Die Zeit

Die Zeit (suom. "Aika") on vuonna 1946 perustettu saksalainen viikkolehti, joka tunnetaan laadukkaasta journalismistaan sekä pitkistä ja laajoista artikkeleistaan.

Die Zeit julkaisee usein asiakirjoja, esseitä, kolmansien osapuolien artikkeleja ja otteita eri kirjoittajien luennoista.

Lehden aihealueita ovat mm. politiikka, historia, talous ja tiede.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Die Zeit logo

Die Zeit (suom. Aika) on saksalainen viikoittain ilmestyvä sanomalehti, jonka pääkonttori sijaitsee Hampurissa, Saksan luoteisosissa.

Lehden ensimmäinen numero ilmestyi Hampurissa 21. helmikuuta 1946. Lehden perustivat Gerd Bucerius, Lovis H. Lorenz, Richard Tüngel ja Ewald Schmidt di Simoni. Merkittävä henkilö lehden historiassa oli myös Marion Gräfin Dönhoff, joka tuli lehden päätoimittajaksi 1946. Hänestä toimi Die Zeitin julkaisijana vuodesta 1972 aina kuolemaansa saakka vuonna 2002. Kustantamon omistavat Georg von Holtzbrinck Publishing Group ja Dieter von Holtzbrinck Media. Se ilmestyy viikoittain joka torstai.

Die Zeitia pidetään älymystöön kuuluvana. Se on poliittisilta linjauksiltaan keskustaliberaali, mutta sen linjaukset ovat heilahdelleet useaan otteeseen sekä vasemmalle että oikealle.

Die Zeitissa julkaistaan usein asiakirjoja, esseitä ja kolmansien osapuolien artikkeleita sekä eri kirjoittajien luento-otteita, joissa he kertovat näkökulmiaan yhteen tai useampaan kysymykseen. Se tunnetaan myös suuresta fyysisestä koostaan (Nordisch, 570 x 400 mm) sekä pitkistä ja yksityiskohtaisista artikkeleistaan.

Lehden levikki vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä oli 520 000 ja arvioitu lukijamäärä hieman yli 2 miljoonaa lukijaa, mikä tekee siitä Saksan luetuimman viikkolehden.

Lehti käyttää logossaan Hampurin sijasta Bremenin vakuunaa, mikä johtuu historiasta. Kun lehti perustettiin melko kaoottisissa tunnelmissa sodanjälkeisessä miehitetyssä Saksassa, Hampurin kaupunki kielsi vaakunansa käyttämisen yksityisessä julkaisussa viime hetkellä. Hampurin vaakunan sijaan painolevylle laitettiin läheisen Bremenin kaupungin vaakuna, koska yksi lehden perustajista oli Bremenin pormestarin ystävä.

Tutustu myös lehden verkkosivuihin.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram