä ruoasta ilman monimutkaisia valmistusprosesseja.

Maku-lehti on enemmän kuin reseptivihko – se on päivittäisiä ruokahetkiäsi rikastuttava julkaisu, joka tuo keittiöösi uusia, virkistäviä tuulia. Se on suunnattu kaikille ruoanlaitosta kiinnostuneille, olivatpa he sitten kokeneita kotikokkeja tai vielä ruoanlaittoon jännityksellä suhtautuvia, mutta uutta oppimaan valmiita vasta-alkajia.

Jokainen numero tarjoaa uusia makuja (sic), tuoreita ideoita ja inspiraatiota, jotka tekevät jokaisesta ateriasta erityisen!

Joka numero tarjoaa vähintään 50 testattua reseptiä

Maku-lehti on kuin keittiön taikuri, joka loihtii jokaiseen numeroonsa vähintään 50 uutta, huolella valikoitua ja ammattilaisten suunnittelemaa reseptiä – tarjoilua niin arjen noutopöytään kuin juhlien juhlapöytäänkin.

Näiden ohjeiden avulla kokkaat mutkattomasti, mutta mestarillisesti niin sydämelliset arkiruoat kuin kauden juhla- ja sesonkiherkutkin.

Maku on kuin suuri ja lämminhenkinen ruokayhteisö, joka tarjoaa keittiöösi avaimet onnistumiseen ja innostaa syömään paremmin, maistuvammin ja terveellisemmin!

Jokainen lehden resepti on kuin täydellisesti maustettu, huolella haudutettu ja murea pataruoka – testattu, tarkastettu ja tositoimissa keittiössä kuvattu. Se on kuin kauden raaka-aineiden sinfoniaa, jossa soivat yhdessä uusien makujen harmonia ja vanhojen suosikkien vivahteikas kaiku.

Lehden joka numerossa:

 • Vähintään 50 ohjetta ruoanlaittoon ja leivontaan
 • Ruokaharrastajien bravuurit
 • Leivontareseptit arkeen ja juhlaan
 • Vinkkejä hyvään oloon
 • Maailman keittiöiden esittelyjä
 • Kahden viikon ruokalistat ja isoäidin reseptit
 • Ratkaisuja arjen ruokaongelmiin
 • Ammattilaisten suunnittelemat ja testaamat reseptit
 • Juoma- ja viinisuositukset
 • Kattausideoita
 • Erikoisruokavaliot

Maku tekee tavallisesta taivaallista

Lehti tarjoilee lukijoilleen ammattikokkien niksejä kuin kuiskaten korvaasi salaisuuksia onnistuneen illan resepteistä juhlakattauksiin. Lisäksi se toimii henkilökohtaisena oppaanasi ravitsemuksen, kodinkoneiden ja uutuustuotteiden maailmassa vertaillen ja valaisten parhaita valintoja samalla innostaen sinua tekemään tietoisia valintoja.

Makumatkat-sivut vievät lukijat maailman keittiöiden sydämiin, antaen heille mahdollisuuden maistaa ja kokea globaalien makujen kirjon. Se kertoo ruokamaailman tuoreimmat uutiset ja tapahtumat kuin tarinat kaukomaiden maustemarkkinoilta.

Lehden haastattelun ja artikkelit ovat kuin mielenkiintoisia keskusteluja suomalaisten ruokaihmisten kanssa, joista voit poimia makuusi sopivia inspiraatiota maailman joka kolkasta.

Jokainen lehden numero on kuin oma lukunsa makujen suuressa tarinassa availlen teemoja, jotka vievät lukijan yhä syvemmälle uusien makujen maailmaan. Se kertoo, mikä maistuu parhaalta juuri nyt, mikä trendaa ja miksi sekä nostaa esiin sesongin parhaimmat ja tuoreimmat raaka-aineet.

Kevään ja syksyn Maku Kaneli & Sokeri -erikoisnumerot tarjoilevat erityisiä herkkupaloja ja makeita yllätyksiä.

Maku on elämyksellinen ja nautinnollinen ruokalehti, joka ruokkii unelmiasi ja antaa välineet niiden toteuttamiseen. Se on kulinaristin paras ystävä, joka ei koskaan jätä makunystyröitä nälkäiseksi!

Ilmestymispäivät ja aiheet

Astu siis mukaan makumatkalle läpi seuraavan vuoden, jolloin jokainen kuukausi tarjoilee oman herkullisen teemansa kutsuen sinut kokkailun iloisen karnevaalin sydämeen.

Olipa kyseessä sitten arjen ruoanlaitto tai erityiset juhlahetket, Maku on jälleen kerran oppaasi maistuvaan ja vaivattomaan vuoteen.

Tässä esimakua siitä, mitä voit odottaa Maku-lehdeltä tänä vuonna:

 1. 3.1.2024. Teema: Kaukomatkalle kotikeittiössä. Mausteet ja kastikkeet. Välipalat.
 2. 7.2.2024. Teema: Leivontaekstra. Arjen kasviproteiinit. Lastenkutsut. Talven juomat.
 3. 6.3.2024. Teema: Pääsiäinen. Broileriruoat. Rahka. Oikaise pakasteilla ja valmistaikinoilla.
 4. 10.4.2024. Teema: Kevään juhlat. Kakut ja koristelu. Jäätelöt. Juhlajuomat.
 5. 8.5.2024. Teema: ERIKOISNUMERO: Kaikki grillauksesta. Lihat, juustot, kalat, makkarat, kasviproteiinit. Mausteet ja marinadit + tarvikkeet.
 6. 12.6.2024. Teema: Rentoa kesäruokaa. Helpot leivonnaiset. Kesän juomat.
 7. 14.8.2024. Teema: Koko perheen arkiruoat. Nopeasti jauhelihasta. Piirakat. Säilöntä.
 8. 11.9.2024. Teema: Kotimaiset raaka-aineet. Kala-, kaura- ja perunavalmisteet. Syksyn leivonta.
 9. 9.10.2024. Teema: Pataruoat. Leffaillan herkut. Juustot ja viinit. Kahvi ja suklaa.
 10. 13.11.2024. Teema: Joulu. Ruoat, leivonnaiset, lahjat ja juomat.

Alkuvuosi on maailman makuja täynnä. Sukella eksoottisiin mausteisiin ja kastikkeisiin sekä nauti monipuolisista välipaloista, jotka vievät sinut kaukomaille omasta keittiöstäsi käsin.

Helmikuun lehti hemmottelee leivonnan ystäviä. Lisäksi lehdessä tutustutaan kasviproteiineihin ja juhlitaan lastenkutsuja, unohtamatta myöskään talven lämmittäviä juomia.

Maaliskuussa valmistaudutaan pääsiäiseen broileriruokien, raikkaan rahkan ja helppojen pakaste- ja valmistaikinavinkkien avulla.

Kevään juhliin valmistaudutaan valmistamalla helppoja kakkuja ja koristeluja, herkullista jääteöä ja juhlajuomia, jotka täydentävät juhlaisat hetket.

Toukokuussa Maku tarjoaa grillauksen ystäville kaiken kattavan erikoistnumeron, joka sisältää reseptejä ja vinkkejä lihoihin, juustoihin, kaloihin, makkaroihin ja kasviproteiineihin. Grillaukseen tarvitaan myös tietysti parhaimmat mausteet ja marinadit.

Kesäkuussa lehti kutsuu sinut nauttimaan rennosta kesäruoasta, helpoista leivonnaisista ja virkistävistä kesäjuomista. Täydellisiä reseptejä kesän lämpimiin päiviin ja iltoihin.

Elokuun numerossa valmistetaan koko perheen maittavia arkiruokia. Tutustu nopeisiin jauheliharesepteihin, herkullisiin piirakoihin ja käytännöllisiin säilöntävinkkeihin.

Syyskuun elonkorjuunumerossa juhlistetaan kotimaisia raaka-aineita: kalaa, kauraa ja perunaa, sekä valmistetaan syksyn leivonnaisia, joissa esiin nousevat paikallisten tuotteiden parhaat puolet.

Lokakuussa meitä lämmittävät pataruoat, leffaillan herkut, juustot, viinit sekä kahvin ja suklaan maut.

Marraskuussa alamme valmistautumaan joulun makuihin jouluisten ruokien, leivonnaisten, lahjojen ja juomien valmistuksen kanssa!

Katso myös:

Kenelle?

Kaikille kotikokeille ja leipojille, erityisesti 30-54 -vuotiaat naiset

Ilmestyy

8 numeroa vuodessa

Julkaisija

A-lehdet Oy

Päätoimittaja

Riikka Pekkala

Ensimmäinen numero

2003

Levikki

43 820 (LT 2015)

Lukijamäärä

180 000 (KMT 2016)

Lukijaprofiili

76 % naisia, 24 % miehiä, suurin lukijaryhmä 45-64 -vuotiaat

Irtonumero

7,90 € (Lehtipiste)

ISSN

1459-4447

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram