Die Zeit

Die Zeit -sanomalehti on Saksan johtava mielipiteiden muodostaja yli 500 000 kappaleen levikillään ja yli kahdella miljoonalla viikoittaisella lukijallaan.

Lehtimaailman älykkö tunnetaan ennen kaikkea sen korkealaatuisesta journalismistaan. Lehti käsittelee politiikan, talouden, kulttuurin, tieteen, koulutuksen, matkailun ja yhteiskunnan kysymyksiä. Poliittisesti Die Zeit on keskusta-liberaali lehti, joka seisoo vapaiden, demokraattisten ja sosiaalisten periaatteiden takana.

Tilaa joka torstai ilmestyvä Die Zeit kotiin kannettuna nyt kampanjahintaan!

Kuvaus

Die Zeit logo

Die Zeit (suom. Aika) on saksalainen viikoittain ilmestyvä sanomalehti, jonka pääkonttori sijaitsee Hampurissa, Saksan luoteisosissa.

Lehden ensimmäinen numero ilmestyi Hampurissa 21. helmikuuta 1946. Lehden perustivat Gerd Bucerius, Lovis H. Lorenz, Richard Tüngel ja Ewald Schmidt di Simoni. Myös merkittävä henkilö lehden historiassa oli Marion Gräfin Dönhoff, joka tuli lehden päätoimittajaksi 1946. Hänestä toimi Die Zeitin julkaisijana vuodesta 1972 aina kuolemaansa saakka vuonna 2002. Kustantamon omistavat Georg von Holtzbrinck Publishing Group ja Dieter von Holtzbrinck Media. Se ilmestyy viikoittain joka torstai.

Die Zeitia pidetään älymystöön kuuluvana. Se on poliittisilta linjauksiltaan keskustaliberaali, mutta sen linjaukset ovat heilahdelleet useaan otteeseen sekä vasemmalle että oikealle.

Die Zeitissa julkaistaan usein asiakirjoja, esseitä ja kolmannen osapuolen artikkeleita sekä eri kirjoittajien luento-otteita, joissa he kertovat näkökulmiaan yhteen tai useampaan kysymykseen. Se tunnetaan myös suuresta fyysisestä koostaan (Nordisch, 570 x 400 mm) sekä pitkistä ja yksityiskohtaisista artikkeleistaan.

Lehden levikki vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä oli 520 000 ja arvioitu lukijamäärä hieman yli 2 miljoonaa lukijaa, mikä tekee siitä Saksan luetuimman viikkolehden.

Lehti käyttää logossaan Hampurin sijasta Bremenin vakuunaa, mikä johtuu historiasta. Kun lehti perustettiin melko kaoottisissa tunnelmissa sodanjälkeisessä miehitetyssä Saksassa, Hampurin kaupunki kielsi vaakunansa käyttämisen yksityisessä julkaisussa viime hetkellä. Hampurin vaakunan sijaan painolevylle laitettiin läheisen Bremenin kaupungin vaakuna, koska yksi lehden perustajista oli Bremenin pormestarin ystävä.

Katso myös lehden verkkosivut.

 

Lisätiedot

Kenelle?

Laadukkaan saksalaisen journalismin ystäville

Ilmestyy

Joka torstai, 52 numeroa vuodessa

Julkaisija

Zeit-Verlag Gerd Bucerius GmbH & Co. KG

Päätoimittaja

Giovanni di Lorenzo

Ensimmäinen numero

helmikuu 1946

Levikki

520 000 (2013)

Lukijamäärä

1,66-2,25 miljoonaa (AWA 2015)

Lukijaprofiili

-

Irtonumero

7,30 € (Lehtipiste)

ISSN

0044-2070

Maa

Saksa

Kieli

saksa

TilaaLehti.fi logo
TilaaLehti.fi-sivusto tarjoaa parhaat lehtitarjoukset ja tilaajalahjat yli 600 kotimaiseen ja ulkomaiseen aikakaus- ja sanomalehteen sekä muihin julkaisuihin.
hello world!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram