People

People mullisti tietoviihteen 1974 ja se on tänä päivänä maailman menestynein ja suosituin aikakauslehti. Julkkisjuttujen lähde numero 1 tavoittaa viikoittain yli 41 miljoonaa lukijaa uutisillaan, eksklusiivisilla haastatteluillaan ja syvällisillä reportaaseillaan aikamme kiinnostavimmista ihmisistä.

Viikoittain ilmestyvä lehti on täynnä valokuvia, haastatteluja sekä populaarikulttuurin uutisia ja trendejä, joiden avulla pysyt kärryillä Hollywoodin tapahtumissa.

Julkkisten lisäksi People käsittelee erilaisia aiheita, kuten kirjoja, muotia, elokuvia ja tapahtumia. Parhaiten se tunnetaan erikoisnumeroistaan, joissa listataan muun muassa 100 kauneinta ihmistä, seksikkäimmät miehet sekä parhaiten ja huonoiten pukeutuvat julkkikset.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

People-lehden logo

People on yhdysvaltalainen julkkisviikkolehti, jota julkaisee Time Inc. People tavoittaa 46,6 miljoonaa aikuista lukijaa, mikä tekee siitä suurimman yleisön tavoittavan amerikkalaisen aikakauslehden. Lehden levikki on noin 3,5 miljoonaa kappaletta (AAM 2015) ja sen päätoimitus sijaitsee New Yorkissa.

Painetussa lehdessä ja sen verkkosivusto People.comissa julkaistavat artikkelit käsittelevät julkisuuden henkilöiden elämää ja yleisesti kiinnostavia aiheita. Lehti väittää välttävänsä puhtaiden julkkisjuorujen julkaisemista. Julkkisuutisiin keskittynyt People.com saavutti helmikuussa 2015 uuden rajapyykin: 72 miljoonaa eri kävijää.

People tunnetaan ehkä parhaiten vuosittaisista erikoisnumeroistaan, joissa valitaan muun muassa maailman kaunein nainen, parhaiten ja huonoiten pukeutuvat julkkikset ja seksikkäimmät miehet.

Lehden historiaa

People-lehden konseptin kehitti Time Inc.:n toimitusjohtaja ja Life-lehden entinen julkaisija Andrew Heiskell. Lehden ensimmäinen päätoimittaja oli Richard B. Stolley ja julkaisija Richard J. Durrell.

Erityisesti Stolleyn luja tahto pitää lehti ihmiskeskeisenä edisti nopeaa kasvua alkuvaiheessa. Alunperin lehteä myytiin vain lehtikioskeissa ja supermarketeissa. Saadakseen lehden ulos viikoittain sen perustajajäsenet nukkuivat toimistojensa lattialla 2-3 päivää viikosta ja rajoittivat kaikkea ulkopuolisia kontakteja ulkomaailmaan. Lehden ensimmäisen numeron kannessa oli näyttelijä Mia Farrow. Muuta ensimmäisen lehden sisältöä olivat jutut Gloria Vanderbiltistä, Aleksandr Solzhenitsynistä ja Vietnamin sodassa kadonneiden sotilaiden vaimot. Lehti oli kantea lukuunottamatta mustavalkoinen ja sen hinta oli 35 senttiä.

Lehden pienen toimituksen ydin käsitti 13 kuukautta aikaisemmin lakkautetun Life-lehden toimittajia, kirjoittajia, valokuvaajia ja kuvatoimittajia.

Vuonna 1996 Time Inc. lanseerasi espanjankielisen lehden nimeltä People en Español. Vaikka alkuperäinen tarkoitus oli julkaista siinä noin puolet englanninkielisestä lehdestä käännettyjä artikkeleja, espanjankielinen painos sisältää nykyisin vain sen omaa sisältöä.

Vuonna 1998 lehti esitteli teini-ikäisille suunnatun nuortenlehden nimeltä Teen People. Lehti kuitenkin lopetettiin vuonna 2006 johtuen heikentyneestä mainosmyynnistä ja levikistä sekä lisääntyneestä kilpailusta teinilehtien markkinoilla.

Vuonna 2002 People esitteli julkkisten tyyleihin, muotiin ja kauneuteen keskittyvän People Stylewatch -lehden, joka sai alkunsa lehden Stylewatch-kolumnista. Suosion ansiosta Stylewatch on ilmestynyt 10 kertaa vuodessa vuodesta 2007 lähtien.

Australissa People-lehden painos ilmestyy nimellä Who, koska siellä ilmestyy samanniminen miestenlehti ennen Peoplea.

Seksikkäin elossa oleva mies

People valitsee joka vuosi seksikkäimmän elossa olevan miehen (engl. Sexiest Man Alive). Siinä arvioidaan miesten vetovoimaa ja ehdolla on tyypillisesti vain julkisuudesta jollain tavalla tuttuja henkilöitä.

Ensimmäisen vuosikymmenen ajan valinta tapahtui epätasaisin väliajoin. Vuodesta 1997 lähtien seksikkäin mies on valittu aina marras-joulukuussa.

Seksikkäin mies on valittu 30 kertaa vuoteen 2015 mennessä. Kahdesti tittelin on saanut neljä henkilöä: Richard Gere, Brad Pitt, George Clooney ja Johnny Depp.

Vuonna 2014 People valitsi ensimmäistä kertaa myös seksikkäimmän elossa olevan naisen. Tittelin voitti malli-näyttelijä Kate Upton.

Saatavuus ja tilaaminen Suomeen

People-lehti on tilattavissa Suomeen digitaalisena näköisversiona. Digilehti toimii kaikilla laitteilla ja alustoilla. Erinomainen lahjaidea myös julkkiksia seuraaville ystäville tai perheenjäsenille.

Kenelle?

Julkkisten elämää seuraaville

Ilmestyy

Viikoittain, 52 numeroa vuodessa

Julkaisija

Time Inc.

Päätoimittaja

Jess Cagle

Ensimmäinen numero

maaliskuussa 1974

Levikki

3 486 478 (AAM 2015)

Lukijamäärä

41 733 000 (MRI Spring 2015)

Lukijaprofiili

73 % naislukijoita, 27 % mieslukijoita (MRI Spring 2015)

Irtonumero

8,20 € (Lehtipiste)

ISSN

0093-7673

Maa

Yhdysvallat

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram