Acoustic Guitar

Acoustic Guitar on ainutlaatuinen musiikkilehti akustisen kitaran soittajille, olitpa sitten ammattilainen tai aloittelija. Lehden jokaiselta sivulta voit tunnistaa saman rakkauden ja kiintymyksen, jota tunnet omaa kitaraasi kohtaan.

Muusikoiden muusikoille tekemä lehti on elintärkeä resurssi soittajille, esiintyjille, opettajille, soittimien rakentajille ja keräilijöille. Mikään muu lehti ei tarjoa yhtä kattavaa sisältöä akustisista kitaroista vintagesta moderneihin soittimiin, huippuesiintyjien haastatteluja, intonaatioita ja tabulatuureja sekä reportaaseja kaikesta, mitä soittaja tarvitsee esiintyäkseen ja äänittääkseen musiikkia.

Tutustu myös muihin kitaralehtiin.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Acoustic Guitar on yhdysvaltalainen kuukausittain ilmestyvä aikakauslehti, joka on ilmestynyt vuodesta 1990 lähtien ja jota julkaisee String Letter Publishing. Lehti tarjoaa tietoa, inspiraatiota ja ohjeita akustisiin kitaroihin liittyen kaiken tasoisille soittajille aloittelijoista soitonopettajiin. Lehden joka numero sisältää nuotit ja tabulatuurit noin kolmeen kappaleeseen, oppitunteja, tuotearvosteluja ja merkittävien akustisten muusikoiden haastatteluja. Lehdellä on noin 54 000 lukijaa ja yli 490 000 henkilön yleisö eri sosiaalisen median alustoilla, kuten Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa.

Acoustic Guitar -lehti palvelee akustisen kitaran soittajia iästä ja osaamisesta riippumatta tarjoamalla musiikin opetusta, tietoa, inspiraatiota, neuvoja ja akustisen kitarayhteisön äänen. Lehden oppitunnit, työpajat, nuotit ja opasartikkelit auttavat lukijoita kehittämään tekniikoitaan sekä laajentamaan omia repertuurejaan. Akustisten kitaroiden ja niihin liittyvien laitearvostelujen avulla lehti auttaa lukijoitaan olemaan fiksumpia kuluttajia. Soittajaprofiilien, haastattelujen ja oppituntien kautta lukijat oppivat tuntemaan laajan kirjon akustista soittavia kitaristeja.

Lehteä lukevat niin amatöörimuusikot, säveltäjät, musiikin opiskelijat, ammattimuusikot, musiikinopettajat kuin muutkin musiikin harrastajat.

Acoustic Guitar -lehteä myydään Lehtipisteissä kautta maan (10,90 euroa/numero) ja se on tilattavissa Suomeen kotiin kannettuna vuoden määräaikaistilauksena, joka sisältää 12 numeroa.

Lehden historiaa

Acoustic Guitar -lehti perustettiin kesällä 1990 toimituksellisen suunnannäyttäjän, Jeffery Pepper Rodgersin ja String Letter Publishing -kustantamon voimin. Vuonna 1985 perustettu String Letter oli aiemmin julkaissut jousisoittimiin keskittynyttä Strings-lehteä.

Lehden ensimmäinen numero (7-8/1990) sisälsi Sharon Isbinin kirjoittaman kolumnisarjan, Robert Johnsonin elämäkerran, Bruce Cockburnin profiilin ja MTV:n uuden Unplugged-sarjan arvostelun. Numero sisälsi myös useiden musiikkityylien teoksia kitaralle, mukaan lukien folk, klassinen musiikki ja jazz. Lehti voitti ensimmäisenä julkaisuvuotenaan Western Publishing -yhdistyksen Maggie-palkinnon, joka myöennettiin vuoden parhaalle uudelle kuluttajalehdelle.

Lehdessä on tapahtunut vuosien varrella useita henkilömuutoksia. Rodgers oli lehden palveluksessa aina 10-vuotisjuhlanumeroon asti vuonna 2000. Vuonna 2005 lehden julkaisijaksi nimettiin Dan Gabel ja vuonna 2006 päätoimittajaksi Phil Catalfo. Häntä seurasivat Scott Nygaard ja Greg Cahill, jotka uudistivat lehden 2014. Myöhemmin samana vuonna Mark Kemp toimi päätoimittajana usean kuukauden ajan. Acoustic Guitar -lehden nykyinen päätoimittaja on Greg Cahill, joka toimi vuoteen 2016 asti String Letter -kustantamon toimituksellina johtajana. Cahill on lehden suositun haastatteluja ja esiintymisiä sisältävän Sessions-online-sarjan luoja.

Acoustic Guitar sponsoroi lukuisia musiikkifestivaaleja, työpajoja ja kauppaan liittyviä tapahtumia.

Tuotekuvauksen lähteenä käytetty englanninkielistä Wikipediaa.

Ilmestyy

12 numeroa vuodessa

Julkaisija

String Letter Publishing

Päätoimittaja

Greg Cahill

Ensimmäinen numero

Heinä-elokuu 1990

Levikki

39 102

Lukijamäärä

786 365 (kaikki alustat yhteensä)

Lukijaprofiili

93 % mieslukijoita, 7 % naislukijoita, lukijoiden keski-ikä 55 vuotta

Irtonumero

10,90 € (Lehtipiste, 2016)

ISSN

1049-9261

Maa

Yhdysvallat

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram