Pelaaja

Pelaaja on Suomen tuorein ja paras tietokone- ja konsolipelien erikoislehti. Se esittelee ja arvostelee uudet pelit ja opastaa pelaajia saamaan enemmän irti peliharrastuksessaan.

Pelaaja sisältää pelimaailman uutisia, henkilöhaastatteluja sekä 10-30 peliarvostelua lehden joka numerossa. Peliarvosteluissa pelit pisteytetään asteikolla 1-10 ja yksi niistä valitaan kuukauden peliksi. Lehti käy läpi paljon myös pelien lisäsisältöjä. Lehti ilmestyy 12 kertaa vuodessa.

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Pelaaja-lehden tarjous ja tilaaminen kotiin

Pelaaja on suomalainen konsolipelien erikoislehti, joka esittelee ja arvioi uudet pelit, opastaa pelaajia saamaan kaiken irti harrastuksestaan ja avaa lukijoilleen pelikenttien ilmiöitä.

Suomessa on nykyään yli puoli miljoonaa pelikonsolin omistajaa ja videopelit ovat nousseet viime vuosina osaksi nuorten aikuisten ja aikuisten populaarikulttuuria. Peleistä on tullut yleisesti hyväksyttyä viihdettä niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa, sillä lähes kaikki pelaavat ja nauttivat siitä.

Pelaaja-lehden sisältöä ovat pelimaailman tuoreimmat uutiset, asiantuntevat peliarvostelut sekä mielenkiintoiset henkilöhaastattelut.

Pelaajan maailma -osio sisältää useita mielenkiintoisia kolumneja, kuten Toinen pelaaja, Lataustauko, Indieskene, Tokion syke -palstan sekä pääkirjoituksen.

Peliarvostelut-osiossa lehden toimitus arvioi osan kuukauden peleistä. Pelit pisteytetään asteikolla 1-10 ja yksi peleistä valitaan kuukauden peliksi. Yksi lehden numero sisältää yleensä 10-30 peliarvostelua. Arvostelujen lopussa on Verkkorintama-osio, jossa arvioidaan pelien ladattavia lisäsisältöjä. Niille toimitus antaa ota-, harkitse- tai jätä-leiman.

Pelaaja-lehden kriittinen toimitus on antanut täydet 10/10 arvostelun 22 eri pelille (2015). Täydet pisteet ovat saaneet muun muassa The Last of Us Remastered, Batman: Arkham City ja GTA V.

Pelaajalehti ilmestyy kuukausittain, 12 kertaa vuodessa.

Pelaaja-lehden historiaa

Pelaaja-lehti käsitteli alunperin myös PC- ja Mac-pelejä, mutta vuonna 2005 tietokonepelit siirrettiin PCPelaaja-lehteen. PCPelaaja lopetettiin ja lehden kustantaja H-Town siirtyi tuottamaan PC-pelaajille suunnattua sisältöä Peliplaneetta.netiin, joka suljettiin tammikuussa 2014, koska sen sisältö ei sopinut omistaja Elisan muuhun verkkosisältöön.

Tietokonepelit palasivat Pelaaja-lehteen sen 10-vuotisnumerossa, lokakuun numerosta 2012 alkaen.

Lehden pitkäaikaisin päätoimittaja oli perustajajäseniin kuulunut Thomas Puha. Lehden ensimmäinen ja nykyinen päätoimittaja on Miika Huttunen.

Pelaaja.fi

Pelaaja-lehden verkkosivusto Pelaaja.fi uutisoi videopeleistä meiltä ja maailmalta.

Pelaajalehti.comissa julkaistaan jotain uutta joka päivä. Joka toinen viikko julkaistaan Pelaajacast-podcast ja sivuilta löytyy myös satoja PelaajaHD-pelivideoita, peliennakoita ja keskustelufoorumi, jonka ajatuksenvaihtoon myös toimituksen jäsenet usein osallistuvat. Vakiopalstoja ovat muun muassa Viikon kohokohdat ja Viikon julkaisupelit.

Kaikki Pelaaja-lehdessä julkaistut peliarvostelut ovat ilmaiseksi luettavissa sivustolta. Printtelehden jatkeena toimii Pelaaja+ -osio.

Katso Pelaaja myös muualla sosiaalisessa medissa:

Kenelle?

Konsoli- ja tietokonepelaajille, erityisesti alle 30-vuotiaat miehet

Ilmestyy

12 kertaa vuodessa

Julkaisija

H-Town Oy

Päätoimittaja

Miika Huttunen

Ensimmäinen numero

2002

Levikki

Ei osallistu seurantaan

Lukijamäärä

75 000 (KMT 2013)

Lukijaprofiili

Suurin lukijaryhmä alle 29-vuotiaat miehet

Irtonumero

4,45 € (Lehtipiste)

ISSN

1459-2096

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram