New Scientist

New Scientist on maailman tärkein tiede- ja teknologialehti. Se välittää uutisia, sisältöä ja läpimurtoja, jotka vaikuttavat maailmaasi ja muuttavat sitä. Se on arvostettu julkaisu, joka on tutkinut inhimillisten pyrkimysten hedelmiä jo yli 50 vuotta.

Se pitää sinut viikoittain ajan tasalla uusimmista tieteen ja teknologian saavutuksista, innovaatioista ja ideoista – olivatpa ne sitten ihmeellisiä, huolestuttavia tai outoja. Syvällisiä artikkeleja, painavia analyysejä ja viihdyttäviä kommentteja, jotka menevät otsikkoja pidemmälle. Sitä lukevat niin tutkijat kuin ei-tutkijatkin.

New Scientist -lehti tilattavissa nyt Suomeen vuoden määräaikaistilauksena (sis. 51 numeroa)!

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Tilaa New Scientist lehti tarjoushintaan

New Scientist on alunperin brittiläinen ja englanninkielinen viikoittain ilmestyvä tiedelehti, joka on perustettu vuonna 1956. Lehden päätoimitus sijaitsee Lontoossa ja sitä julkaistaan Britannian lisäksi Yhdysvalloissa ja Australiassa. Iso-Britannian painosta julkaisee Reed Business Information. Vuodesta 1996 lähtien se on ylläpitänyt newscientist.com-verkkosivustoa.

New Scientist -lehden sisältöä

Lehti esittelee yleistajuisesti tieteen ja tekniikan saavutuksia. Lisäksi siinä on uutisia, arvosteluja sekä tiedettä ja teknologiaa käsitteleviä kommentaareja. Siinä julkaistaan myös spekulatiivisia artikkeleja, joiden aihealueet vaihtelevat tekniikasta filosofiaan. Lukijoiden kirjeissä keskustellaan lehdessä aiemmin julkaistuista artikkeleista ja keskustelua käydään myös lehden verkkosivuilla.

New Scientist ei ole vertaisarvioitu tiedejulkaisu, mutta myös monet tutkijat seuraavat sen kautta oman alansa ulkopuolisia tapahtumia.

Lehden nykyisiä osioita ovat: pääkirjoitus, uutiset, teknologia, mielipide (haastatteluja, näkökulma-artikkeleja, kirjeitä ja sarjakuva), artikkelit, CultureLab-palsta (kirja- ja tapahtuma-arvosteluja), huumori, The Last Word (kysymyksiä ja vastauksia) sekä työ & ura.

Lehden päätoimittaja on Sumit Paul-Choudhury ja vastaava toimittaja Graham Lawton. Muita kirjoittajia ovat muiden muassa Rowan Hooper, Jeremy Webb, Niall Firth (uutiset), Jessica Griggs (analyysit), Penny Sarchet (biolääketiede), Lisa Grossman (fysikaaliset tieteet), Mićo Tatalović (ympäristö), Jon White, Will Douglas Heaven, Salle Adee ja Hal Hodson.

New Scientist ilmestyy 51 kertaa vuodessa; joulun ja uuden vuoden numerot ovat kaksoisnumeroita.

New Scientist logo

New Scientistin historia

Lehden perustivat vuonna 1956 Tom Margerison, Max Raison ja Nicholas Harrison nimellä The New Scientist. Ensimmäisissä numeroissa lehden kannessa ei ollut lainkaan kuvaa, vaan lista lehden sisältämistä artikkeleista.

Vuonna 1961 the-sana jäi pois lehden nimestä ja vuodesta 1965 lehden eteenpäin kansi oli kuvitettu. Värejä kuitenkin käytettiin vain lehden kannessa aina 1970-luvulle saakka. Vuonna 1970 Albert E. Reed -yritys osti New Scientistin ja lehti yhdistettiin IPC Magazinesiin. Yritys piti lehden, vaikka suurin osa muista sen julkaisuista myytiin IPC Medialle (nykyisin Time Inc. UK).

Vuonna 1971 lehti yhdistyi britannialaisen kuukausittain ilmestyneen Science Journal -tiedelehden kanssa muodostaen New Scientist and Science Journalin.

New Scientist on julkaissut lähes koko historiansa ajan sarjakuvia keventämään lehden sisältöä sekä kommentoimaan uutisia. Sarjakuvia ovat tuottaneet muun muassa Mike Peyton ja David Austin. Maineikkaan piirtäjä Bill Tidyn Grimbledon Down -sarjakuvaa julkaistiin lehdessä vuodesta 1970 aina vuoteen 1994 asti.

Lehden numerot ensimmäisestä aina 1989 vuoden loppuun on laitettu ilmaiseksi saataville nettiin. Niiden lukeminen vaatii kuitenkin tilaustunnukset.

Vuonna 2014 lehden kansainvälinen levikki oli 129 585 kappaletta.

Entiset päätoimittajat:

  • Percy Cudlipp (1956–62)
  • Nigel Calder (1962–66)
  • Donald Gould (1966–69)
  • Bernard Dixon (1969–79)
  • Michael Kenward (1979–90)
  • David Dickson (1990–92)
  • Alun Anderson (1992–2000)
  • Jeremy Webb (2000–2008)
  • Roger Highfield (2008–2011)
  • Sumit Paul-Choudhury (2011–)

Saatavuus ja tilaaminen

New Scientist on saatavilla Suomessa sekä irtonumero- että tilausmyynnissä. Irtonumeron hinta Lehtipisteissä on 9,50 € (2016). Lisäksi lehti on tilattavissa Suomeen vuoden määräaikaistilauksena, joka sisältää 51 numeroa.

Muualla verkossa

Voit tutustua lehteen myös sen verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa:

Lähde: Wikipedia

Kenelle?

Tieteestä ja teknologiasta kiinnostuneille

Ilmestyy

viikoittain, 51 numeroa vuodessa

Julkaisija

Reed Business Information Ltd

Päätoimittaja

Sumit Paul-Choudhury

Ensimmäinen numero

marraskuussa 1956

Levikki

129 585 (ABC 2014)

Lukijamäärä

807 388 (NRS 2013-14)

Lukijaprofiili

72 % mieslukijoita, 28 % naislukijoita

Irtonumero

9,50 € (Lehtipiste)

ISSN

0262-4079

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram