Boxing News

Boxing News on kiistaton mestari mitä tulee nyrkkeilyn edustamiseen lajina. Se on maailman ainoa pelkästään nyrkkeilyyn erikoistunut viikkolehti, jota on julkaistu jo vuodesta 1909 lähtien.

Tämä englantilainen julkaisu palvelee niin faneja, amatöörejä kuin ammattilaisiakin. Se tarjoaa ainutlaatuisen sekoituksen uutisia, artikkeleja ja mielipiteitä, joita kirjoittavat Britannian johtavat nyrkkeilyasiantuntijat.

Boxing News arvio nyrkkeilijät, ennakoi tulevat ottelut ja julkaisee uudet rankingit joka viikko. Lehti ilmestyy joka viikko, yhteensä 51 kertaa vuodessa.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Boxing News on vanhin yhtäjaksoisesti ilmestynyt nyrkkeilylehti. Sitä on julkaistu vuodesta 1909 lähtien. Lehden omistaa Newsquest Specialist Media, joka on Gannettin tytäryhtiö.

Boxing News on tilattavissa Suomeen koko vuoden määräaikaistilauksena, joka sisältää kaikki 51 vuoden aikana ilmestyvää numeroa.

Boxing Newsin sisältö

Boxing News -lehdessä on useita vakiopalstoja sekä vaihtuvia teemoja:

 • Viikon kuva: Parhaita nyrkkeilykuvia viikon varrelta.
 • Pääkirjoitus
 • Uutiset: Viimeisimmät jutut ja niiden taustat.
 • Toiminta: Kaikki Britannian ottelut ja useimmat ulkomaiset myös isku iskulta lehden moton mukaisesti: "Every punch, every week, since 1909".
 • Ennakot: Tulevien otteluiden ennakkoja ja ennusteita. Isojen otteluiden alla, kuten Pacquiao-Mayweather ja Froch-Groves, BN julkaisee laajemman 12-sivuisen ennakon.
 • Erikoisartikkelit: Syvällisempiä pohdintoja lähes kaikista ja kaikesta, mikä liittyy nyrkkeilyyn. Artikkeleissa on käsitelty viime aikoina esimerkiksi Saul Alvarezia, Miguel Cottoa ja Wladimir Klitschkoa.
 • Kysymyksiä ja vastauksia: Suora rupattelu nyrkkeilyn nykyisen tai entisen tähden kanssa.
 • Ottelupäiväkirja: Kaikki tulevat ottelut listattuna.
 • Rankingit: Maailmanrankingit kaikissa painoluokissa viikoittain päivitettynä.
 • Lukijoiden kirjeet
 • Amatöörit: John Dennenin syvälliset analyysit amatöörinyrkkeilystä.
 • Suojatit: Urheilupersoonien esittelyjä.
 • ...ja paljon muuta!

Lehden verkkosivuilta osoitteessa boxingnewsonline.net löytyy uutisia, videoita, aikatauluja, rankingeja, historiallisia artikkeleja sekä oma osionsa vedonlyönnille. Lehdellä on suositut sivut myös Facebookissa (1,8 miljoonaa seuraajaa) ja Twitterissä (78 000 seuraajaa).

Boxing News logo

Boxing News -lehden historiaa

Boxing News -lehden perusti John Murray vuonna 1909. Lehden nimi oli tuolloin yksinkertaisesti Boxing. Murray oli ollut aiemmin Health & Strength -lehden vakiokirjoittaja, ja hän sai vakuutettua lehden omistaja Bill Berryn perustamaan pelkästään nyrkkeilylle omistetun viikkolehden. Ensimmäisessä pääkirjoituksessaan Murray kirjoitti näin: "Boxing-lehti seisoo hyvän ja puhtaan urheilun puolella. Sen menestys tai epäonnistuminen on tämänluonteiseen urheiluun uskovien käsissä. Energiamme on omistettu antamaan parhaamme lehdelle ajan, ajatuksen ja rahan puitteissa."

Kun lehden levikki alkoi tippumaan 1930-luvun Suuren laman aikoihin, lehti alkoi käsittelemään myös moottoriurheilua ja jalkapalloa ja sen nimi muuttui muotoon Boxing, Racing and Football. Lokakuussa 1931 lehti myytiin lontoolaisten urheilijoiden syndikaatille, joka nimitti Sydney Rushtonin sen päätoimittajaksi. Samalla lehden ulkoasu muuttui ja sivumäärää lisättiin. Rushton ei ollut yhtä suosittu kuin Murray ja lehti laitettiin uudelleen myyntiin. Uusi päätoimittaja Godfrey Williams yritti tehdä lehdestä sanomalehteä vähentämällä uutisia ja suosittuja osioita sekä lyhentämällä artikkeleja, mutta lehden levikki romahti alemmaksi kuin koskaan.

Lehden pelastajaksi tuli suuri nyrkkeilyfani Billy Masters, joka pestasi uudeksi päätoimittajaksi W. H. Millierin. Hän elvytti lehden tuomalla siihen muun muassa ensimmäisen värillisen kansikuvan.

Millier lopetti vuonna 1935 ja omistaja palkkasi hänen tilalleen Sydney Acklandin, joka oli aiemmin toiminut John Murrayn avustajana. Toinen maailmansota toi paljon muutoksia lehteen, kun lehden toimittajat osallistuivat omalta osaltaan sotaan. Murray teki suositun paluun lehteen, mutta terveysongelmat pakottivat hänet vetäytymään vuonna 1941.

Gilbert Odd toimi tehtävässä siihen asti, että vihollisen tuhoamat tilat saatiin korvattua. Hänen jälkeensä Masters ja Murray jakoivat tehtävät ja lehden nimeksi tuli Boxing News. Autralialainen julkaisija Vivian Brodzky ja entinen promoottori Sydney Hulls ostivat lehden ja uudeksi päätoimittajaksi tuli Bert Callis.

Callisin vetäydyttyä, Odd aloitti toisen päätoimittajakautensa lehdessä. Hän loi perinteen raportoida kaikkien massa käytyjen otteluiden tulokset ja nyrkkeilijöiden painot. Kun Odd lopetti kirjoittamisen, häntä seurasivat Jack Wilson ja Tim Riley. Brodzkyn kuoltua Boxing News myytiin uusille omistajille kahteen eri otteeseen ja Graham Houstonista tuli päätoimittaja vuonna 1971. Hän laajensi merkittävästi lehden kattavuutta erityisesti Pohjois-Amerikassa.

Houston lopetti vuonna 1977 työskennelläkseen kanadalaiselle sanomalehdelle. Tämä johti kenties Boxing Newsin parhaan päätoimittajan, Harry Mullanin, valitsemiseen. Lehden levikki kasvoi Mullanin aikana eksponentiaalisesti ja tuplaantui nyrkkeilymaailman muutosten aikoihin. Merkittävimpiä muutoksia oli maailmanmestaruus-titteleiden nopea lisääntyminen ja monet merkittävät britannialaiset nyrkkeilypromoottorit. Mullan oli erittäin arvostettu ja kunnioitettu henkilö nyrkkeilymaailmassa. Hän lopetti tehtävässä lokakuussa 1996.

Mullania seurasi toimitussihteeri Claude Abrams, joka uudisti lehteä tuomalla siihen neliväripainatuksen ja laajentamalla sen sisältöä. Maaliskuussa 1999 lehden koko muuttui A4:stä A3:ksi ja vuonna 2005 lehden sivumäärä kasvoi 24:sta 48:ään. Abrams jätti lehden 22 vuoden jälkeen vuonna 2009. Häntä seurasivat tehtävässä Tris Dixon ja nykyinen päätoimittaja Matt Christie (2014-).

Tuotekuvauksen lähteenä käytetty englanninkielistä Wikipediaa.

Kenelle?

Nyrkkeilyn harrastajille ja lajia intohimoisesti seuraaville

Ilmestyy

Viikoittain, 51 numeroa vuodessa

Julkaisija

Newsquest Specialist Media

Päätoimittaja

Matt Christie

Ensimmäinen numero

1909

Levikki

7 776 (ABC 2014)

Lukijaprofiili

90 % mieslukijoita, 10 % naislukijoita, suurin ikäryhmä 18-45 -vuotiaat

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

0006-8519

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram