Hufvudstadsbladet

Hufvudstadsbladet on levikiltään Suomen suurin ruotsinkielinen sanomalehti. Vuodesta 1864 ilmestynyt tabloid-kokoinen lehti käsittelee päivittäin koko Suomen asioita, kotimaan ja ulkomaan uutisia, urheilua ja viihdettä. Sen levikki on yli 30 000 ja lukijoista kaksi kolmasosaa on ruotsinkielisiä.

Katso paras Hufvudstadsbladet-tarjous ja tilaa lehti nyt 3 kuukaudeksi joko viikonloppunumeroina (la-su) tai kaikkina päivinä (ma-su) – itselle tai lahjaksi!

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Hufvudstadsbladet (HBL) logo

Hufvudstadsbladet eli HBL on Suomen laajalevikkisin ruotsinkielinen sanomalehti. Sitä julkaistaan Helsingissä, mutta se käsittelee koko Suomen asioita. Lehden päätoimittaja oli vuoteen 2011 asti Hannu Olkinuora, jota seurasi Yleltä siirtynyt Jens Berg.

Hufvudstadsbladet ilmestyy päivittäin (ma-su). Sen levikki oli 30 735 vuonna 2015 (LT). Noin kolmannes lukijoista on suomenkielisiä. Lehti on ollut vuodesta 2004 lähtien tabloid-kokoinen (280x400 mm).

Hufvudstadsbladetin historiaa

Hufvudstadsbladetin perusti August Schauman vuonna 1864. Aluksi lehti ilmestyi kuudesti viikossa ja se oli vain tilausmyynnissä. 1800-luvun lopusa siitä tuli Suomen suurin päivälehti.

Vuonna 1885 Hufvudstadsbladet myytiin Arthur R. Frenckellille, joka perusti myöhemmin oman kirjapainon ja sai haltuunsa Suomen ensimmäisen rotaatiopainon. Lehden oma kirjapainoyhtiö perustettiin vuonna 1920.

Vuonna 1921 lehti siirtyi Amos Andersonin omistukseen ja hän toimi myös sen päätoimittajana vuosina 1922-45. Vuonna 1961 kuollut Anderson määräsi testamentissaan omaisuutensa Konstsamfundet-säätiölle, joka on Hufvudstadsbladetin pääomistaja.

Lehti julkaisee suosittua Reuters ruta -palstaa, jossa Kielitoimistossa aiemmin työskennellyt Mikael Reuter kirjoittaa ajankohtaisia suomenruotsin kielenhuoltoa koskevista asioista.

Katso myös:

Kenelle?

Ajankohtaisia asioita ruotsiksi seuraaville

Ilmestyy

joka päivä, 350 numeroa vuodessa

Julkaisija

KSF Media

Päätoimittaja

Jens Berg

Ensimmäinen numero

1864

Levikki

30 735 (LT 2015)

Irtonumero

3,00 € (Lehtipiste)

ISSN

0356-0724

Maa

Suomi

Kieli

ruotsi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram