Rumba

Rumba oli vuosina 1983–2019 ilmestynyt kotimainen rock- ja pop-musiikin erikoislehti, jota on julkaistu jo yli 30 vuotta.

Rumba kertoi tuoreeltaan musiikkimaailman tuoreimmat uutiset, tapahtumat ja ilmiöt. Se esitteli uusimmat levyt ja bändit niin meillä kuin muuallakin ja pureutui ajankohtaisiin artisteihin.

Rumban viimeinen painettu numero ilmestyi 24. toukokuuta 2019.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Rumba on suomalainen rock- ja pop-musiikkiin eli "kevyeen musiikkiin" keskittynyt aikakauslehti, jota on julkaistu vuodesta 1983 lähtien. Lehteä kustantaa Pop Media Oy ja sen vt. päätoimittaja on Saku Schildt.

Vältä huonoa musiikkia

Rumba kiteyttää kansiensa väliin kaikki musiikkimaailman tärkeimmät uutiset, tapahtumat ja ilmiöt. Lehti esittelee uudet niin kotimaiset kuin kansainvälisetkin levyt ja bändit, sekä pureutuu syvälle ajankohtaisiin artisteihin ja musiikkimaailman ilmiöihin.

Rumba on korkealaatuinen julkaisu, jonka jutut puhuttavat kohderyhmäänsä ja joissa näkyy toimituksen intohimo musiikkiin. Lehtiuudistuksen myötä lehti lupaa nyt entistä enemmän pitkiä, aiheeseen syvällisesti paneutuvia artikkeleja, sekä enemmän vuorovaikutusta lukijoiden kanssa. Rumban motto on "vältä huonoa musiikkia".

Neljästi vuodessa ilmestyvä lehti on tilattavissa määräaikais- ja kestotilauksena koko vuodeksi (4 numeroa). Lisäksi se on saatavilla irtonumeromyynnissä Lehtipisteissä kautta maan.

Lehden historiaa

Rumban perustivat Rami Kuusinen, Kimmo Miettinen, Kari Kivelä ja Virve Valli vuonna 1983. Kustantajana toimi tuolloin Kumibeat Ky ja päätoimittajana toimi Rami Kuusinen.

Vuonna 1992 Rumba alkoi julkaisemaan Timo Pennasen kokoamaa 50 Hittiä -listaa, joka yhdisti levymyynnit ja radiosoitot yhdeksi hittilistaksi. Viimeinen 50 Hittiä -lista ilmestyi joulukuussa 2007.

Lehden nettiversio osoitteessa Rumba.fi on ilmestynyt vuodesta 1997 lähtien ja se täydentää printtilehden sisältöä. Sivuilta löytyy muun muassa musiikkiuutisia, liveraportteja, kuvasarjoja, levyarvosteluja, haastatteluja, kolumneja ja vanhoja albumilistoja.

Rumba ilmestyi vuoteen 2006 asti tabloid-formaatissa, minkä jälkeen lehti uudistui kiiltäväkantiseksi ja noin 60-sivuiseksi julkaisuksi. Vuonna 2009 lehti ilmestyi 18 kertaa, vuodesta 2010 alkaen 16 kertaa, vuodesta 2011 alkaen kerran kuussa ja nykyään viisi kertaa vuodessa.

Lehden pitkäaikaisimpiin päätoimittajiin kuuluvat Kuusisen lisäksi Mikko Aaltonen (2001-2006) ja Viljami Puustinen (2006-2011).

Popmedian lehtiperheeseen kuuluvat myös musiikkilehdet raskaan rockin erikoislehti Inferno, rocklehti Soundi sekä elokuvalehti Episodi. Yhtiö julkaisee myös kerran vuodessa ilmestyviä Festarilehteä ja Lahjavinkki-lehteä.

Kenelle?

Rock- ja pop-musiikin harrastajille

Ilmestyy

4 numeroa vuodessa

Julkaisija

Pop Media Oy

Päätoimittaja

Saku Schildt (vt.)

Ensimmäinen numero

1983

Lukijaprofiili

59 % mieslukijoita, 41 % naislukijoita

Irtonumero

8,90 € (Lehtipiste)

ISSN

0781-0326

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram