Sweden Rock Magazine

Sweden Rock Magazine on Ruotsin suurin raskaan rockin erikoislehti, jota on julkaistu vuodesta 2001 lähtien. Lehdestä luet kaiken 70-luvun rockista, AOR:stä extreme metalliin. Lehti keskittyy yhtä lailla uuteen rockiin kuin nostalgiaankin.

Lehti sisältää haastatteluja, artikkeleja, uutisia, historiaa, diskografioita, reportaaseja, kilpailuja ja paljon muuta. Joka numerossa vähintään 100 sivua luettavaa ja tilaajille kahdeksan lisäsivua, joita ei ole irtonumeroissa. Vuodessa ilmestyy 11 numeroa, joista vähintään kuuden mukana tulee CD-kokoelmalevy.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Sweden Rock Magazine: Raskasta rockia syvällisesti

Sweden Rock Magazine (SRM) on ruotsalainen raskaan rockin erikoislehti, joka on perustettu vuonna 2001 ja ilmestyy 11 kertaa vuodessa. SRM:n edeltäjä oli vuonna 1997 perustettu Bright Eyes Metal Magazine -pienlehti, jota julkaisi Sweden Rock Festival -tapahtuman järjestäjät.

Sweden Rock Magazinen siemenet kylvettiin vuonna 1996, kun Mark Frostenäs ja Micke Svensson tapasivat keikalla ja alkoivat keskustella raskaan rockin medianäkyvyydestä. Tultuaan siihen tulokseen, että kaikki mediat jättivät huomiotta heidän lempimusiikkinsa, he päättivät perustaa oman lehden.

Ensimmäinen Bright Eyes Metal Magazinen numero näki päivänvalon kesällä 1997. Lehteä valmistettiin muutama sata kappaletta käsin kokoamalla – kopioimalla ja nitomalla. Bright Eyesia julkaistiin 12 numeroa ennen kuin lehden nimi muuttui Sweden Rock Magazineksi. Suhteellisen pieni ja tuntematon Sölvesborgissa järjestetty Sweden Rock -festivaali halusi pitää brändiään yllä ja ehdotti yhteistyötä.

Ensimmäinen numero 2001

Sweden Rock Magazinen ensimmäistä numeroa jaettiin ilmaiseksi Sweden Rock -festivaaleilla vuonna 2001. Tilausmäärien kasvu mahdollisti jakelusopimuksen Interpressin kanssa, minkä myötä lehti oli ensimmäistä kertaa saatavilla irtonumeromyynnissä kioskeilla, ruokakaupoissa ja lehtikaupoissa.

Vuoden 2002 alusta lehden parissa alkoi työskentelemään kaksi toimittajaa ja sille perustettiin oma toimisto Sweden Rock Festivalin tiloihin Sölvesborgissa. Saman vuoden marraskuussa lehdestä ilmestyi ensimmäinen 100-sivuinen ja kokonaan värillinen numero. Vuotta myöhemmin lehden mukana alettiin julkaisemaan kokoelmalevyjä ja Sweden Rock Magazine jatkoi kehittymistään sekä ulkoasun että sisäntönsä puolesta. Yksi asia on edelleen varmaa: SRM kirjoittaa vain raskaasta rockista – aikuisrockista sinfoniseen ja extreme metalliin saakka.

Tänä päivänä Sweden Rock Magazine on Pohjoismaiden suurin raskaan rockin aikakauslehti ja Ruotsin suurin musiikkilehti. Sen toimituskunta koostuu kahdeksasta vakituisesta ja noin neljästäkymmenestä freelancekirjoittajasta, -kuvaajasta ja -graafikosta.

Kenelle?

Raskaamman rockin ystäville

Ilmestyy

11 numeroa vuodessa

Julkaisija

Sweden Rock Magazine AB

Päätoimittaja

Martin Carlsson

Ensimmäinen numero

2001, edeltäjä Bright Eyes Magazine (1997-2001)

Levikki

-

Lukijamäärä

-

Lukijaprofiili

82 % mieslukijoita, 18 % naislukijoita

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

1650-805X

Maa

Ruotsi

Kieli

ruotsi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram