Heavy Metal

Heavy Metal on yhdysvaltalainen aikuisille suunnattu scifi- ja fantasiasarjakuvalehti, joka tunnetaan sen ainutlaatuisesta sekoituksesta fantasiaa, scifiä ja erotiikkaa.

Lehti sisältää monien upeiden taiteilijoiden, kuten H. R. Gigerin ja Esteban Maroton, sarjakuvia, kuvituksia ja tarinoita. Heavy Metalin kuvitus on korkealaatuisen loistavaa.

Tilaa fantasialehti Heavy Metal -lehti Suomeen kotiisi kannettuna nyt kampanjahintaan. Tilausjakso sisältää 6 numeroa.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Heavy Metal on yhdysvaltalainen science fiction- ja fantasiasarjakuvalehti, joka tunnetaan synkän fantasian, scifin ja erotiikan yhdistelemisestä.

Lehden verkkosivuilta löytyy muun muassa artikkeleja, uutisia, taiteilijagalleria sekä lehden kansikuva-arkisto, joka sisältää kaikki kannet vuodesta 1977 alkaen. Lehden verkkokaupasta voi tilata irtonumeroita, kansitaidetta, sarjakuvia, klassikkokirjoja ja muita alan tuotteita.

Heavy Metal -lehden historiaa

Lehden perustaja Leonard Mogel löysi 1970-luvun puolivälissä Pariisissa ollessaan ranskalaisen Métal Hurlant -nimisen science fiction -lehden. Ranskankielinen nimi tarkoittaa kirjaimellisesti "Ulvova metalli".

Mogel linsenssoi lehden amerikkalaisen version 1977, mutta päätti muuttaa sen nimen muotoon Heavy Metal. Alunperin lehdessä julkaistiin Métal Hurlant -lehdestä käännettyjä tarinoita, joita tekivät monet ranskalaiset ja italialaiset sarjakuvapiirtäjät ja käsikirjoittajat. Lehdessä julkaistiin 1980-luvulla erittäin väkivaltaista italialaista RanXerox-scifisarjaa. Koska lehden värilliset sivut oli jo tehty Ranskassa, Yhdysvaltain version kustannukset olivat suhteellisen matalat.

Lehden omisti Teenage Mutant Ninja Turtles -sarjakuvan luoja Kevin Eastman. Lehden ranskankielisen version julkaiseminen loppui vuonna 1987, mutta jatkui uudelleen heinäkuussa 2002. Eastman myi lehden musiikkiveteraani David Boxenbaumille ja elokuvatuotteja Jeff Krelitzille tammikuussa 2014. Eastman jatkaa lehden julkaisijana ja vähemmistösijoittajana.

Heavy Metalin taiteilijat

Heavy Metal -lehden korkeatasoinen kuvitus on merkittävä. Lehden kansissa on esiintynyt monien kansainvälisten huippujen kuvituksia, kuten H. R. Giger ja Esteban Maroto. Terrance Lindallin kuvitettu versio John Miltonin Paradise Lost -eepoksesta julkaistiin lehdessä vuonna 1980.

Monien taiteilijoiden, kuten Richard Corben, Pepe Moreno ja Matt Howarth, tarinoita on julkaistu lehdessä pitkään jatkuneina sarjoina. Myös kuvittaja Alex Ebel on toiminut lehden avustajana uransa aikana. Alien-elokuvasta tehty sovitus, jonka kirjoitti Archie Goodwin ja piirsi Walter Simonson, julkaistiin lehdessä vuonna 1979.

Lehden päätoimittajat

Amerikkalaisen julkaisun ensimmäiset päätoimittajat olivat Sean Kelly ja Valeria Marchant. Suunnittelujohtaja oli Peter Kleinman, joka toimi tuohon aikaan myös National Lampoon -lehdessä. Kleinmania pyydettiin antamaan suuntaa uudelle projektille. Hän suunnitteli Heavy Metalin alkuperäisen logon, ja oli vastuussa ensimmäisen numeron lanseerauksesta sekä taiteellisesta ohjauksesta. Logo oli Kleinmanin kunnianosoitus yhdelle hänen suosikkifonteistaan, Kabel Blackille. Hän halusi visuaalisen parodian keinoin alleviivata Heavy-sanan kirjaimien "paino-ominaisuuksia". Logosta tuli välitön hitti ja se on edelleen lehden käytössä.

Kahden ensimmäisen vuoden jälkeen lehdellä ei ollut käytössään tarpeeksi materiaalia ja Mogel korvasi Kellyn ja Marchantin Ted Whitella, joka oli arvostettu tekijä science fiction -alalla. White laittoi yhdessä taiteellisen johtajan ja suunnittelija John Workmanin kanssa Heavy Metal -lehden ulkoasun heti uuteen uskoon. Lehteen tuli myös enemmän tarinoita ja strippejä amerikkalaisilta taiteilijoilta. Lisämateriaalia haettiin populaarikulttuurista: rock-musiikista, underground-sarjakuvista, tieteisromaaneista sekä fantasiaelokuvista ja -animaatioista.

Vuonna 1980 päätoimittajaksi tuli Julie Simmons-Lynch, joka toi lehteen monien tunnettujen scifi-kirjoittajien materiaalia. Lehteen perustettiin myös Dossier-arvostelupalsta, joka sisälsi lyhyitä tekstejä monilta kirjoittajilta, kuten Williams S. Burroughsilta ja Stephen Kingiltä. Toimittaja Lou Stathis jatkoi perinnettä keskittymällä pop-kulttuurin henkilöihin laajentaakseen lehden yleisöä hip-kulttuurin puolelle. Lehdessä oli myös paljon media-alan henkilöiden haastatteluja.

Vuodesta 1986 lähtien Heavy Metal ilmestyi vain neljä kertaa vuodessa, mutta maaliskuusta 1989 lähtien se ilmestyi jälleen joka toinen kuukausi. Alkuperäinen suunnittelupäällikkö Peter Kleinman palasi lehteen ja Simmons-Lynch jatkoi päätoimittajana vuoteen 1991, jolloin Kevin Eastman osti lehden ja alkoi sen julkaisijaksi ja päätoimittajaksi.

Lehden sarjoista tehdyt elokuvat

Vuonna 1981 useista lehden sarjoista koostettiin animaatioelokuva. Lähes kymmenen miljoonan dollarin budjetilla tehdyn elokuvan tuotanto kesti kolme vuotta. Heavy Metal käytti elokuvassa useaa animaatiostudiota, jotka kaikki tekivät yhden tarinan osan ja lopuksi tarinat koottiin yhteen. Lehden tapaan myös elokuva sisälsi runsaasti alastomuutta ja väkivaltaa. Elokuva menestyi kohtalaisen hyvin ja saavutti nopeasti kulttimaineen – osittain elokuvan musiikkiin liittyvien tekijänoikeusongelmien vuoksi.

Toinen animaatioelokuva Heavy Metal 2000 julkaistiin vuonna 2000 ja sen budjetti oli noin 15 miljoonaa dollaria. Se ei perustunut lehden tarinoihin, vaan Eastmanin kirjoittamaan ja Simon Bisleyn piirtämään The Melting Pot -sarjakuvaan.

Vuosina 2008 ja 2009 huhuttiin Heavy Metal -animaation jatko-osasta, jonka ohjaamiseen osallistuisivat David Fincher ja James Cameron, mutta Paramount Pictures veti elokuvan rahoituksen pois 2009, eikä tuotannolle löytynyt jatkajaa. Vuonna 2011 elokuvantekijä Robert Rodriguez ilmoitti Comin-Conissa ostaneensa Heavy Metalin elokuvaoikeudet ja aikovansa tehdä uuden animaatioelokuvan Quick Draw -studioilla.

Vuonna 2012 julkaistu 3D-animaatio War of the Worlds: Goliath perustuu lehdessä aiemmin julkaistuun tarinaan.

Lehti on inspiroinut myös ainakin kaksi videopeliä: vuonna 2000 julkaistun PC:n toiminta-seikkailu Heavy Metal: F.A.K.K.:n ja vuonna 2001 Segan Dreamcast-konsolille julkaistun Heavy Metal: Geomatrix -pelin.

Tuotekuvauksen lähteenä käytetty englanninkielistä Wikipediaa.

Ilmestyy

6 kertaa vuodessa

Julkaisija

Metal Mammoth Inc.

Päätoimittaja

Kevin Eastman

Ensimmäinen numero

huhtikuussa 1977

Levikki

19 324 (2012)

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

0085-7822

Maa

Yhdysvallat

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram