Agent X9

Älykäs ja itsenäinen Modesty Blaise toteuttaa jäätäviä tehtäviään kansainvälisessä huippusarjakuvassa. Peloton naissankari, joka valloittaa uusia sukupolvia.

Lehdestä löydät Agent Corriganin ja muut legendaariset klassikot sekä uusia eurooppalaisia laatusarjoja. Agentteja, dekkareita ja taikureita jännittävissa sarjoissa: Rip Kirby, Niklos Koda ja I.R.$.

Saat myös tietoa sarjojen luojista ja piirtäjistä sekä siitä missä klassiset suosikit on alun perin julkaistu. Agent X9 on täydellinen lehti sarjakuvaharrastajille!

Agent X9 & Modesty Blaise

Agent X9 (alun perin X9) on ruotsalainen sarjakuvalehti, jota on julkaistu vuodesta 1969 lähtien. Lehti sai nykyisen nimensä numerossa 6/1971 yhdistyttyään Agent-sarjakuvaan, jonka pääsarja oli Modesty Blaise. Sisältö on sittemin koostunut pääosin amerikkalaisista ja brittiläisistä mustavalkoisista seikkailusarjakuvista sekä 1990-luvulta lähtien ranskalais-belgialaisista saman genren sarjoista.

Modesty Blaisen ja Agent Corriganin lisäksi lehdessä on julkaistu monenlaisia sarjoja, mutta mikään niistä ei ole pysyvästi lehdessä. Lehdessä on julkaistu muun muassa seuraavia sarjoja: Fantomen, Djungel-Jim, Rip Kirby, Spårhundarna, Toppreportrarna, Garth, Buck Ryan, Johnny Hazard, Steve Canyon, Spirit, Cinder & Ashe, Hollywooddeckarna, Rymdens Örnar ja Johnny Comet.

1980-luvun lopusta lähtien on lehdessä julkaistu useita eurooppalaisia sarjoja, kuten XIII, Largo Winch, Wayne Shelton, I.R.$, Niklos Koda ja James Healer.

Lehteä varten on tuotettu myös useita alkuperäissarjoja, mukaan lukien Murphys Lag, Chuck Riley, Django & Angel ja Hunter.

1970-1990 -luvuilla lehden kansikuvilla oli harvoin tekemistä lehden sisällön kanssa. Lehden kansikuvituksia taiteilivat muun muassa Thord Lindblom, Tage Bäckström, Rolf Gohs, Hans Lindahl ja Romero.

Numerosta 7/2009 lehti alkoi julkaisemaan Modesty Blaisea uudelleen alusta – tällä kertaa uudella käännöksellä ja uskollisempana alkuperäisversiolle. Samalla lehti alkoi julkaisemaan Jim Holdawaysin originaaleista uudelleentuotettuja sarjoja.

Lehden päätoimittaja oli sen alkuaikoina Janne Lundström, joka oli myös yksi Seriefrämjandetin (SeF, Ruotsin Sarjakuvaliitto) perustajista. Tämä näkyi paitsi SeF:n mainonnassa, mutta myös lehden artikkeleissa. Lundströmiä päätoimittajan tehtävässä seurasivat Janne Brydner, Janne Eriksson ja Björn Ihrstedt.

Sarjakuvalehden ohessa on julkaistu Agent X9 Specialalbum -joulualbumi sekä useita Serie-Pocket -sarjakuvapokkareita.

Semic julkaisi Agentti X9:ää Suomessa 1973-1994 ja Egmont vuonna 2010, mutta julkaiseminen on nyt lopetettu. Lehti on tilattavissa Suomeen ruotsinkielisenä automaattisesti päättyvänä määräaikaistilauksena puolen vuoden (6 numeroa) tai vuoden (12 numeroa) tilausjaksolla. Huomaa, että ulkomaisilla lehdillä ensimmäisen lehden toimitusaika on 4-6 viikkoa.

Katso myös:

Ilmestyy

12 numeroa vuodessa

Julkaisija

Egmont

Päätoimittaja

Janne Eriksson

Ensimmäinen numero

1969

Levikki

-

Lukijamäärä

-

Lukijaprofiili

80 % mieslukijoita, 20 % naislukijoita

Irtonumero

9,80 € (Lehtipiste)

ISSN

0345-0473

Maa

Ruotsi

Kieli

ruotsi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram