Kamratposten

Kamratposten eli KP on Ruotsin vanhin, suurin, paras ja tärkein lastenlehti.

KP:stä lukijat voivat lukea kaikesta, mikä on tärkeintä elämässä: ystävyydestä, rakkaudesta, urheilusta, julkkiksista, uutisista, eläimistä ja käsitöistä – unohtamatta myöskään uutisia, ideoita ja vinkkejä sekä hauskoja tarinoita. Kaikki samasta lehdestä, helposti ymmärrettävässä muodossa ja kokonaan ilman mainoksia.

Kamratposten on erittäin suosittu lastenlehti ja täydellinen lahja 8-14 -vuotiaille pojille ja tytöille.

Katso Kamratposten-lehtitarjous tästä ja tilaa lehti kotiin kannettuna edulliseen hintaan:

 

Tilaa Kamratposten tarjoushintaan

Kamratposten (KP) on ruotsalainen lastenlehti. Sen perusti opettaja Stina Quint vuonna 1892 nimellä Folkskolans barntidning. Lehti ilmestyy joka kolmas viikko.

Kamratpostenin kohderyhmää ovat 8-15 -vuotiaat lapset. Lehti pyrkii kirjoittamaan ajankohtaisista ja yleismaailmallisista asioista ymmärrettävästi ja neutraalilla tavalla. Lehdessä ei ole mainoksia, vaan se on rahoitettu kokonaan tilausmyynnillä ja oheistuotemyynnillä.

Kamratpostenin sisältö

KP käsittelee kaikkia ystävyydestä rakkauteen, urheilua, viihdettä, uutisia, eläimiä, vinkkejä ja ideoita, reportaaseja, käsitöitä, arvoituksia ja hauskoja juttuja. Kaikkea mahtuu mukaan!

Mihin avaruus loppuu? Miten rakastutaan? Miksi haukottelemme? Ja myös lukijoilla on sanansa sanottavanaan – iso osa KP:n sisällöstä on lukijoiden kysymyksiä tai vinkkejä heiltä. Kamratposten on ollut sadan vuoden aikana kaveri ja ystävä tuhansille lapsille ja nuorille. Ja sitä se aikoo olla jatkossakin.

Lehden jokainen numero sisältää:

 • Vahvoja tunteita. Miten aloittaa seurustelu? Voiko olla useampi bestis? Voisiko olla mukavaa olla yksin? KP:n joka numerossa vahvoja tunteita: ystävyyttä, rakkautta, yksinäisyyttä, onnea, mustasukkaisuutta ja kateutta. KP:ssä kaikki tunteet ovat sallittuja!
 • Idoleja. KP:stä luet kuumimmista artisteista, jännittävimmistä näyttelijöistä ja menestyvimmistä urheilutähdistä.
 • Kuvia. Kaksi kuvaa, satoja toiveita. KP:ssä lukijat päättävät mitä kuvia julkaistaan: artisteja, eläimiä tai urheilijoita. Lähetä pyyntö ja toiveesi voi toteutua!
 • Raportteja. Mitä muut lapset ja nuoret tykkäävät tehdä? Mitä tapahtuu Ruotsissa ja maailmalla? KP on aito ja tärkeä lehti lapsille ja nuorille. Se kirjoittaa jokapäiväisestä elämästä... ja sellaisesta josta et edes tiennyt.
 • Keskustelua ja vastauksia. Prat on KP:n lukijan sana. Siellä lukijoiden sana on laki ja he saavat vastauksia toisiltaan. Keskustelu on suoraa ja elävää. Ja se käy kuumana!
 • Kropp & Knopp -palstalle voit lähettää kaikki kysymykset, joita et uskalla kysyä keltään muulta. Kysymyksiä kehosta, ystävyydestä, rakkaudesta, yksinäisuudestä ja monimutkaisista vanhemmista. KP:n asiantuntijat Annica Frithiof ja Fox Foxhage vastaavat. He molemmat ovat nuorten kuraattoreita.
 • Vastauksia. Miksi hammastahna on raidallista? Onko kissoilla yhdeksän elämää? Ketkä ovat maailman rikkaimpia ihmisiä. Kysy mitä haluat ja voit saada vastauksen kysymykseesi.
 • Tiede & fakta. Kaikkea jännittävää tieteestä. Opi uutta aivoista, merieläimistä, dinosauruksista ja paljon muusta.
 • KP Fixar -palstalla lukijat kertovat isoimmista unelmistaan. KP Fixar voi auttaa kokemaan jännittäviä asioita ja tekemään unelmista totta. Olipa unelma sitten hypätä laskuvarjolla, nukkua kummitustalossa, harjoitella suosikkijoukkueen mukana, vierailla suklaatehtaassa tai mitä tahansa muuta.
 • Leikekirja. KP-lukijoiden oma leikekirja on täynnä lukijoiden hauskoja kuvia, listoja, reseptejä, vinkkejä, runoja, terveisiä ja paljon muuta.
 • Kiusallisia asioita ja salaisuuksia -palstalla lukijat jakavat kiusallisia unelmia, tapahtumia ja ajatuksia sekä salaisimmatkin salaisuudet.
 • Hauskoja juttuja. Parhaita ja hauskimpia tarinoita ja vaikeimpia pulmia.
 • Huvia. Lue uusimmista elokuvista, kirjoista, peleistä ja musiikista. KP:n arvioi parhaat!

Kamratposten on erittäin suosittu lastenlehti ja täydellinen lahja 8-14 -vuotiaille pojille ja tytöille. Tilaamalla lehden lukijat saavat runsaasti hauskaa lukemista ja tietoa suurimmista tähdistä. Kamratposten kirjoittaa myös tieteestä ja uutisista helposti ymmärrettävällä tavalla. Kamratpostenin tilaajat saavat myös jokaisessa numerossa vastauksia kysymyksiinsä rakkaudesta, ystävyydestä ja kehosta, joihin voisi olla hieman vaikeaa saada muualta vastauksia.

Kamratposten on perustamisestaan lähtien edistänyt lasten lukemista ja vahvistanut lukijoidensa itsentuntoa. Vuonna 1892 lehden tavoitteena oli olla kirja, joka ei koskaan lopu, mutta nykyään se on huippusuosittu lastenlehti kokonaan ilman mainoksia. Tee lapsi onnelliseksi ja tilaa Kamratposten jo tänään!

Kamratposten ilmestyy kolmen viikon välein ja se on tilattavissa Suomeen koko vuoden automaattisesti päättyvänä määräaikaistilauksena. Tilausjakso sisältää kaikki vuoden aikana ilmestyvät 18 hauskaa numeroa.

Lehti verkossa

Kamratpostenilla oli oma verkkosivusto vuodesta 2007 lähtien osoitteessa kamratposten.nu, jossa lukijat voivat lukea kehosta ja historiasta sekä pelata pelejä.

Lehden yhteisöllinen, 8-16 -vuotiaille lapsille suunnattu sivusto KPwebben.se avattiin syyskuussa 2007. Sivusto oli muutaman vuoden ajan maksullinen lehden talousongelmien vuoksi, mutta sisältö muuttui jälleen ilmaiseksi lehden tilaajille. Osia sivustosta jouduttiin lakkauttamaan vuonna 2010.

Nykyään sivustolta löytyy artikkeleja, käsitöitä, reseptejä, tietoa kehosta ja seksuaalisuudesta sekä mahdollisuus lähettää postia toimitukselle.

Lehteä voi seurata myös Facebookissa ja Twitterissä.

Kamratpostenin historiaa

Folkskolans barntidning -lehden ensimmäinen numero ilmestyi 16. maaliskuuta 1892 Nyköpingissä, Ruotsissa. Lehti sisälsi kuuluisien kirjailijoiden tarinoita, käsitöitä ja arvoituksia. Sen tavoitteena oli antaa lukijoilleen "kirja, joka ei lopu koskaan" ja kasvattaa heitä "hurskauteen, isänmaallisuuteen, raittiuteen ja eläinrakkauteen". Lehti oli mustavalkoinen ja siinä oli 4-8 sivua. Tomtebrev-osastolla oli lukijoiden kirjeitä ja niihin vastasi Nisse tidningstomte.

Vuonna 1930 lehti siirtyi Åhlén & Åkerlunds -yrityksen (myöhemmin Bonnier Tidskrifter) omistukseen. Vuonna 1934 lehti alkoi ilmestymään osittain värillisenä ja samana vuonna tuolloin tuntematon kirjailija Astrid Lindgren alkoi kirjoittamaan siihen Filiokus-tarinoita. Vuonna 1943 lehteen tuli "Visste du att..." (Tiesitkö, että...) -palsta, jossa kerrottiin mielenkiintoista tietoa. Vuonna 1950 lehti tuli kokonaan värilliseksi ja se sai nykyisen nimensä Kamratposten. Vuonna 1969 KP avasi ensimmäisen seksipalstan lapsille, jossa seksologi Maj-Briht Bergström-Walan vastasi lasten kysymyksiin kehosta ja seksuaalisuudesta. Palsta on edelleen olemassa nimellä Kropp & Knopp.

Lehden päätoimittajina ovat toimineet:

 • Stina Quint (1892-1924)
 • Lilly Hellström
 • Margareta Toss (1957-1979)
 • Birgitta Fransson
 • Dan Höjer (1999-2001)
 • Anna Kågström (2001-2004)
 • Eva Birmann (2005-2006)
 • Ola Lindholm
 • Lukas Björkman (2011-)

Lisätietoa lehdestä löydät esimerkiksi ruotsinkielisestä Wikipediasta.

Kenelle?

8-14 -vuotiaille lapsille

Ilmestyy

19 numeroa vuodessa

Julkaisija

Bonnier Tidskrifter AB

Päätoimittaja

Lukas Björkman

Ensimmäinen numero

1892

Levikki

50 000 (painos)

Lukijamäärä

-

Lukijaprofiili

59 % tyttöjä, 41 % poikia

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

0022-8273

Maa

Ruotsi

Kieli

ruotsi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram