Fiskejournalen

Fiskejournalen Ruotsin suurin riippumaton virkistyskalastuksen erikoislehti.

Yhdeksän kertaa vuodessa ilmestyvä lehti opastaa sinut Ruotsin parhaille kalavesille, tarjoaa vinkkejä uusiin tekniikoihin ja menetelmiin sekä testaa uutuustuotteet. Lehden asiantuntijat auttavat saamaan isompia saaliita ja samalla saat tuoreimmat uutiset urheilukalastuksen maailmasta.

Katso tarjous ja tilaa Fiskejournalen nyt kampanjahintaan!

Fiskejournalen prenumeration

Fiskejournalen on Ruotsin suurin riippumaton urheilukalastuslehti. Lehteä julkaisee Aller Media ja sen päätoimittaja on Martin Falklind. Lehti ilmestyy 9 kertaa vuodessa.

Lehti kalastajilta kalastajille

Huhtikuussa 1974 se näki päivänvalon: kalastuslehti, jota tekivät kalastajat muille kalastajille! Fiskejournalen oli syntynyt ja vielä 33 vuotta myöhemminkin sen tavoite on sama: lyhentää kalareissujen välistä aikaa.

Fiskejournalen on ollut olemassa jo niin pitkään, että siitä on tullut ikoni ruotsalaisten urheilukalastajien keskuudessa. Sen päätehtävä on edelleen tehdä kalastuksesta parempaa ja hauskempaa lukijoilleen.

Käytännöllinen kalastuslehti

Alunperin Fiskejournalet keskittyi käytännöllisiin ohjeisiin ja vinkkeihin. Jo lehden ensimmäisessä numerossa annettiin vinkkejä kalastukseen soveltuviin veneisiin, joita seurasivat "Näin kalastat..." -tyyppiset artikkelit.

1970-luvun loppupuolella lehden tilaajille tarjottiin mahdollisuutta valita kolmesta erikoisosiosta: perhokalastus, meri & rannikko tai onginta & pilkki. Samoihin aikoihin Leif Engström alkoi kirjoittamaan lehteen uraauurtavia artikkeleitaan topokalastuksesta.

Vuonna 1978 ilmestyi ensimmäinen Fiskejournalenin vuosikirja ja perinne julkaista kooste kuluneesta kalastusvuodesta. Vuosikirjaa julkaistiin omana tuotteenaan kaikkiaan 12 vuotta, mutta nykyään lehti julkaisee runsaita kalastuskausiliitteitä lehtensä välissä.

Vuotta myöhemmin lehti alkoi järjestämään kalakisaa, joka on käynnissä vielä tänäkin päivänä.

Yhteistyö liiton kanssa

1980-luvun alussa videokamerat alkoivat yleistymään ja Fiskejournalen oli tietysti mukana kehityksessä. Lehti alkoi tuottamaan ja myymään kalastuselokuvia.

Vuonna 1988 Fiskejournalenista tuli ammattilehti, kun se aloitti yhteistyön Ruotsin urheilukalastusliiton kanssa. Lehden nimi oli vähän aikaa Fiskejournalet-Sportfiskaren, mutta nimi muutettiin muotoon Sportfiske vuonna 1990. Yhteistyö urheilukalastajien kanssa kesti 10 vuotta, mutta vuonna 1998 liiton haluttua julkaista omaa lehteä, herätettiin Fiskejournalen jälleen henkiin.

Ensimmäinen verkossa

Vuosi 1997 oli myös virstanpylväs lehden historiassa, kun se aloitti verkkolehtenä. Kuten tavallista, Fiskejournalen oli ensimmäisenä vesillä ja ehti julkaisemaan verkkolehteään useita vuosia ennen kuin muut lehdet ehtivät mukaan apajille.

Lehden 33-vuotisen historian aikana sillä on ollut vain kaksi päätoimittajaa. Martin Falklind seurasi tehtävässä Olof Johanssonia vuonna 2000 ja hänellä on edessään vielä lähes 20 vuotta, mikäli hän aikoo olla tehtävässä yhtä pitkään kuin Johansson. Monet muutkin työntekijät ovat työskennelleet lehdelle pitkään: uutis- ja verkkotoimittaja Svenne Andersson aloitti toimituksessa vuonna 1988 ja ilmoituspäällikkö Håkan Otterberg vain vuotta myöhemmin.

Syy miksi työntekijät viihtyvät lehdessä niin pitkään on yksinkertainen: he käsittelevät päivittäin parasta asiaa eli urheilukalastusta!

Katso lehti myös muualla verkossa:

Lehti on tilattavissa Suomeen määräaikaistilauksena. Mahdollisia tilausjaksoja on kolme: 3, 9 tai 18 numeroa. Huomaa, että ulkomaisilla lehdillä on hieman pidempi toimitusaika.

Kenelle?

Kaikille urheilukalastajille

Ilmestyy

9 numeroa vuodessa

Julkaisija

Aller Media AB

Päätoimittaja

Martin Falklind

Ensimmäinen numero

1974

Levikki

20 500, joista 14 400 tilaajia (TS helår 2014)

Lukijamäärä

83 000 (ORVESTO Konsument 2014)

Lukijaprofiili

87 % mieslukijoita, 13 % naislukijoita

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

1403-7300

Maa

Ruotsi

Kieli

ruotsi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram